خبرنامه
دیدار امیر قطر با رهبری و رئیس جمهور در تهران
سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان با شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر که در راس یک هیات بلندپایه سیاسی و اقتصادی به تهران سفر کرده است، در مجموعه سعدآباد دیدار و گفتوگو کرد.رئیسی، در نشست خبری مشترک با آل ثانی اظهار داشت: در مذاکراتی که امروز با امیر قطر داشتیم علاوه بر تاکید بر گسترش روابط بین ایران و قطر در حوزههای سیاسی، اقتصادی، تجاری، فرهنگی، گردشگری و انرژی تاکید شد که سرمایه گذاریهای مشترکی بین دو کشور انجام شود و توسعه و گسترش روابط دو کشور مورد تاکید ما بود.وی افزود: در سفری که اسفند ماه سال گذشته به کشور دوست و برادر و همسایه قطر داشتیم، مذاکرات و مقدماتی برای توسعه روابط بین دو کشور انجام شد.همچنین امیر قطر با حضور رئیس جمهور به دیدار رهبر معظم انقلاب نیز رفتند.
تاکید مجدد امیر عبدالهیان نسبت به در دسترس بودن توافق برجام
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه روز (جمعه) در توئیتی با اشاره به حضور انریکه مورا هماهنگ کننده گفتگوهای وین نوشت: در توافق با آقای بورل، سفر آقای مورا به تهران و گفتگوهایش با همکارم آقای باقری، فرصت مجددی بود تا بر ابتکارات برای حل موضوعات باقیمانده مذاکرات وین متمرکز شویم. وی افزود: توافق خوب و قابل اتکا در دسترس است اگر آمریکا تصمیم سیاسی خود را گرفته و به تعهداتش پایبند باشد.وزیر خارجه یادآور شد: تماسها ادامه دارد.
پیش نویس یک قطعنامه دیگر علیه روسیه توسط سازمان ملل
اعضای شورای حقوقبشر سازمان ملل متحد امروز طی نشست ویژهای با موضوع اوکراین پیشنویس قطعنامهای درباره بررسی دقیقتر و محکومیت موارد نقض حقوق بشر توسط روسیه در اوکراین را به رایگیری گذاشتند.این پیشنویس قطعنامه با 33 رای موافق مقابل 2 رای مخالف به تصویب شورای حقوقبشر سازمان ملل متحد رسید. 12 عضو این شورا نیز رای ممتنع دادند.در متن این قطعنامه موارد نقض حقوق بشر توسط روسیه در اوکراین که از ابتدای جنگ در 24 فوریه ادامه دارد، محکوم و از روسیه خواسته شد به نمایندگان سازمانهای بینالمللی اجازه دهد به غیرنظامیان در مناطق درگیری بدون مداخله و بهطور فوری دسترسی کنند.این شورا همچنین از کمیسیون مستقل حقیقتیاب بینالمللی درباره اوکراین خواست تا موارد نقض حقوق بشر در کییف، چرنیهیف و کارکیف را تحقیق و اطمینان حاصل کند که مسئولان این اقدامات پاسخگو باشند.
فنلاند برای عضویت در ناتو رسما اقدام میکند
سائولی نینیسته، رئیس جمهور و سانا مارین، نخست وزیر فنلاند در بیانیهای مشترک درخصوص عضویت این کشور در پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) اعلام کردند: اکنون که لحظه تصمیمگیری نزدیک است، ما نظرات مشترک خود را برای اطلاعات به گروهها و احزاب پارلمانی ارائه می دهیم.در این بیانیه آمده است: فنلاند باید بدون تاخیر برای عضویت در ناتو اقدام کند و طی روزهای آینده اقدامات لازم برای اتخاذ این تصمیم تسریع خواهد شد.همچنین تاکید شد: برای رشد این اتحاد در طول جنگ روسیه و اوکراین، با هموار کردن راه، برای عضویت در ناتو درخواست خواهیم داد. عضویت ما باعث تقویت امنیت فنلاند و کل اتحاد دفاعی خواهد شد.انتظار میرود در روزهای آینده سوئد نیز تصمیم خود برای پیوستن به ناتو را اعلام کند.
روسیه: درصورت عضویت فنلاند در ناتو گامهای نظامی برمیداریم
وزارت امور خارجه روسیه در پی اعلام فنلاند برای اقدام به عضویت در سازمان ناتو با بیان اینکه هلسینکی باید به فکر پیامدهای این گام باشد، اعلام کرد: عضویت فنلاند در ناتو به روابط دو جانبه با روسیه آسیب جدی وارد خواهد کرد. در این زمینه روسیه برای جلوگیری از خطرات متوجه به آن گامهای نظامی-فنی و همچنین اقدامات متقابل را لحاظ خواهد کرد.در این بیانیه با تاکید بر عدم وجود هدف خصمانه روسیه در زمینه فنلاند آمده است: «تلاشها برای تدوام سیاست عدمتعهد نظامی فنلاند ادامه دارد. هدف ناتو از ترغیب فنلاند برای عضویت در سازمان، ادامه گسترش به مرزهای روسیه و ایجاد یک جناح تهدید آمیز دیگر برای کشورمان است».این وزارتخانه گام مذکور را «نقض» معاهدات صلح 1947 پاریس ارزیابی کرد.
درخواست روسیه برای نشست شورای امنیت درباره آزمایشگاه های بیولوژیکی اوکراین
به گزارش اسپوتنیک، روسیه خواستار برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل در مورد برنامه های نظامی بیولوژیکی آزمایشگاه های آمریکایی در اوکراین در 13 مه شد. دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان ملل در این مورد در کانال تلگرامی خود صحبت کرد.ما خواستار برگزاری جلسه علنی شورای امنیت سازمان ملل شدیم تا شواهد جدیدی در مورد برنامه های بیولوژیکی نظامی انجام شده در آزمایشگاه های بیولوژیکی ایالات متحده در اوکراین ارائه شود.
لینک کوتاه:
http://www.setaresobh.ir/fa/main/detail/87821/