با حمله پهپادی در افغانستان

آمریکا یک تروریست بین المللی را به هلاکت رساند

آمریکا یک تروریست بین المللی را به هلاکت رساند

ستاره صبح/مصطفی فروغی: ایمن الظواهری در ۱۹ ژوئن ۱۹۵۱ در قاهره، پایتخت مصر به دنیا آمد. او در همان سنین پایین به یک شاخه‌ مذهبی افراطی از اسلام سنی پیوست که اعضایش به دنبال سرنگونی دولت‌های مصر و دیگر کشورهای عربی و برپایی حکومت اسلامی بودند.الظواهری در جوانی جراح‌ چشم بود و به صورت مرتب به کشورهای آسیای مرکزی و خاورمیانه سفر می‌کرد. در جریان همین سفرها بود که با اسامه بن لادن، تبعه سعودی و سایر شبه‌نظامیان عرب که برای کمک به اخراج سربازان شوروی از افغانستان گرد هم آمده بودند، ملاقات کرد.در پی ترور انور سادات، رئیس جمهوری وقت مصر توسط بنیادگرایان اسلامی در سال ۱۹۸۱ وی به همراه صدها مسلمان‌ افراطی دیگر دستگیر شد. پس از آزادی از زندان هفت سال بعد، زمانی که بن لادن القاعده را تأسیس کرد، الظواهری در کنار او قرار داشت..فعالیت‌های زیرزمینی او و گروهش، مهارت‌های رزمی‌ و تجربه کار چریکی را به القاعده تزریق کرد و به این سازمان اجازه داد تا سلول‌های متمرکزی از اعضایش را سازماندهی کند و به اهدافی در سراسر جهان حمله ببرد.ایمن الظواهری با همکاری اسامه بن لادن در سال 2001 به برج های دو قلوی نیویورک حمله کردند و آنها را ویران و چند هزار نفر را کشتند.آمریکا محل اخفای اسامه بن لادن را در یک روستا در پاکستان شناسیی کرد و او را از پای در آورد.این بار ایمن الظواهری را مشابه بن لادن به قتل رساند.همچنین پنتاگون محل اخفای ابوبکر البغدادی رهبر داعش را در استان ادلب سوریه شناسایی کرد و او را نیز از پای درآورد.گفته می شود سراج الدین حقانی که پیش از این آمریکا برای کشتن او 10میلیون دلار جایزه تعیین کرده بود با او و طالبان معامله کرد و حقانی اکنون وزیر داخلی افغانستان است محل اختفای ایمن الظواهری را به آمریکایی ها اطلاع داده است.

