بر اساس یک گزارش موردحمایت سازمان ملل، در سال ۲۰۱۹ میلادی حدود یکپنجم (۱۷ درصد) از کل مواد غذایی تولیدشده در سراسر جهان دور ریخته شد که مقدار آن، ۹۳۱ میلیون تن تعیینشده است. این میزان تقریباً با ۲۳ میلیون کامیون با ۴۰ تن بار و یا با اندازه محیط زمین ضرب در هفت، برابر است. به گزارش روزنامه دیلی میل، «برنامه محیطزیست سازمان ملل» و مؤسسه خیریه انگلیسی «ورپ» در گزارشی موسوم به «شاخص پسماند غذا ۲۰۲۱» این آمارها را منتشر کردهاند. این گزارش همزمان با تلاشهای جهانی برای نصف کردن میزان ضایعات غذایی تا سال ۲۰۳۰ ارائهشده است. این گزارش که جامعترین ارزیابی انجامشده تا به امروز است، برای حمایت از تلاشهای جهانی بهمنظور دستیابی به هدف توسعه پایدار سازمان ملل متحد برای کاهش ضایعات مواد غذایی تا سال ۲۰۳۰ تهیهشده است. این گزارش نشان داد ۱۱ درصد از کل مواد غذایی فروختهشده به مصرفکنندگان در سال ۲۰۱۹ در خانهها هدررفته است. این رقم برای رستورانها پنج درصد و فروشگاههای مواد غذایی ۲ درصد است. به گفته محققان، ۱۰ درصد از گازهای گلخانهای انتشاریافته در جهان تنها از چرخه تولید مواد غذایی که دور ریخته میشوند به وجود میآید. این چرخه، کودهای شیمیایی و تراکتورهای گازوییلسوز را نیز شامل میشود.بر اساس این گزارش، مواد غذایی که تنها در خانهها دور انداخته میشود، بهطور متوسط به ازای هر نفر ۷۴ کیلوگرم در سال است. مقدار زبالههای خوراکی در انگلیس، حدود 8 وعده غذایی به ازای هر خانوار در هر هفته است. به گزارش ایرنا، همچنین بر اساس این گزارش، بخشی از غذا در مزارع و در زنجیرههای تأمین از بین میرود. درواقع بهطورکلی یکسوم غذاها هرگز خورده نمیشوند. این زبالهها به تلاش برای کمک به میلیاردها انسان گرسنه و یا افرادی که توانایی داشتن یک رژیم غذایی سالم را ندارند و نیز به محیطزیست، آسیب میرساند.از سوی دیگر ضایعات مواد غذایی، حدود ۱۰ درصد از انتشار گازهای گلخانهای را در شرایط بحرانی آبوهوا موجب میشود. کشاورزی فشرده دلیل اصلی بحران تنوع زیستی و آلودگی جهانی است؛ بهطوریکه اگر زبالههای غذایی یک کشور در نظر گرفته شود، پس از آمریکا و چین، زبالههای غذایی در جایگاه سومین عامل انتشار گازهای گلخانهای قرار میگیرند. محققان میگویند کاهش ضایعات مواد غذایی یکی از سادهترین راهها برای کاهش تأثیرات زیستمحیطی انسانها است، اما این پتانسیل بهطور گستردهای مغفول مانده است. پیشازاین تصور میشد معضل زبالههای غذایی بیشتر بر کشورهای ثروتمند تأثیرگذار باشد، اما گزارش سازمان ملل نشان داد که میزان زباله در همه کشورها به طرز شگفتانگیزی مشابه است، اما این میزان در فقیرترین کشورها کم است. محققان میگویند هیچکس بهقصد دور ریختن، غذا خریداری نمیکند و مقادیر کمی که هرروز دور انداخته میشود ممکن است ناچیز باشد؛ بنابراین افزایش آگاهی مردم در مورد زبالهها مهم است.