فوت بیمار مشکوک به تب کنگو در هرمزگان

فوت بیمار مشکوک به تب کنگو در هرمزگان

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان صبح دیروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بیماری تب کنگو کریمه همچنان در کمین است اظهار داشت: در هفته اخیر دو بیمار مشکوک به بیماری تب کریمه کنگو در بیمارستان‌های استان بستری شدند که یک مورد آقای ۳۵ ساله از قشم با حال عمومی بد بود که متأسفانه جان خود را از دست داد و مورد دوم یک خانم ۵۵ ساله از سیریک است که در حال حاضر با حال عمومی نامساعد در بخش مراقبت‌های ویژه بستری است.
فاطمه نوروزیان با عنوان اینکه هر دو مورد سابقه تماس با دام را ذکر کردند، گفت: احتمال اینکه این دو بیمار مبتلابه تب کریمه کنگو شده باشند، بسیار زیاد است. به گزارش تسنیم، وی در خصوص علائم هشداردهنده گفت: بیمارانی که علائم شبیه به آنفولانزا دارند حتماً موردبررسی قرار بگیرند و اگر سابقه تماس با دام یا گزش کنه دارند در مراجعه به پزشک مطرح کنند، چراکه علائم اولیه این بیماری مشابه آنفولانزا و کرونا است و ممکن است در وهله اول شناسایی نشود، اما بیماران اگر سابقه تماس با دام یا گزش کنه را عنوان کنند این بیماری خیلی سریع‌تر تشخیص داده می‌شود.

افزایش مبتلایان تب ‌کنگو به ۱۸ نفر
دکتر بهزاد امیری، رئیس گروه مدیریت بیماری‌های قابل‌انتقال بین انسان و حیوان با تأکید بر اینکه هیچ واکسنی برای جلوگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو برای انسان و دام وجود ندارد، گفت: بر اساس آخرین آمار در سال جاری ۱۸ مورد ابتلا به این بیماری و یک مرگ ناشی از آن داشته‌ایم و این در حالی است که طی کل سال گذشته تنها ۱۳ مورد مبتلابه تب کریمه کنگو و دو مرگ ناشی از آن در سامانه‌ها به ثبت رسیده است.

چگونگی انتقال بیماری
او به مردم توصیه کرد: راه‌های انتقال بیماری به سه روش است؛ اول از طریق گزش نیش کنه است که یا ممکن است خود کنه انسان را نیش بزند یا اینکه کنه روی بدن باشد و انسان دانسته یا ندانسته آن را لِه کند. راه انتقال بعدی از طریق خون، مایعات و ترشحات آلوده دام به انسان است که این در زمان ذبح دام یا انتقال امعاء و احشاء دام اتفاق می‌افتد؛ البته اگر فرد گوشت و احشاء دام را به شکل خام یا درست پخته نشده مصرف کند هم احتمال ابتلایش به بیماری وجود دارد. راه انتقال سوم هم از بیمار آلوده به سایر انسان‌ها است. درصورتی‌که بیماری مشکوک به تب کریمه کنگو به بیمارستان وارد شود، مراقبت‌های بهداشتی لازم صورت می‌گیرد تا از انتقال انسان به انسان بیماری جلوگیری کنیم. البته خوشبختانه تب کریمه کنگو مانند کرونا انتقال تنفسی ندارد و انتقال از طریق ترشحات آلوده و خون فرد اتفاق می‌افتد؛ بنابراین لازم است بیمار در اتاق ایزوله نگهداری شده و هنگام مواجهه با او از تجهیزات حفاظت فردی مانند دستکش، ماسک و... استفاده شود.

خرید گوشت خارج از شبکه دامپزشکی ممنوع
به گزارش ایسنا، وی افزود: موضوعی که سبب نگرانی ما می‌شود این است که متأسفانه برخی مردم اعتقاد دارند که گوشت تازه را از کنار جاده‌ها خریداری کنند که ما اکیداً توصیه می‌کنیم از خرید گوشتی که خارج از شبکه دامپزشکی ذبح شده است، خودداری کنند. نکته مهم دیگر این است که اگر قرار است خودشان دامی را ذبح کنند حتماً این دام را از میادین مجاز عرضه دام تهیه کنند که تحت نظر سازمان دامپزشکی باشد و به‌هیچ‌وجه دام را در منازل، معابر و خیابان‌ها ذبح نکنند؛ زیرا این موضوع در زمینه گسترش بیماری بسیار خطرناک است. امیری با تأکید بر اینکه گوشت تازه ذبح شده به‌هیچ‌عنوان نباید به‌سرعت به مصرف برسد، بیان کرد: گوشت دام ذبح شده، قبل از مصرف باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی‌گراد در یخچال قرار داده شود. این اقدام به آن جهت است که پدیده جمود نعشی منجر به افزایش PH گوشت شود که این فرایند باعث می‌شود، چنانچه ویروسی در گوشت وجود داشته باشد، از بین برود. البته تأکید می‌کنیم، جگر و سایر امعاء و احشاء دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتی‌گراد، مصرف شوند.