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا با اشاره‌ به حمله‌ی پهپادی این کشور به یک خانه در کابل از مرگ ایمن الظواهری، رهبر گروه تروریسیتی القاعده خبر داد.«رئیس جمهور آمریکا بامداد سه‌شنبه به ارائه توضیحاتی درباره حمله پهپادی روز یکشنبه به هدفی در کابل، پایتخت افغانستان پرداخت.بایدن طی نشست خبری در کاخ سفید گفت: «أیمن الظواهری، رهبر گروه تروریستی القاعده را در افغانستان کشتیم. الظواهری باعث کشته‌شدن بسیاری از آمریکایی‌ها در حملات مختلف شده بود».به نوشته رسانه‌های آمریکایی، وی درباره سرکرده القاعده اظهار داشت: «الظواهری عمیقاً در برنامه ریزی حمله یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ شرکت داشت. برای چندین دهه او مغز متفکر حملات به آمریکایی‌ها بود. او ردپایی از قتل و خشونت علیه شهروندان آمریکایی پشت سرش داشت».رئیس جمهور آمریکا ادامه داد: «اکنون عدالت برقرار شده است و این سرکرده تروریست‌ها دیگر وجود ندارد. مهم نیست کجا پنهان می‌شوید، اگر تهدیدی برای مردم ما باشید، ایالات متحده شما را پیدا کرده و ازبین خواهد برد».بایدن درباره روند ردیابی الظواهری نیز توضیح داد: «جامعه اطلاعاتی ما در اوایل سال جاری الظواهری را شناسایی کرد، او به مرکز شهر کابل در افغانستان نقل مکان کرده بود. من اجازه یک حمله دقیق را دادم که او را از میدان نبرد حذف می‌کرد».وی با بیان اینکه به هیچ یک از اعضای خانواده الظواهری آسیب نرسیده و به غیرنظامیان نیز تلفات وارد نشده است، تصریح کرد: «ما دیگر هرگز اجازه نخواهیم داد که افغانستان به پناهگاه تروریست‌ها تبدیل شود».رئیس جمهور آمریکا اضافه کرد: «او (الظواهری) کشته‌شده و ما مطمئن می‌شویم که هیچ اتفاق دیگری نمی‌افتد و اینکه افغانستان سکوی پرتاب تروریسم نیست. ایالات متحده به دنبال این جنگ علیه ترور نبود. تروریسم سراغ ما آمد».بایدن درباره حادثه یازدهم سپتامبر نیز گفت: «ما همچنان به سوگواری برای هر فرد بی‌گناهی که در یازدهم سپتامبر ازبین رفت، می‌پردازیم. امیدوارم که این اقدام قاطع یک اقدام دیگر برای مسدود کردن [تروریسم] به همراه داشته باشد».وی در پایان افزود: «خطاب به کسانی که در سراسر جهان به آسیب رساندن به ایالات متحده ادامه می‌دهند می‌گویم؛ اکنون به من گوش دهید، ما همچنان هوشیار خواهیم بود. ما هرگز تسلیم نخواهیم شد».رئیس جمهور آمریکا سپس بدون پاسخ دادن به سوالات خبرنگاران محدودی که به این نشست خبری فراخوانده شده بودند، سخنرانی خود را پایان داد و کنفرانس را ترک کرد.بامداد سه‌شنبه بود که یک مقام ارشد دولت آمریکا بامداد سه‌شنبه با تایید انجام حمله پهپادی به هدفی در کابل، گفت در این حمله یک عضو ارشد سازمان تروریستی «القاعده» از بین رفت.همزمان، خبرگزاری «آسوشیتدپرس» نیز به نقل از منابع امنیتی و اطلاعاتی در دولت آمریکا نوشت: «در حمله روز یکشنبه آمریکا به کابل در افغانستان، ایمن الظواهری سرکرده سازمان تروریستی القاعده کشته شده است».
واکنش قانونگذاران آمریکایی
چاک شومر، رهبر اکثریت سنا از حزب دمکرات پس از آن که بایدن، از کشته‌شدن ایمن الظواهری، رهبر القاعده، در یک حمله هوایی خبر داد، در بیانیه‌ای نوشت:«برای تشکر از رئیس‌جمهوری بایدن، کلاه از سر برمیداریم. به‌ دلیل اقدام قاطع او، که به یک قاتل جمعی وحشتناک، در پایان، عدالت را ارزانی داشت. آمریکا ایمن الظواهری، رهبر ظالم القاعده و عامل حملات یازدهم سپتامبر را، از صحنه نبرد خارج کرد. این یک دستاورد قابل‌ توجه، توسط پرزیدنت بایدن است. او‌ سزای کسی را داد که یکی از بزرگترین تروریست‌های تحت تعقیب، در جهان بود. همان کسی که به سازماندهی قتل هزاران نفر از هموطنان نیویورکی من، در ۱۱ سپتامبر، کمک کرد.»سناتور ارشد جمهوریخواه از اوکلاهما جیمز اینهوف نیز در بیانیه‌ای نوشت: «جهان بدون ایمن الظواهری، رهبر القاعده، وضعیت بهتری خواهد داشت و من مردان و زنان شجاعی را که به از میان برداشتن او کمک کردند، تحسین می‌کنم. با این حال، این واقعیت که او در افغانستان کشته شد، نشان دهنده شکست کامل سیاست دولت بایدن در قبال آن کشور است.»مارک‌ وارنر، سناتور دمکرات که ریاست کمیته اطلاعاتی منتخب سنا، را نیز برعهده دارد، گفته‌: «القاعده، مسئول حملات وحشیانه، نه‌ فقط در ایالات متحده، بلکه در آسیا، آفریقا و اروپا است.»وارنر در بیانیه‌ای که پس از کشته‌شدن ایمن‌ الظواهری، رهبر القاعده، منتشر کرده‌، افزود که از تلاش‌های افسران و اعضای سرویس اطلاعاتی، قدردانی می‌کند که سرانجام ۲۱ سال پس از حملات هولناک ۱۱ سپتامبر، یکی از آخرین رهبران بازمانده این عملیات را به‌دست عدالت سپردند.

