امروز با تاریخ
1910 - الحاق رسمي شبه جزيره كره به ژاپن
در پي پيروزي ژاپن در جنگ با چين و روسيه، اين كشور، شبه جزيره كره را در سال 1907م، عملاً اشغال كرد و در 20 مه 1910م، آن را به طور رسمي به خاك خود ضميمه نمود و نام آن را به "چوزن" تغيير داد. اما مردم كره با استعمار ژاپن به مبارزه برخاستند. در زمان جنگ جهاني دوم، استقلال طلبان كرهاي به اميد استقلال كشورشان در كنار متفقين با ارتش ژاپن جنگيدند. اين تقسيم بندي در سال 1948 رسميت يافت.
1927 - نخستين پرواز بدون توقف ميان دو قاره آمريكا و اروپا
بيستم ماه مي سال 1927 «چارلز ليندبرگ» هوانورد آمريكايي در ميان استقبال بيش از يكصد هزار تن، پس از 27 ساعت پرواز و پيمودن عرض اقيانوس اطلس در پاريس فرود آمد.وي 19 مي با يك هواپيماي يك موتوره به تنهايي از فرودگاهي در لانگ آيلند (واقع در ايالت نيويورك و مجاور شهر نيويورک) به پرواز در آمده بود و بدون توقف، هزاران مايل فاصله دو قاره را پرواز كرده بود. اين نخستين پرواز بدون توقف ميان آمريكا و اروپا بود.
1330 - تاسيس "حزب زحمتكشان" توسط مظفر بقایی
پس از تشكيل دولت دكتر مصدق، حضور برخي چهره هاي بدنام گذشته در تركيب هيئت دولت، باعث اختلاف در صفوف جبهه ملي گرديد و باعث شد بعضي از اعضاي مهم آن از قبيل آيت اللَّه كاشاني و دكتر مظفر بقايي از جبهه ملي كناره گيري كنند. در اين ميان، دكتر مظفر بقايي، پس از كناره گيري از جبهه ملي، حزب زحمتكشان را تشكيل داد و بسياري را به دور خودجمع كرد. اين حزب، معجوني از گروههاي چماقدار و برخي روشنفكران بود كه با تشويق جدي دولت ايالات متحده آمريكا اعلام موجوديت كرد.مقابله و رويارويي با حزب توده و جلوگيري از نفوذ كمونيسم در ايران، هدف مهم تاسيس اين حزب و دليل اصلي پشتيباني آمريكا از آن بود. در ادامه، حزب زحمتكشان، شعب خود را در ساير نقاط كشور نيز داير كرد و در آستانه كودتاي آمريكايي 28 مرداد 1332، در راستاي تحقق سياستهاي مداخله جويانه و استيلا طلبانه آمريكا، جهت سرنگوني دولت دكتر مصدق، به كار گرفته شد. لازم به ذكر است كه آيتاللَّه كاشاني هرچند از نظر عقيدتي و مذهبي با جبهه ملي و دكتر بقايي سنخيت كمي داشت ولي به دليل مصالح بالاتر مردم و كشور، حاضر شده بود تا با ديگر افراد ملي گرا، جبهه ملي را تاسيس كرده و از آن حمايت كند. از اين رو، همراهي آيتاللَّه كاشاني با اين جبهه، به معني تاييد عملكرد آنان نبود و مصالح والاي ملت مسلمان، مدنظر آن عالم مجاهد قرار داشت.
خاطرات هاشمی رفسنجانی
30 اردیبهشت سال 1377:آقاى [بیژن نامدار] زنگنه، [وزیر نفت] آمد. گفت، چهار كشور ديگرِ شريك ما در درياى خزر، سياست مشتركى مبنى بر تقسيم بستر و مشاع بودن سطح گرفتهاند و ما تنها ماندهايم. سياست استفاده از سرمايه و تكنولوژى خارجى پيشرفته در توسعه ميدانهاى نفتى را توضيح داد و از مزاحمتهاى بعضى از كارشناسان تُند داخلى گفت.عصر آقاى [عبدالله] نورى، وزيركشورآمد. از وضعى كه در اصفهان پيشآمد، اظهارتأسف و نگرانىكرد و گفت، اصولاً در برخورد با مسأله آیتالله منتظرى، بىتدبيرى شده و بیخود مسأله را بزرگكردهاند. گفت، پدرش مقلد آقاى منتظرى است و مقلدان آیتالله منتظرى، با اينكارها عقبنشينى نمىكنند. از من خواست، براى [انتخابات مجلس] خُبرگان فكرى بكنم كه فتنه جديدى پيش نيايد.آقايان [محمد] غرضى و [علیمحمد] بشارتى آمدند. از نابسامانىهاىكشور و اختلافات با حركتهاىشعارى اظهارنگرانىكردند و از من خواستند، براى رفع مشكلات تلاشكنم.
لینک کوتاه:
http://www.setaresobh.ir/fa/main/detail/99643/