گروه بین الملل: شصتمین روز جنگ در غزه در حالی سپری شد که حملات اسرائیل به جنوب غزه از زمین، هوا و دریا افزایش پیدا کرد. اکنون جنوب غزه زیر آتش اسرائیل قرار گرفته است. به گفته شاهدان دیگر هیچ جای امنی در غزه باقی نمانده است. گزارش پیش رو به آخرین تحولات جنگ در دو ماهگی این جنگ پرداخته است:
استفاده از مهمات مرگبار
سازمان عفو بینالملل با انتشار بیانیهای اعلام کرد که در دو جنایت جنگی در غزه از مهمات آمریکایی استفاده شده است. در این بیانیه آمده است که بمبهای هدایتشونده ساخت ایالات متحده توسط ارتش اسرائیل در دو حمله هوایی مرگبار به منازل غیرنظامیان در نوار غزه مورد استفاده قرار گرفته است. بازرسان این سازمان پس از دو حمله یاد شده که در مجموع جان ۴۳ غیرنظامی از جمله ۱۹ کودک، ۱۴ زن و ۱۰ مرد را گرفت، قطعاتی از بقایای بمبهای هدایت شونده آمریکایی را در لابلای آوار خانههای ویران شده در مرکز غزه شناسایی و پیدا شده است. سلاحهای تولید شده در ایالات متحده زمینه «قتل عام خانوادههای زیادی» را فراهم کرده است.
تعداد قربانیان در مرز 16 هزار نفر
به گفته وزارت بهداشت تشکیلات فلسطینی اعلام کرد بیش از ۱۵ هزار و ۹۰۰ نفر از آغاز حملات اسرائیل به غزه در هفت اکتبر (15 مهر) گذشته تاکنون جان خود را از دست دادهاند.
نکته قابل تأمل اینکه ۲۵۰ پزشک متخصص در میان کشتهشدگان حملات اسرائیل هستند.
شرایط هر لحظه وخیمتر
یک مسئول سازمان بهداشت جهانی در غزه اعلام کرد که با تشدید بمبارانهای اسرائیل در جنوب این منطقه بویژه در بخشهای اطراف اردوگاههای خان یونس و رفح، وضعیت هر لحظه وخیمتر میشود.
انفعال جامعه جهانی
شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر انفعال جامعه جهانی در برابر تداوم جنگ اسرائیل و حماس در غزه را «شرم آور» خواند و گفت برای جامعه جهانی شرم آور است که چشم به روی جنایت شنیعی که از حدود دو ماه پیش با قتل عام نظاممند و عامدانه غیرنظامیان بی گناه از جمله زنان و کودکان در غزه جریان دارد، ببندد.
مناطق امن؛ غیرممکن
سازمان ملل متحد هشدار داد که ایجاد مناطق امن تعیینشده توسط اسرائیل برای غیرنظامیان در نوار غزه به منظور پناه بردن از حملات و فرار از جنگ «غیر ممکن است.»
جیمز الدر، سخنگوی صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) که به تازگی از سفر چند روزه به سرزمینهای فلسطینی بازگشته میگوید: «این مناطق زمانی که به طور یکجانبه اعلام میشوند، نمیتوانند ایمن یا بشردوستانه باشند.»
وی افزود که ایجاد مناطق امن در چنین شرایطی و با توجه به آنچه در غزه میگذرد «علمی، عقلانی و امکان پذیر نیست.»
تعداد سربازان کشته شده
اسرائیلی 80 نفر
ارتش اسرائیل از کشته شدن ۳ سرباز دیگر خود در نبردهای جاری علیه حماس در غزه خبر داد. به گفته مقامات نظامی اسرائیل در این نبردها که به سراسر غزه گسترش یافته، همچنین ۴ نیروی نظامی به شدت مجروح شدند. سازمان ملل روز گذشته به نقل از منابع رسمی اسرائیلی اعلام کرد که از آغاز تهاجم زمینی به غزه، بیش از ۸۰ سرباز اسرائیلی در این منطقه محاصره شده از اراضی فلسطینی کشته شدهاند.
نامه ایران به شورای امنیت
امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل میگوید که کشورش در هیچ اقدام یا حملهای علیه نیروهای نظامی آمریکا دخالت نداشته است. جنگ غزه بیم و نگرانی نسبت به گسترش درگیریها به دیگر نقاط منطقه را بواسطه حملات و تهدیدهای گروههای مورد حمایت ایران از جمله حزب الله لبنان و حوثیها در یمن تقویت کرده است. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا مدعی شد که کشورش همه دلایلی که نشان میدهد ایران پشت حملات حوثیها به کشتیها در دریای سرخ قرار دارد را در اختیار دارد.
مسدود کردن داراییهای
رهبر حماس
دولت فرانسه بر اساس حکمی که در روزنامه رسمی این کشور منتشر شد کلیه اموال و داراییهای یحیی سینوار، رهبر جنبش فلسطینی حماس در غزه را مسدود کرد.
بر اساس این حکم، دسترسی به اموال و داراییهای این رهبر ارشد حماس که از او به عنوان طراح حمله هفت اکتبر به خاک اسرائیل نام برده میشود به مدت شش ماه مسدود شده است.
آب انداختن در تونلهای حماس
روزنامه وال استریت ژورنال گزارش داد که اسرائیل با سرهم کردن چند سیستم بزرگ پمپاژ در نظر دارد به منظور بیرون راندن شبهنظامیان حماس از تونلهایی که برای اهداف نظامی در بخشهایی از غزه حفر شده، آب به این تاسیسات بیاندازد. ارتش اسرائیل اواسط نوامبر عملیات نصب و راه اندازی حداقل پنج دستگاه پمپاژ را در حوالی یک مایلی شمال اردوگاه آوارگان الشطی به پایان رساند؛ تجهزاتی که میتواند هر ساعت هزاران متر مکعب آب را جابجا کند و ظرف چند هفته تونلهای غزه را ظرف چند هفته به زیر آب ببرد. بر اساس این گزارش که رویترز اعلام کرده قادر به تأیید جزئیات آن نیست، هنوز مشخص نشده که آیا اسرائیل قبل از آزادی همه گروگانها، از این پمپها استفاده خواهد کرد یا خیر؟