سراج الدین حقانی، آمریکا را از محل اختفای الظواهری آگاه کرد
رحمت‌الله نبیل رئیس سابق امنیت ملی افغانستان مدعی شد: رهبر شبکه حقانی برای خارج‌شدن از لیست سیاه امریکا محل اختفای ایمن الظواهری را در اختیار امریکا قرار داده است.به گزارش رادیو دری؛ نبیل روز (سه شنبه ۱۱ اسد) در رشته توییت‌هایی به نقل از منابع خود ادعا کرده است که سراج‌الدین حقانی پس از حمله هوایی امریکا با «یک کاروان بزرگ مسلح» از کابل گریخته و به سمت ولسوالی چرخ لوگر حرکت کرده‌است.به گفته وی، سرپرست وزارت داخله طالبان احتمالا پس از رسیدن به لوگر به سوی پکتیا جایی که نفوذ بیش‌تری دارد رفته‌است.رئیس سابق امنیت ملی افغانستان اضافه کرد: زمانی که امریکا الظواهری را هدف قرار داده، سراج‌الدین حقانی میزبان گفتگوهای صلح میان تحریک طالبان پاکستان و هیات رسمی ۱۲ نفره این کشور در وزیر اکبرخان کابل بوده‌است.نبیل افزود: مهمانخانه شخصی حقانی در نزدیکی محل سکونت الظواهری قرار داشته و خانه هدف گرفته شده در حمله پهپادی امریکا نیز متعلق به سراج‌الدین حقانی بوده‌است.وی مدعی است که سراج‌الدین حقانی با وساطت جنرال قمر باجوه  فرمانده نیروی زمینی ارتش پاکستان و نیز سازمان جاسوسی آی‌اس‌آی، سعی در احیای روابط با امریکا و خارج‌کردن نامش از لیست سیاه این کشور داشته‌است.به گفته نبیل احتمالا تنها سراج‌الدین حقانی و شبکه حقانی در پناه دادن به الظواهری نقش داشته‌اند.

واکنش عربستان به کشتن شدن الظواهری
وزارت امور خارجه عربستان هم روز سه شنبه در پیامی از مرگ رهبر تروریست‌های القاعده در حمله آمریکا به افغانستان و پیام جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به دیگر تروریست‌ها استقبال کرد.وزارت خارجه عربستان در بیانیه‌ای اعلام کرد که ایمن الظواهری هزاران انسان بی‌گناه از ملیت‌ها و مذاهب مختلف از جمله شهروندان سعودی را به قتل رسانده است.این وزارتخانه افزود: ایمن الظواهری یکی از رهبران تروریسم است که طراحی و اجرای عملیات های تروریستی نفرت انگیز را در آمریکا، عربستان و تعدادی دیگر از کشورهای جهان رهبری کرد.وزارت خارجه عربستان عنوان داشت: ریاض بر تقویت همکاری‌ها و تلاش‌های هماهنگ بین المللی برای مبارزه و ریشه کن کردن بلای تروریسم تاکید می‌کند.

طالبان حمله به خاک افغانستان را به شدن محکوم کرد
اما طالبان افغانستان حمله پهپادی آمریکا به منطقه شیرپور کابل را بدون تایید کشته شدن ایمن الظواهری، رهبر القاعده به شدت محکوم کرد.ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان روز سه شنبه حمله آمریکا به منطقه شیرپور در کابل، پایتخت افغانستان و کشته شدن ۱۰ تن در منطقه مورد هدف، را بدون اعلام هویت آنها تایید و آن را به شدت محکوم کرد.وی این عملیات آمریکا را اقدامی ناقض "اصول بین المللی" و توافق ۲۰۲۰ دوحه درباره خروج نیروهای آمریکایی دانست.

