گرچه رژیمهای غذایی سرشار از نمک عمدتاً پیامدهای منفی بر روی سلامتی افراد دارند و موجب افزایش فشارخون شده و بر سیستم قلبی عروقی تأثیر میگذارند، اما تحقیقات جدیدی که در مجله «Science Advances» منتشر شده نشان میدهد مصرف زیاد نمک ممکن است تأثیر مثبت غیرمنتظرهای نیز داشته باشد. به گزارش ایسنا و به نقل از تی ان، این مطالعه توسط گروهی از محققان هندی انجام شده است. مصرف زیاد نمک پیشتر با تشدید التهاب مرتبط شناخته شده بود و مطالعهای که محققان در سال ۲۰۱۳ بر روی موشها انجام داده بودند نشان داد که مقادیر زیاد نمک در موشها میتواند علائم انسفالومیلیت آزمایشی خود ایمنی را برانگیزد. اما التهاب یک پاسخ محافظتی توسط بدن است و محققان این مطالعه به رهبری پروفسور «آمیت آواتسی» قصد داشتند دریابند آیا رژیم غذایی دارای نمک میتواند التهاب را در برابر پاسخ ضد سرطانی بدن نیز تحریک کند یا خیر. محققان در این مطالعه موشهای دارای تومور را با رژیم غذایی دارای نمک کم، متوسط و زیاد تغذیه کردند. سپس اندازه تومور و ترکیب سلولی و متابولیک با دقت کنترل شد. رژیم غذایی با نمک بالا رشد تومورهای موشها را به میزان قابلتوجهی محدود کرد. محققان شاهد افزایش بقا و کاهش رشد تومور در موشهای مبتلابه ملانوما، کارسینوما و حتی سرطان متاستاتیک بودند. آواستی گفت: «تجزیهوتحلیل ما نشان داد که تعداد سلولهای ایمنی موسوم به سلولهای کشنده طبیعی در موشهایی که رژیم غذایی پرنمک داشتند، ۵۰ درصد افزایش یافته است. این سلولها بهعنوان نوعی ابزار داخلی سیستم ایمنی عمل میکنند و سلولهای بدن را که ویروسی یا سرطانی شدهاند شناسایی کرده و آنها را از بین میبرند.»