لوگو
1404 جمعه 19 ارديبهشت
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1400/11/04 - شماره 1740
نسخه چاپی

جایزه یک‌میلیون دلاری برای حل چالش غذا در فضا

غذا، با گذشت زمان ارزش غذایی خود را از دست می‌دهد. این بدان معناست که برای یک مأموریت چندساله به مریخ، آوردن مواد غذایی از پیش بسته‌بندی شده، تمام نیازهای حفظ سلامت فضانوردان را برآورده نخواهد کرد. علاوه بر این، ناامنی غذایی یک مشکل مهم و مزمن حتی در زمین و در جوامع شهری و روستایی محسوب می‌شود.
دراین‌ارتباط اداره کل ملی هوانوردی و فضا آمریکا (ناسا) همواره در حال تلاش برای ارتقا فناوری‌های خود و ارسال هر چه بیشتر فضانوردان به فضا است، اما باید گفت یکی از چالش‌های بزرگی که این سازمان با آن مواجه است، تأمین غذای فضانوردان در فضا است که حال برای رفع این مشکل مبلغ یک‌میلیون دلار برای توسعه سیستم‌های نوآورانه برای تغذیه فضانوردانی که در آینده به فضا خواهند رفت، اختصاص داده است. به گزارش ایسنا و به نقل از اس تی دی، در این مسابقه که «چالش غذایی فضای عمیق» نامیده می‌شود، از گروه‌های شرکت‌کننده خواسته شده تا نمونه‌های اولیه فناوری‌های تولید مواد غذایی خود را طراحی و تولید کرده و به نمایش بگذارند.
در ماه اکتبر سال ۲۰۲۱، فاز اول این چالش تکمیل شد و ناسا به ۱۸ تیم شرکت‌کننده در این مسابقه درمجموع ۴۵۰ هزار دلار برای طرح‌های آن‌ها در زمینه تولید فناوری نوآورانه تولید مواد غذایی که محصولات غذایی ایمن، قابل‌قبول، خوش‌طعم و مغذی را که پایدار و باکیفیت هستند و درعین‌حال از منابع کمی برای تولید آن‌ها استفاده می‌شود، اعطا کرد. ناسا و آژانس فضایی کانادا از میان گروه‌های مذکور به‌طور مشترک ۱۰ تیم بین‌المللی را برای ثبت آثارشان انتخاب کردند. در فاز اول چالش، ناسا از آشپزها، مشاغل کوچک و دانش‌آموزان دعوت کرد تا ایده‌هایشان را در مورد تولید غذا برای فضانوردان به اشتراک بگذارند و برای گروه‌های برنده جایزه ۲۵ هزار دلاری در نظر گرفته شد. برخی از ایده‌های برگزیده شامل مواردی چون: رشد ریز جلبک در فضا و خشک کردن آن‌ها و استفاده به‌عنوان اسنک‌های ترد، تولید غذا از سلول حشرات به‌جای استفاده از گوشت، ایجاد یک سیستم همزیستی از جلبک، مخمر، قارچ و گیاهانی که در خاک مصنوعی چاپ سه‌بعدی شده رشد می‌کنند، سیستم فتوسنتز مصنوعی و سیستمی که از پلاستیک و ضایعات زیستی به‌عنوان منبع کربن برای تولید محصول استفاده می‌کنند، بود. اگرچه برخی از این ایده‌ها عجیب و ناخوشایند به نظر می‌رسند اما استفاده از منابع غذایی گوناگون برای حفظ سلامت روانی و جسمی فضانوردان در مأموریت‌های طولانی اهمیت زیادی دارد. ناسا اکنون از تیم‌های جدید و فعلی دعوت به عمل آورده تا وارد فاز ۲ شوند و طی آن از گروه‌ها خواسته است تا نمونه‌های اولیه طرح‌های خود را تولید و نشان دهند و به‌نوعی آن را برای بخش داوری آماده کنند. شرکت‌کنندگان علاقه‌مند از ایالات‌متحده نیز می‌توانند در فاز ۲ این چالش و برای به دست آوردن بخشی از جایزه نقدی ناسا تا سقف یک‌میلیون دلار رقابت کنند.

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • علت تأخیر در توزیع واکسن آسترازنکا
  • خبر کوتاه
  • خبر کوتاه
  • وجود ۱۰۰۰ تفاوت در فعالیت ژنتیکی مغز نر و ماده!
  • مقایسه انواع سویه‌های کرونا به لحاظ میزان بقا و عفونت‌زایی
  • جایزه یک‌میلیون دلاری برای حل چالش غذا در فضا
  • بهترین راهکار برای پیشگیری از بیماری‌های گوارشی کاهش وزن است
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.