اظهارات خانواده الظواهری از نحوه کشته شدن او
خانواده الظواهری هم در اظهاراتی به سایت مصری "قاهره ۲۴" گفتند که دقایقی پیش پس از انتشار این خبر توسط رسانه‌های آمریکایی از این خبر مطلع شدند.خانواده الظواهری افزود که خبر مرگ وی به طور گسترده منتشر شده، اما آنها نمی‌دانند که چقدر این خبر صحت دارد و بسیاری از رسانه‌های بین المللی این خبر را اعلام کرده‌اند.آنها توضیح دادند از زمانی که ایمن الظواهری از چند دهه پیش مصر را ترک کرد و سپس به القاعده در افغانستان پیوست، هیچ تماسی با او نداشته‌اند.

اهداف بایدن از کشتن ایمن الظواهری
نیویورک تایمز به نقل از مقامات فعلی و سابق دولت آمریکا نوشت: «ایمن الظواهری در حمله کابل کشته شد که اولین حمله در افغانستان از زمان خروج نیروهای آمریکایی در سال گذشته و یک پیروزی تبلیغاتی بزرگ برای تلاش‌های دولت بایدن در مبارزه با تروریسم است.»ضمن این که کمتر از 100 روز دیگر، انتخابات میاندوره ای آمریکا برگزار می شود و بایدن به همراه حزب دموکرات عمیقا نگران شکست در این انتخابات هستند. تجربه ثابت کرده است اتفاقاتی نظیر کشتن سران گروه های تروریستی، بویژه افراد کلیدی در حادثه تروریستی 11 سپتامبر، موجی از حمایت را در بین گروهی از رای دهندگان آمریکایی ایجاد می کند.بایدن نیز امیدوار است با صدور فرمان مرگ ایمن الظواهری، بتواند هم تصویر خروج مفتضحانه آمریکا از افغانستان را از اذهان پا کند و همزمان، خوراک تبلیغاتی مناسبی را برای نامزدهای حزب دموکرات در انتخابات پیش روی آمریکا فراهم نماید.دستیابی به چنین اهدافی، از دید مقامات ارشد دولت آمریکا ارزش آن را دارد که چند میلیارد دلار از اموال توقیف شده ملت افغانستان در اختیار گروه طالبان قرار گیرد.      

لینک کوتاه: http://www.setaresobh.ir/fa/main/detail/90695/

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه

با حمله پهپادی در افغانستان

آمریکا یک تروریست بین المللی را به هلاکت رساند

آمریکا یک تروریست بین المللی را به هلاکت رساند

ستاره صبح/مصطفی فروغی: ایمن الظواهری در ۱۹ ژوئن ۱۹۵۱ در قاهره، پایتخت مصر به دنیا آمد. او در همان سنین پایین به یک شاخه‌ مذهبی افراطی از اسلام سنی پیوست که اعضایش به دنبال سرنگونی دولت‌های مصر و دیگر کشورهای عربی و برپایی حکومت اسلامی بودند.الظواهری در جوانی جراح‌ چشم بود و به صورت مرتب به کشورهای آسیای مرکزی و خاورمیانه سفر می‌کرد. در جریان همین سفرها بود که با اسامه بن لادن، تبعه سعودی و سایر شبه‌نظامیان عرب که برای کمک به اخراج سربازان شوروی از افغانستان گرد هم آمده بودند، ملاقات کرد.در پی ترور انور سادات، رئیس جمهوری وقت مصر توسط بنیادگرایان اسلامی در سال ۱۹۸۱ وی به همراه صدها مسلمان‌ افراطی دیگر دستگیر شد. پس از آزادی از زندان هفت سال بعد، زمانی که بن لادن القاعده را تأسیس کرد، الظواهری در کنار او قرار داشت..فعالیت‌های زیرزمینی او و گروهش، مهارت‌های رزمی‌ و تجربه کار چریکی را به القاعده تزریق کرد و به این سازمان اجازه داد تا سلول‌های متمرکزی از اعضایش را سازماندهی کند و به اهدافی در سراسر جهان حمله ببرد.ایمن الظواهری با همکاری اسامه بن لادن در سال 2001 به برج های دو قلوی نیویورک حمله کردند و آنها را ویران و چند هزار نفر را کشتند.آمریکا محل اخفای اسامه بن لادن را در یک روستا در پاکستان شناسیی کرد و او را از پای در آورد.این بار ایمن الظواهری را مشابه بن لادن به قتل رساند.همچنین پنتاگون محل اخفای ابوبکر البغدادی رهبر داعش را در استان ادلب سوریه شناسایی کرد و او را نیز از پای درآورد.گفته می شود سراج الدین حقانی که پیش از این آمریکا برای کشتن او 10میلیون دلار جایزه تعیین کرده بود با او و طالبان معامله کرد و حقانی اکنون وزیر داخلی افغانستان است محل اختفای ایمن الظواهری را به آمریکایی ها اطلاع داده است.

