اشاره:براساس اعلام مرکز آمار ایران از سال گذشته تاکنون قیمت40 قلم از کالای اساسی مورد نیاز مردم 100 درصد افزایش داشته است. در بین اقلام سفره خانوار، روغن نباتی با 141 درصد رکورددار است. پس از آن هویج با 140 درصد، نوشابه با 132 درصد، کره پاستوریزه با 121 درصد، خامه با 120 درصد، مرغ با 119 درصد و نخود با 112 درصد در رتبه‌های دوم تا هفتم قرار دارند.طبق جدول منتشر شده، «شیر با 83 درصد، شیرینی با 82 درصد، شکر 81 درصد، برنج خارجی و کنسرو ماهی با 79 درصد، ماهی قزل‌آلا، دوغ و تخم‌مرغ هرکدام با 77 درصد» در رتبه‌های بعدی قرار دارند. «پنیر 74 درصد، قارچ 71 درصد، چای خارجی 69 درصد و لپه با 67 درصد» از جمله دیگر اقلام مهمی هستند که در یکسال اخیر بیشترین افزایش قیمت را داشته‌اند.لازم به ذکر است با افزایش لجام گسیخته قیمت مواد غذایی در کشور، بسیاری از مردم‌ ضمن کاهش تقاضای مواد غذایی خود، به تغییر الگوی غذایی و سبد خرید کالاهای اساسی خویش اقدام کردند. ستاره صبح برای بررسی دلایل افزایش قیمت کالاهای اساسی مورد نیاز مردم با دکتر علی قنبری اقتصاددان گفت وگو کرده که در ادامه می خوانید.