یکتا فراهانی: بارها باانگیزه شروع کردهاید. اپ خریدهاید، کلاس رفتهاید، کتابهای درسی زیادی را مطالعه کردهاید و... اما بعد از مدتی همه چیز متوقف شده. لغتها فرار کردهاند، گرامرها گیجکننده شدهاند، و حس کردهاید این مسیر، مسیر شما نیست؟ اما فراموش نکنید اگر واقعاً مصمم باشید حتماً موفق خواهید شد. چون یادگیری زبان را از دنیای خشک قواعد گرامری بیرون کشیده و آن را به تجربهای زنده، لذتبخش و شخصی تبدیل کرده است. گفتوگو با بنیانگذار اپلیکیشن «زبانشناس» اطلاعات بیشتری دراینخصوص به شما خواهد داد تا بهتر بتوانید با اسرار موفقیت این روش نوین آشنا شوید.
حذف روشهای سنتی
در این روش یادگیری زبان دیگر حفظکردن لغت و گرامر نیست؛ زبانشناس راهی پیشنهاد میکند که با آن میتوانیم زبان را همانطور یاد بگیریم که زبان مادری را آموختیم. در این روش شما میتوانید با حذف روشهای سنتی، زبان را با فیلم، موسیقی و داستان به بخشی از زندگی روزمره تبدیل کنید. «زبانشناس»؛ روشی متفاوت برای یادگیری زبان بدون کلاس و بدون حفظکردن، حتی برای کسانی است که فکر میکنند دیگر دیر شده است و هرگز نمیتوانند قادر به یادگیری زبان انگلیسی باشند.
یک تجربه لذتبخش و سرگرمکننده
ایده ساخت اپلیکیشن «زبانشناس» از یک نیاز کاملاً شخصی آغاز شد. حسین ناصری، مدیر محصول و بنیانگذار این اپلیکیشن، سالها پیش در مسیر یادگیری زبان انگلیسی برای مهاجرت، با روشهای سنتی مانند کلاس حضوری، حفظ لغت از لیست و مطالعه قواعد گرامری روبهرو بود؛ روشهایی که نهتنها برایش مؤثر نبودند؛ بلکه علاقهاش را هم کاهش میدادند. او میگوید: وقتی شروع کردم زبان را با فیلم، پادکست، کتاب و محتواهای واقعی یاد بگیرم، نهتنها بهتر یاد میگرفتم، بلکه واقعاً از فرآیند یادگیری لذت میبردم. همین تجربه شخصی جرقهای شد برای ساخت پلت فرمی که این نوع یادگیری طبیعی و غوطهورانه را برای دیگران هم فراهم میآورد. در آن زمان اپهایی بودند که فقط بخشی از فرآیند یادگیری را پوشش میدادند. یعنی یا فقط لغت آموزش میدادند، یا فقط تمرکز روی گرامر داشتند. اما «زبانشناس» تلاش کرده همه چیز را در کنار هم قرار دهد؛ از فایل صوتی و متن گرفته تا دیکشنری داخلی و تمرینات تعاملی، تا یادگیری تبدیل به یک تجربه طبیعی و سرگرمکننده شود. یکی از مهمترین ویژگیهای زبانشناس، تنوع بالای منابع آموزشی آن است؛ از انیمیشن و فیلم گرفته تا موسیقی، پادکست و کتاب. ناصری میگوید: توجه داشته باشید هیچ نسخه واحدی برای همه وجود ندارد. ولی ما سعی کردیم فضایی را فراهم کنیم تا کاربر بتواند بر اساس علاقه و سبک یادگیری خودش انتخاب کند. مثلا یکی با آهنگ بهتر یاد میگیرد، یکی با سریال، یکی هم با خواندن کتاب و ...
آیا همه میتوانند خودآموز زبان یاد بگیرند؟
پرسشی که ذهن بسیاری را مشغول میکند این است که آیا یادگیری خودآموز برای همه ممکن است؟ ناصری در پاسخ میگوید: یادگیری خودآموز چند ویژگی مهم میخواهد: اول، انگیزه درونی و دوم، استمرار. چون کسی بالای سر شما نیست که پیگیر باشد. البته در زبانشناس تلاش شده این چالش را با راهکارهایی مثل نوتیفیکیشنهای ترغیبکننده، سیستم زنجیره، دستاوردها، لیگهای رقابتی و چالشهای درون اپلیکیشنی تا حد زیادی برطرف کنند. تیم پشتیبانی زبانشناس فقط فنی نیست، بلکه در زمینه یادگیری هم راهنمایی و مشاوره میدهد.
چه کسانی بیشترین بهره را میبرند؟
ناصری میگوید بیشتر کاربران زبانشناس دانشجویان، کارمندان، مهاجران و داوطلبان آزمونهای بینالمللی هستند. کسانی که زمان کافی برای کلاس حضوری ندارند و میخواهند از زمانهای مردهشان مثل مسیر رفتوآمد استفاده کنند. بر اساس آمار داخلی، بیشتر کاربران به دلایل علاقه شخصی، مهاجرت یا پیشرفت تحصیلی سراغ زبانشناس میآیند. او تأکید میکند امکانات متنوع، از جمله لایتنر هوشمند، دیکشنریهای معتبر داخلی، و الگوریتمهای شخصیسازی یادگیری، حتی برای کسانی که در یادگیری زبان مشکل دارند، راهگشا بوده است.
چالشهای شخصی و توصیه به زبانآموزان
اما مسیر خود ناصری هم برای یادگیری زبان با مشکلاتی مواجه بوده که کاملاً طبیعی است و نباید باعث ناامیدی زبانآموزان شود. او میگوید: بزرگترین مشکل من تداوم بود. اولش هیجانزده بودم، ولی گاهی، انگیزهام افت میکرد. مشکل بعدی کمالگرایی بود؛ فکر میکردم باید همه چیز را کامل بلد باشم تا ادامه بدهم. ولی یاد گرفتم که این مسیر باید لذتبخش باشد، نه وسواسگونه و توام با ترس و نگرانی؛ بنابراین به خودتان اعتماد کنید.