تداوم خسارت اختلالات اینترنت برای مردم
اشاره: بعدازظهر دیروز اختلالاتی در اینترنت کشور به وجود آمد و دسترسی به برخی پلتفرمهای داخلی، وبسایتها، سرویسها، اپلیکیشنها و پیامرسانهای ایرانی برای برخی کاربران مشکل شد. با وجود اینکه رئیسجمهور روز دوشنبه دستور فوری برای رسیدگی به وضعیت اینترنت داده بود، اما دیروز بسیاری مشترکان اینترنت ثابت از قطعی و اختلال گسترده اینترنت خبر دادند. بررسیها نشان میدهد از دوشنبهشب اختلالی در ترافیک داخل رخ داده که این مشکل بنا بر اعلام شرکت ارتباطات، به دلیل بروز مشکلات فنی در راستای توسعه شبکه است. مشکلات اینترنت چه ثابت و چه همراه، در چند ماه اخیر وجود داشته تا جایی که برخی نمایندگان مجلس هم خواستار اصلاح وضعیت اینترنت شدهاند؛ اما تاکنون بهبودی در وضعیت اینترنت که نقش مهمی در زندگی روزمره شهروندان و کسبوکارها بازی میکند، دیده نشده است. جزییات بیشتر را در ادامه میخوانید.
اختلالات اینترنت در حالی است که ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور روز دوشنبه با اشاره به فراگیر شدن استفاده از فضای مجازی در زندگی و کسبوکار مردم، از وزیر ارتباطات خواست دغدغههای مردم در زمینه کندی سرعت و دیگر مشکلات موجود را با فوریت پیگیری و رفع کند؛ اما به دنبال این دستور اختلالات اینترنت در روز گذشته نهتنها کاهش نیافت، بلکه افزایشی بود.
تائید اختلال در ترافیک اینترنت
بر اساس اطلاعات سایت مرکز تبادل ترافیک داده تهران، دوشنبهشب یک اختلال دو ساعته در ترافیک داخل کشور رخ داد. در همین رابطه امیر محمدزاده لاجوردی، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت کشور دوشنبهشب با انتشار پستی در فضای مجازی در این باره گفت: «دقایقی پیش شاهد افت ترافیک یکی از مراکز IXP کشور بودیم که توسط همکارانم این مشکل مرتفع گردید.» اما دیروز هم شواهد حاکی از آن بود که این اختلال در ترافیک داخل کشور همچنان وجود داشت و کندی اینترنت احساس میشد. در همین رابطه شرکت ارتباطات زیرساخت کشور طی اطلاعیهای اعلام کرد: «به دلیل بروز مشکلات فنی در راستای توسعه شبکه، شاهد افت موقت کیفیت سرویس IXP خواهیم بود و از شکیبایی شما تا رفع مشکل سپاسگزاریم.»
انتقاد از محدودیتهای مضاعف بر اینترنت
سیتنا: همچنین غلامرضا نوری قزلجه، نماینده مجلس در این باره گفت: به دنبال وقایع اخیر در کشور محدودیتهای مضاعفی بر اینترنت و فضای مجازی اعمال شد و اکنون با عادی شدن شرایط به طور مکرر از مسئولان مربوطه درخواست کردهایم که اینترنت را بهبود بخشند و یا حداقل به وضعیت قبل برگردانند، اما متأسفانه تاکنون این درخواست ما مورد اجابت قرار نگرفته است.
وی افزود: گلهمندی و انتقاد رئیسجمهور از وزیر ارتباطات در خصوص مشکلات و کندی اینترنت، نوعی فرار به جلو محسوب میشود، زیرا این اتفاقات و محدودیتهای چند ماه اخیر به استناد مصوبات شورایی رخ داد که رئیسجمهور در رأس آن قرار دارد و در چنین شرایطی که خود ایشان منتقد هستند، ما باید وضعیت اینترنت را از کجا پیگیری کنیم؟ او تأکید کرد: توقع نداریم که مانند سایر کشورهای جهان، اینترنت بهروز، ارزان و ارتقاءیافتهای را دریافت کنیم، تنها درخواست ما این است که با همان قیمت و کیفیت گذشته، دسترسی مردم به اینترنت را فراهم کنند. ما در کمیسیون مشترک طرح صیانت مجلس، طرح صیانت از فضای مجازی را به دلیل اعمال محدودیت در اینترنت کشور تصویب نکردیم، زیرا به دنبال بهبود وضعیت اینترنت بودیم، اما متأسفانه بعدازآن در مصوبهی شورای عالی فضای مجازی که در مورد تشکیل کمیسیون تنظیم گری بود، بخشی از طرح صیانت تصویب شد و کانال رسمی برای اعمال محدودیتهای اینترنتی باز شد. نوری قزلجه گفت: انتظار داریم و امیدواریم که مسئولان ذیربط وضعیت اینترنت را بهبود بخشند، زیرا در این شرایط مردم ضررهای بسیاری را متحمل شدهاند و کسبوکارها آسیبهای جدی دیدهاند و از طرف دیگر اپراتورهای تلفن همراه نیز تا مرز ورشکستگی پیش رفتهاند.
پیامد اختلال اینترنت
به گزارش تجارت نیوز، بررسیهای آماری حاکی از آن است که در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد خریدهای خرد از دستگاههای کارتخوان یا به شکل اینترنتی انجام میشود و اختلال اینترنت باعث سردرگمی بسیاری از فعالان اقتصادی و مشتریان میشود.
قطع اینترنت آسیب قابلتوجهی میتواند به معاملات کسبوکارها بزند. اگرچه نمیتوان رقمی دقیق درباره این موضوع اعلام کرد، اما اگر این اختلال باعث شود ۳۰ تا ۵۰ درصد از معاملات روزانه لغو شود، بنگاهها با زیان قابلتوجهی مواجه خواهند شد.
این در حالی است که بارها کارشناسان پیرامون اختلالات اینترنت هشدار دادهاند؛ چراکه این موضوع میتواند صدمات جبرانناپذیری به کسبوکارهای کوچک و خانگی وارد کند.
لینک کوتاه:
http://www.setaresobh.ir/fa/main/detail/96283/