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا با اشاره‌ به حمله‌ی پهپادی این کشور به یک خانه در کابل از مرگ ایمن الظواهری، رهبر گروه تروریسیتی القاعده خبر داد.«رئیس جمهور آمریکا بامداد سه‌شنبه به ارائه توضیحاتی درباره حمله پهپادی روز یکشنبه به هدفی در کابل، پایتخت افغانستان پرداخت.بایدن طی نشست خبری در کاخ سفید گفت: «أیمن الظواهری، رهبر گروه تروریستی القاعده را در افغانستان کشتیم. الظواهری باعث کشته‌شدن بسیاری از آمریکایی‌ها در حملات مختلف شده بود».به نوشته رسانه‌های آمریکایی، وی درباره سرکرده القاعده اظهار داشت: «الظواهری عمیقاً در برنامه ریزی حمله یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ شرکت داشت. برای چندین دهه او مغز متفکر حملات به آمریکایی‌ها بود. او ردپایی از قتل و خشونت علیه شهروندان آمریکایی پشت سرش داشت».رئیس جمهور آمریکا ادامه داد: «اکنون عدالت برقرار شده است و این سرکرده تروریست‌ها دیگر وجود ندارد. مهم نیست کجا پنهان می‌شوید، اگر تهدیدی برای مردم ما باشید، ایالات متحده شما را پیدا کرده و ازبین خواهد برد».بایدن درباره روند ردیابی الظواهری نیز توضیح داد: «جامعه اطلاعاتی ما در اوایل سال جاری الظواهری را شناسایی کرد، او به مرکز شهر کابل در افغانستان نقل مکان کرده بود. من اجازه یک حمله دقیق را دادم که او را از میدان نبرد حذف می‌کرد».وی با بیان اینکه به هیچ یک از اعضای خانواده الظواهری آسیب نرسیده و به غیرنظامیان نیز تلفات وارد نشده است، تصریح کرد: «ما دیگر هرگز اجازه نخواهیم داد که افغانستان به پناهگاه تروریست‌ها تبدیل شود».رئیس جمهور آمریکا اضافه کرد: «او (الظواهری) کشته‌شده و ما مطمئن می‌شویم که هیچ اتفاق دیگری نمی‌افتد و اینکه افغانستان سکوی پرتاب تروریسم نیست. ایالات متحده به دنبال این جنگ علیه ترور نبود. تروریسم سراغ ما آمد».بایدن درباره حادثه یازدهم سپتامبر نیز گفت: «ما همچنان به سوگواری برای هر فرد بی‌گناهی که در یازدهم سپتامبر ازبین رفت، می‌پردازیم. امیدوارم که این اقدام قاطع یک اقدام دیگر برای مسدود کردن [تروریسم] به همراه داشته باشد».وی در پایان افزود: «خطاب به کسانی که در سراسر جهان به آسیب رساندن به ایالات متحده ادامه می‌دهند می‌گویم؛ اکنون به من گوش دهید، ما همچنان هوشیار خواهیم بود. ما هرگز تسلیم نخواهیم شد».رئیس جمهور آمریکا سپس بدون پاسخ دادن به سوالات خبرنگاران محدودی که به این نشست خبری فراخوانده شده بودند، سخنرانی خود را پایان داد و کنفرانس را ترک کرد.بامداد سه‌شنبه بود که یک مقام ارشد دولت آمریکا بامداد سه‌شنبه با تایید انجام حمله پهپادی به هدفی در کابل، گفت در این حمله یک عضو ارشد سازمان تروریستی «القاعده» از بین رفت.همزمان، خبرگزاری «آسوشیتدپرس» نیز به نقل از منابع امنیتی و اطلاعاتی در دولت آمریکا نوشت: «در حمله روز یکشنبه آمریکا به کابل در افغانستان، ایمن الظواهری سرکرده سازمان تروریستی القاعده کشته شده است».
واکنش قانونگذاران آمریکایی
چاک شومر، رهبر اکثریت سنا از حزب دمکرات پس از آن که بایدن، از کشته‌شدن ایمن الظواهری، رهبر القاعده، در یک حمله هوایی خبر داد، در بیانیه‌ای نوشت:«برای تشکر از رئیس‌جمهوری بایدن، کلاه از سر برمیداریم. به‌ دلیل اقدام قاطع او، که به یک قاتل جمعی وحشتناک، در پایان، عدالت را ارزانی داشت. آمریکا ایمن الظواهری، رهبر ظالم القاعده و عامل حملات یازدهم سپتامبر را، از صحنه نبرد خارج کرد. این یک دستاورد قابل‌ توجه، توسط پرزیدنت بایدن است. او‌ سزای کسی را داد که یکی از بزرگترین تروریست‌های تحت تعقیب، در جهان بود. همان کسی که به سازماندهی قتل هزاران نفر از هموطنان نیویورکی من، در ۱۱ سپتامبر، کمک کرد.»سناتور ارشد جمهوریخواه از اوکلاهما جیمز اینهوف نیز در بیانیه‌ای نوشت: «جهان بدون ایمن الظواهری، رهبر القاعده، وضعیت بهتری خواهد داشت و من مردان و زنان شجاعی را که به از میان برداشتن او کمک کردند، تحسین می‌کنم. با این حال، این واقعیت که او در افغانستان کشته شد، نشان دهنده شکست کامل سیاست دولت بایدن در قبال آن کشور است.»مارک‌ وارنر، سناتور دمکرات که ریاست کمیته اطلاعاتی منتخب سنا، را نیز برعهده دارد، گفته‌: «القاعده، مسئول حملات وحشیانه، نه‌ فقط در ایالات متحده، بلکه در آسیا، آفریقا و اروپا است.»وارنر در بیانیه‌ای که پس از کشته‌شدن ایمن‌ الظواهری، رهبر القاعده، منتشر کرده‌، افزود که از تلاش‌های افسران و اعضای سرویس اطلاعاتی، قدردانی می‌کند که سرانجام ۲۱ سال پس از حملات هولناک ۱۱ سپتامبر، یکی از آخرین رهبران بازمانده این عملیات را به‌دست عدالت سپردند.

