کد خبر : 739399 تاریخ : 1404/5/6 - 02:43
به قلم سردبیر جلب اعتماد یا دفع اعتماد؟ آثار و زخم‌های جنگ 12 روزه هنوز از بین نرفته است. نگرانی از احتمال وقوع جنگی دیگر وجود دارد. دلیلش این است که ایران از مواضع خود درباره غنی سازی کوتاه نیامده و آمریکا هم از مواضعش درباره برچیدن غنی سازی کوتاه نمی‌آید.

در این بین سه کشور اروپایی با صدور بیانیه‌ای اعلام کردند قصد دارند مکانیسم ماشه را در ماه اوت که فعال کنند، اگر دیپلماسی نتواند جلوی فعال شدن مکانیسم ماشه را بگیرد امکان دارد 9 شهریور مکانیسم ماشه فعال شود و پس از یک وقفه زمانی تحریم‌های سازمان ملل که در قالب قطع‌نامه 2231 در سال 1394 لغو شده بودند به طور خودکار باز گردند و اقتصاد و زندگی مردم را تحت تأثیر قرار ‌دهد. وقتی شرایط بحرانی و جنگی یا شبه جنگی است حاکمیت باید کاری بکند که رضایت مردم را جلب کند نه اینکه کاری انجام شود که مردم ناراضی شوند. قبل از جنگ مجلس لایحه‌ای آماده کرد که براساس آن همکاری ایران با آژانس به حالت تعلیق درآمد.

در اقدامی دیگر دولت لایحه قوه قضائیه را با عنوان «لایحه مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع» با قید دو فوریت به مجلس ارسال و مجلس هم آن را تأیید کرد. این لایحه به دلیل اینکه فضای مجازی را محدود می‌کند باعث نگرانی کاربران و کنشگران شده است. چنین اقداماتی در راستای جلب اعتماد ارزیابی نمی‌شود بلکه نتیجه‌اش دفع اعتماد است.

مردم در جنگ 12 روزه با دشمن همراهی نکردند بلکه از کیان میهن و ایران دفاع کردند. حال انتظار این بود که فضای سیاسی و فضای مجازی به سمت باز شدن پیش رود نه انسداد و محدودیت. انتظار می‌رود شورای نگهبان «لایحه مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع» را با دقت بررسی کند و آن را با قانون اساسی تطبیق دهد. پیمان حاج محمود عطار وکیل دادگستری روز گذشته در گفت‌وگو با ستاره صبح اشکالات حقوقی بر لایحه وارد کرد و گفت دولت حق دخل و تصرف در لایحه قوه قضائیه نداشته است، به همین دلیل ارسال لایحه توسط دولت به مجلس وجاهت قانونی نداشته است.