لینک کوتاه: http://www.setaresobh.ir/fa/main/detail/88909/

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه

فوت بیمار مشکوک به تب کنگو در هرمزگان

فوت بیمار مشکوک به تب کنگو در هرمزگان

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان صبح دیروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بیماری تب کنگو کریمه همچنان در کمین است اظهار داشت: در هفته اخیر دو بیمار مشکوک به بیماری تب کریمه کنگو در بیمارستان‌های استان بستری شدند که یک مورد آقای ۳۵ ساله از قشم با حال عمومی بد بود که متأسفانه جان خود را از دست داد و مورد دوم یک خانم ۵۵ ساله از سیریک است که در حال حاضر با حال عمومی نامساعد در بخش مراقبت‌های ویژه بستری است.
فاطمه نوروزیان با عنوان اینکه هر دو مورد سابقه تماس با دام را ذکر کردند، گفت: احتمال اینکه این دو بیمار مبتلابه تب کریمه کنگو شده باشند، بسیار زیاد است. به گزارش تسنیم، وی در خصوص علائم هشداردهنده گفت: بیمارانی که علائم شبیه به آنفولانزا دارند حتماً موردبررسی قرار بگیرند و اگر سابقه تماس با دام یا گزش کنه دارند در مراجعه به پزشک مطرح کنند، چراکه علائم اولیه این بیماری مشابه آنفولانزا و کرونا است و ممکن است در وهله اول شناسایی نشود، اما بیماران اگر سابقه تماس با دام یا گزش کنه را عنوان کنند این بیماری خیلی سریع‌تر تشخیص داده می‌شود.

افزایش مبتلایان تب ‌کنگو به ۱۸ نفر
دکتر بهزاد امیری، رئیس گروه مدیریت بیماری‌های قابل‌انتقال بین انسان و حیوان با تأکید بر اینکه هیچ واکسنی برای جلوگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو برای انسان و دام وجود ندارد، گفت: بر اساس آخرین آمار در سال جاری ۱۸ مورد ابتلا به این بیماری و یک مرگ ناشی از آن داشته‌ایم و این در حالی است که طی کل سال گذشته تنها ۱۳ مورد مبتلابه تب کریمه کنگو و دو مرگ ناشی از آن در سامانه‌ها به ثبت رسیده است.

چگونگی انتقال بیماری
او به مردم توصیه کرد: راه‌های انتقال بیماری به سه روش است؛ اول از طریق گزش نیش کنه است که یا ممکن است خود کنه انسان را نیش بزند یا اینکه کنه روی بدن باشد و انسان دانسته یا ندانسته آن را لِه کند. راه انتقال بعدی از طریق خون، مایعات و ترشحات آلوده دام به انسان است که این در زمان ذبح دام یا انتقال امعاء و احشاء دام اتفاق می‌افتد؛ البته اگر فرد گوشت و احشاء دام را به شکل خام یا درست پخته نشده مصرف کند هم احتمال ابتلایش به بیماری وجود دارد. راه انتقال سوم هم از بیمار آلوده به سایر انسان‌ها است. درصورتی‌که بیماری مشکوک به تب کریمه کنگو به بیمارستان وارد شود، مراقبت‌های بهداشتی لازم صورت می‌گیرد تا از انتقال انسان به انسان بیماری جلوگیری کنیم. البته خوشبختانه تب کریمه کنگو مانند کرونا انتقال تنفسی ندارد و انتقال از طریق ترشحات آلوده و خون فرد اتفاق می‌افتد؛ بنابراین لازم است بیمار در اتاق ایزوله نگهداری شده و هنگام مواجهه با او از تجهیزات حفاظت فردی مانند دستکش، ماسک و... استفاده شود.

خرید گوشت خارج از شبکه دامپزشکی ممنوع
به گزارش ایسنا، وی افزود: موضوعی که سبب نگرانی ما می‌شود این است که متأسفانه برخی مردم اعتقاد دارند که گوشت تازه را از کنار جاده‌ها خریداری کنند که ما اکیداً توصیه می‌کنیم از خرید گوشتی که خارج از شبکه دامپزشکی ذبح شده است، خودداری کنند. نکته مهم دیگر این است که اگر قرار است خودشان دامی را ذبح کنند حتماً این دام را از میادین مجاز عرضه دام تهیه کنند که تحت نظر سازمان دامپزشکی باشد و به‌هیچ‌وجه دام را در منازل، معابر و خیابان‌ها ذبح نکنند؛ زیرا این موضوع در زمینه گسترش بیماری بسیار خطرناک است. امیری با تأکید بر اینکه گوشت تازه ذبح شده به‌هیچ‌عنوان نباید به‌سرعت به مصرف برسد، بیان کرد: گوشت دام ذبح شده، قبل از مصرف باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی‌گراد در یخچال قرار داده شود. این اقدام به آن جهت است که پدیده جمود نعشی منجر به افزایش PH گوشت شود که این فرایند باعث می‌شود، چنانچه ویروسی در گوشت وجود داشته باشد، از بین برود. البته تأکید می‌کنیم، جگر و سایر امعاء و احشاء دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتی‌گراد، مصرف شوند.

لینک کوتاه: http://www.setaresobh.ir/fa/main/detail/88909/

ارسال دیدگاه شما