سراج الدین حقانی، آمریکا را از محل اختفای الظواهری آگاه کرد
رحمت‌الله نبیل رئیس سابق امنیت ملی افغانستان مدعی شد: رهبر شبکه حقانی برای خارج‌شدن از لیست سیاه امریکا محل اختفای ایمن الظواهری را در اختیار امریکا قرار داده است.به گزارش رادیو دری؛ نبیل روز (سه شنبه ۱۱ اسد) در رشته توییت‌هایی به نقل از منابع خود ادعا کرده است که سراج‌الدین حقانی پس از حمله هوایی امریکا با «یک کاروان بزرگ مسلح» از کابل گریخته و به سمت ولسوالی چرخ لوگر حرکت کرده‌است.به گفته وی، سرپرست وزارت داخله طالبان احتمالا پس از رسیدن به لوگر به سوی پکتیا جایی که نفوذ بیش‌تری دارد رفته‌است.رئیس سابق امنیت ملی افغانستان اضافه کرد: زمانی که امریکا الظواهری را هدف قرار داده، سراج‌الدین حقانی میزبان گفتگوهای صلح میان تحریک طالبان پاکستان و هیات رسمی ۱۲ نفره این کشور در وزیر اکبرخان کابل بوده‌است.نبیل افزود: مهمانخانه شخصی حقانی در نزدیکی محل سکونت الظواهری قرار داشته و خانه هدف گرفته شده در حمله پهپادی امریکا نیز متعلق به سراج‌الدین حقانی بوده‌است.وی مدعی است که سراج‌الدین حقانی با وساطت جنرال قمر باجوه  فرمانده نیروی زمینی ارتش پاکستان و نیز سازمان جاسوسی آی‌اس‌آی، سعی در احیای روابط با امریکا و خارج‌کردن نامش از لیست سیاه این کشور داشته‌است.به گفته نبیل احتمالا تنها سراج‌الدین حقانی و شبکه حقانی در پناه دادن به الظواهری نقش داشته‌اند.

