علی دهقانکیا امروز در یک نشست خبری که در محل کانون بازنشستگان تهران برگزار شد، ضمن تاکید بر لزوم توجه دولت به سبد معیشت خانوار بازنشستگان و با اشاره به وجود قوانینی در کشور در راستای حمایت از حقوقبگیران و بازنشستگان تأمین اجتماعی اظهار کرد: از دولتمردان درخواست اجرای درست قوانین از جمله تأمین سبد معیشت خانوار براساس تورم واقعی، افزایش دستمزدها به نسبت هزینههای زندگی، عدم اجرای سلیقهای قوانین، اعمال افزایش حقوقها براساس تورم کف جامعه را داریم تا باعث ایجاد رفاه عمومی در کشور شود.
وی افزود: اگر قانون درست اجرا میشد ما شاهد ناترازی منابع تأمین اجتماعی نبودیم؛ در پایان سال ۱۴۰۳ حداقل دستمزد هفت میلیون و ۱۶۷ هزار تومان بود، اما سبد معیشت خانوار ۲۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تعیین شد یعنی حداقل دستمزد کمتر از یک سوم معیشت خانوار بود. این در حالی است که ۶۰ درصد بازنشستگان حداقل بگیر و ۲۰ تا ۲۵ درصد نیز خانه ندارند.
وی با اشاره به انباشت بدهیهای دولتها به تأمین اجتماعی طی دهههای اخیر ضمن بیان اینکه دولت دارای بدهی ۹۰۰ همتی به تأمیناجتماعی است، گفت: البته این رقم براساس تورم واقعی جامعه به دست نیامده بلکه براساس تورم افزایش حقوق بازنشستگان محاسبه و اعلام شده است و رقم واقعی بدهی در صورت محاسبه بیشتر از این رقم است.
وی با اشاره به برخی اخبار و ادعاها درباره احتمال ادغام صندوقهای بیمهای، نسبت به آن انتقاد کرد و گفت: چرا حق بیمه پرداختی بیمه شدگان تأمین اجتماعی به صندوق دیگری وارد و هزینه شود.
رئیس کانون کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی در پایان گفت: در حالی که قرار بود ۵۰۰ هزار وام ۵۰ میلیون تومانی به بازنشستگان پرداخت شود این عدد کاهش یافت به طوری که وام مرحله دوم امسال به ۳۵ هزار نفر با سود ۴ درصد تعلق گرفته و مقرر شده وامها هر دو ماه یکبار واریز شود. در حال حاضر ۷۵ هزار بازنشسته در تهران در نوبت دریافت وام قرار دارند.