دارچین یکی از ادویههای پرکاربرد مخصوصاً در صنعت تغذیه است.دارچین پرکارآمد ترین ادویه برای لاغری و کاهش وزن در دنیا است، این ادویهی محبوب ایرانیان، از پوست درخت cinnamon گرفته میشود. استفاده از این ماده در طیف وسیعی از مواد غذایی بهعنوان ادویه یا حتی طعمدهنده از زمان مصر باستان کاربرد دارد. عطر و طعم این ادویه، آن را جزء ادویههای پرکاربرد قرار داده است. در این مقاله به بررسی خواص دارچین بهخصوص خواص دارچین برای لاغری میپردازیم. با ما همراه باشید.
کاهش مقاومت به انسولین با دارچین. انسولین هورمونهای بدن را برای تنظیم متابولیسم قند و مصرف انرژی هدایت میکند. در برخی از افراد، سلولها نسبت به انسولین مقاوم میشوند و حساسیت کمتری نشان میدهند. دارچین میتواند مقاومت به انسولین را به طرز چشمگیری کاهش دهد و به این هورمون کمک کند تا کار خود را به خوبی انجام دهد. نتیجهی افزایش حساسیت سلولها به انسولین توسط دارچین، کاهش قند خون است.
جلوگیری از استرس اکسیداتیو. از دیگر خواص مهم دارچین که موجب پیشگیری از بسیاری از بیماریها میشود، جلوگیری از استرس اکسیداتیو است. استرس اکسیداتیو منشأ و همراه بسیاری از بیماریها مانند تصلب شرایین، بیماریهای قلبی، سرطان، فشارخون بالا، بیماری پارکینسون، آلزایمر و چاقی در بدن است. جلوگیری از استرس اکسیداتیو از خواص دارچین برای لاغری نیز محسوب میشود.
جلوگیری از بهوجود آمدن بیماریهای عصبی نیز از خواص دارچین است. بیماریهای عصبی به دلیل تخریب ساختار سلولهای عصبی و یا کاهش عملکرد آنها به وجود میآیند. بیماری آلزایمر و پارکینسون دو نوع شاخص از انواع این بیماریها هستند. دو پروتئین در دارچین موجود هست که سبب مهار فعالیت یک پروتئین در مغز با نام تاو (TAU) میشوند. پروتئین تاو نقش اساسی را در شکلگیری بیماری آلزایمر دارد. در مطالعهای بر روی موشهای مبتلا به پارکینسون، دارچین توانست باعث حفاظت سلولهای عصبی، انتقال نرمال پیامهای عصبی و بهبود عملکرد حرکتی شود.
از دارچین میشود بهصورت ادویه در غذا، دمنوش گیاهی و طعمدهنده استفاده کرد. در تمام این موارد، خواص دارچین برای لاغری حفظ میشود. طرز استفادهی آن بهصورت تازه، خشک، پودرشده و روغن نیز متداول است.
یک قاشق چایخوری دارچین حاوی 1 گرم کربوهیدرات، 26 میلی گرم کلسیم، 2 میلی گرم منیزیم و 2 میلی گرم از مواد فسفر، ویتامین C، ویتامین A، ویتامین B و ویتامین K است.
به دلیل خاصیت لاغری که دارچین دارد، امروزه استفاده از آن در بسیاری از فرهنگها بهعنوان چای یا طعمدهنده رواج دارد. دارچین به ادویهی ضد دیابت نیز معروف است. یک مطالعه نشان داد که مصرف دارچین به مدت 12 هفته باعث کاهش وزن، کاهش چربی شکم و بهبود حساسیت به انسولین در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 شد. این امر حاکی از خواص دارچین برای لاغری است. دلیل این خاصیت، کاهش و یا حفظ سطح قند خون فرد است. افرادی که از قند و شکر نمیتوانند استفاده کنند، استفاده از دارچین بهعنوان طعمدهنده برای آنها مناسب است. دارچین نیز میتواند گلوکز را از خون به سلول انتقال دهد تا بهعنوان انرژی در بدن مورداستفاده قرار گیرد. دارچین، عملکردی شبیه به انسولین را برای لاغری دارد. این امر با نحوهی تجزیهی قند در بدن اتفاق میافتد. انسولین هورمونی است که قند خون را به سلولها منتقل میکند. حساسیت به انسولین بالا به معنای این است که بدن شما به انسولین کمتری برای کنترل قند خون نیاز دارد. این امر میتواند به کاهش ذخیرهی چربی کمک کند. یکی دیگر از انواع استفاده از خواص دارچین برای لاغری، ترکیب آب و دارچین است. ترکیب آب و دارچین برای لاغری معجزه است. آب موجب شکستن سلولهای چربی در بدن و دفع آنها میشود. آب دارچین، همچنین در کاهش اشتها نیز مؤثر است. ازاینرو میتواند به شما کمک کند تا کمتر غذا بخورید و در نتیجه کالری کمتری دریافت کنید. میتوانید چوب دارچین را درون آب داغ بریزید و چند دقیقه برای دمکشیدن به آن فرصت دهید. به گزارش سلامت نیوز، برای بهرهمندی از خواص دارچین برای کاهش وزن، میتوانید آن را بهصورت دمنوش، چای یا پودر دارچین به غذاهای مختلف اضافه کنید. مقدار مصرف دارچین برای کاهش وزن بهطورکلی، روزانه 1 تا 2 قاشق چایخوری است. البته، دارچین تنها یک عامل مؤثر در کاهش وزن است. برای دستیابی به نتایج مطلوب، باید دارچین را در کنار یک رژیم غذایی سالم و ورزش منظم مصرف کنید.