لوگو
1404 شنبه 20 ارديبهشت
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1403/12/13 - شماره 2466
نسخه چاپی

پایان وفاق / به قلم سردبیر

وفاق واژه‌ای است که به منظور همدلی، همگرایی، سازگارى و همراهى کردن به کار می‌رود.
این یک توصیه اخلاقی است که پزشکیان به اشتباه درباره چینش کابینه‌اش از آن استفاده کرد و به قالیباف، جبهه پایداری و ... امتیاز داد. در حالی که آنچه در عرف سیاست وجود دارد ائتلاف و اتحاد برای تشکیل کابینه ائتلافی است. از ائتلاف زمانی استفاده می‌شود که نظام انتخاباتی کشور حزبی باشد و احزاب در مجلس دارای کرسی باشند.
وقتی نظام انتخاباتی کشور حزبی نیست استفاده از وفاق به جای ائتلاف اشتباهی است که پزشکیان مرتکب آن شد و نتیجه‌اش را هم دید و خواهد دید.
تذکر، سؤال و استیضاح حق قانونی نمایندگان است، اما زمان و ماهیت آن باید اقناع کننده برای افکار عمومی باشد. ارزیابی کارنامه دولت‌ها در شش ماه کار درستی نیست چون سیاست‌گذاری‌ها و برنامه ریزی ها نیاز به زمان دارد تا معلوم شود نتیجه می‌دهد یا نمی‌دهد.
اجماع نظر اقتصاددانان بر این بوده است که چند نرخی بودن ارز فساد و رانت به بار می‌آورد. همتی با درک این واقعیت به ارز نیمایی و چند نرخی پایان داد تا رانت از بین برود.
نکته قابل تأمل اینکه مگر بالا و پایین رفتن قیمت ارز به وزیر اقتصاد ربط دارد؟ اگر این گزاره درست باشد چرا قیمت ارز که در دولت روحانی 27 هزار تومان بود در پایان دولت سیزدهم به 58 هزار و 500 تومان رسید. نکته قوت استیضاح، حرف‌های معنادار و تکان دهنده‌ای بود که وزیر اقتصاد و رییس جمهور بیان کردند. همتی گفت 7 سال پی در پی کشور گرفتار تورم 40 درصدی بوده است. یعنی 280 درصد تورم به مردم تحمیل شده است. مهم‌تر اینکه او گفت ملت ما در چنبره قاچاقچیان، کاسبان تحریم و رانت خواران قرار گرفته است.
پرسش این است که با رفتن همتی قیمت دلار، سکه و دیگر کالاها در 20 روز مانده به عید نوروز پایین می‌آید یا بالا.
نمایندگان به جای اینکه به ریشه‌ها و علت‌ها ورود کنند به معلول روی آورده‌اند. نماینده قزوین گفته مردم علاوه بر غم نان، با مشکلات دارویی و گرانی خدمات دندانپزشکی روبه‌رو هستند و دیگر دندانی برای خوردن نان ندارند.
پیش از این وزارت بهداشت اعلام کرده بود 300 میلیون دندان پوسیده در دهان ملت ایران وجود دارد. انگار این 300 میلیون دندان پوسیده مسئولش پزشکیان و همتی بوده‌اند که سر شش ماه چنین کاری را کرده‌اند.
آقای پزشکیان! حال که وفاق پایان یافت شما تصمیم بگیرید مسئولیت‌ها را به کسانی بدهید که وفادار به شما و برنامه‌هایتان هستند و از برکناری آن دسته از مسئولان که با شما همسو نیستند، تردید به خود راه ندهید و گفتنی‌های دیگر...

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • می‌گویند مرد نیستید اگر استیضاح نکنید
  • می‌خواهند با پزشکیان تسویه حساب کنند
  • آنچه از زبان رییس جمهور و وزیر اقتصاد شنیده شد معنی دار بود
  • پایان وفاق / به قلم سردبیر
  • خاطرات هاشمی رفسنجانی
  • حاشیه‌نشینی و طرح‌های بازآفرینی محلات
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.