واکنش عربستان به کشتن شدن الظواهری
وزارت امور خارجه عربستان هم روز سه شنبه در پیامی از مرگ رهبر تروریست‌های القاعده در حمله آمریکا به افغانستان و پیام جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به دیگر تروریست‌ها استقبال کرد.وزارت خارجه عربستان در بیانیه‌ای اعلام کرد که ایمن الظواهری هزاران انسان بی‌گناه از ملیت‌ها و مذاهب مختلف از جمله شهروندان سعودی را به قتل رسانده است.این وزارتخانه افزود: ایمن الظواهری یکی از رهبران تروریسم است که طراحی و اجرای عملیات های تروریستی نفرت انگیز را در آمریکا، عربستان و تعدادی دیگر از کشورهای جهان رهبری کرد.وزارت خارجه عربستان عنوان داشت: ریاض بر تقویت همکاری‌ها و تلاش‌های هماهنگ بین المللی برای مبارزه و ریشه کن کردن بلای تروریسم تاکید می‌کند.

طالبان حمله به خاک افغانستان را به شدن محکوم کرد
اما طالبان افغانستان حمله پهپادی آمریکا به منطقه شیرپور کابل را بدون تایید کشته شدن ایمن الظواهری، رهبر القاعده به شدت محکوم کرد.ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان روز سه شنبه حمله آمریکا به منطقه شیرپور در کابل، پایتخت افغانستان و کشته شدن ۱۰ تن در منطقه مورد هدف، را بدون اعلام هویت آنها تایید و آن را به شدت محکوم کرد.وی این عملیات آمریکا را اقدامی ناقض "اصول بین المللی" و توافق ۲۰۲۰ دوحه درباره خروج نیروهای آمریکایی دانست.

اظهارات خانواده الظواهری از نحوه کشته شدن او
خانواده الظواهری هم در اظهاراتی به سایت مصری "قاهره ۲۴" گفتند که دقایقی پیش پس از انتشار این خبر توسط رسانه‌های آمریکایی از این خبر مطلع شدند.خانواده الظواهری افزود که خبر مرگ وی به طور گسترده منتشر شده، اما آنها نمی‌دانند که چقدر این خبر صحت دارد و بسیاری از رسانه‌های بین المللی این خبر را اعلام کرده‌اند.آنها توضیح دادند از زمانی که ایمن الظواهری از چند دهه پیش مصر را ترک کرد و سپس به القاعده در افغانستان پیوست، هیچ تماسی با او نداشته‌اند.

اهداف بایدن از کشتن ایمن الظواهری
نیویورک تایمز به نقل از مقامات فعلی و سابق دولت آمریکا نوشت: «ایمن الظواهری در حمله کابل کشته شد که اولین حمله در افغانستان از زمان خروج نیروهای آمریکایی در سال گذشته و یک پیروزی تبلیغاتی بزرگ برای تلاش‌های دولت بایدن در مبارزه با تروریسم است.»ضمن این که کمتر از 100 روز دیگر، انتخابات میاندوره ای آمریکا برگزار می شود و بایدن به همراه حزب دموکرات عمیقا نگران شکست در این انتخابات هستند. تجربه ثابت کرده است اتفاقاتی نظیر کشتن سران گروه های تروریستی، بویژه افراد کلیدی در حادثه تروریستی 11 سپتامبر، موجی از حمایت را در بین گروهی از رای دهندگان آمریکایی ایجاد می کند.بایدن نیز امیدوار است با صدور فرمان مرگ ایمن الظواهری، بتواند هم تصویر خروج مفتضحانه آمریکا از افغانستان را از اذهان پا کند و همزمان، خوراک تبلیغاتی مناسبی را برای نامزدهای حزب دموکرات در انتخابات پیش روی آمریکا فراهم نماید.دستیابی به چنین اهدافی، از دید مقامات ارشد دولت آمریکا ارزش آن را دارد که چند میلیارد دلار از اموال توقیف شده ملت افغانستان در اختیار گروه طالبان قرار گیرد.      

لینک کوتاه: http://www.setaresobh.ir/fa/main/detail/90695/

ارسال دیدگاه شما