برخورد با فروشندگان فیلتر شکنها
دیماه سال گذشته اعلام شد که «طبق تصمیمات اخذشده در کشور، قوه قضائیه موظف شده با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعاتی و سایر دستگاههای ذیربط، با فروشندگان فیلتر شکنها و وی پی ان های غیرمجاز برخورد قانونی و متخلفین را مجازات کند. طبق تصمیم جدید قرار است تولیدکنندگان، فروشندگان و توزیعکنندگان وی پی ان ها و فیلتر شکنهای غیرمجاز از این پس مشمول مجازات ماده ۷۵۳ قانون مجازات اسلامیشده و در مورد اشخاص حقوقی علاوه بر مجازات مندرج در ماده ۷۵۳، نسبت به شرکت تجاری یا موسسه متخلف، لغو امتیاز و تعطیلی نیز رقم خواهد خورد. همچنین وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات مکلف است بهطور مستمر نرمافزارهای موضوع این مسئله را شناسایی و از دسترس خارج کرده و متخلفان را به دستگاه قضائیه معرفی نماید و قوه قضائیه نیز با متخلفان طبق مجازات پیشبینیشده در ماده ۷۵۳ قانون مجازات اسلامی برخورد خواهد کرد. در ماده ۷۵۳ قانون مجازات اسلامی آمده است که «هر شخصی که مرتکب تولید یا انتشار یا توزیع و در دسترس قرار دادن یا معامله نرمافزارهای غیرقانونی شود به حبس از نودویک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون ریال تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.»
کسب ۴۶ میلیارد تومان در یک سال
حدود 10 ماه از این موضوع میگذرد و در شرایطی که اکثریت مردم راهی جز خرید وی پی ان ندارند و به انواع فیلترشکنها دسترسی دارند به تازگی و پس از حدود 9 ماه اخباری منتشرشده که به استناد آنها دو فروشنده در قم با گردش مالی ۴۶ میلیارد تومان توسط دادستانی این استان شناسایی شدند. آن طور که گزارششده، این دو فروشنده طی تقریباً یک سال به این گردش مالی دستیافتهاند. به گفته مقام قضایی این استان، این درآمد تقریباً طی یک سال و فروش فیلترشکن به ۱۸۰ هزار کاربر، کسبشده است. حال در نظر بگیرید جمعیت چندمیلیونی استفادهکنندگان از فیلترشکنها در سراسر کشور سالانه چه درآمد سرشاری ایجاد میکنند!
مافیای فروش فیلترشکن
این در حالی است که درگذشته و درزمانی که حتی فیلترینگ به شیوه فعلی نبود محمدجواد آذری جهرمی، وزیر وقت ارتباطات در مجلس از وجود و فعالیت مافیای فروش فیلترشکن یادکرده بود! اکنون نیز وزیر جدید ارتباطات با حضور در مجلس اینگونه عنوان کرده که مبارزه با این مافیا تنها به بحث فنی مربوط نبوده و نیازمند قانون است.
گردش مالی مافیای فیلترشکن
برخی گزارشهای غیررسمی گویای آن است که گردش مالی مافیای فیلترشکن در ایران به ماهانه 5،400 میلیارد ریال میرسد! خانوادهها برای دسترسی به فیلترشکن ماهانه بین 150 تا 300 هزار تومان هزینه میکنند. هر خانواده چهار نفره حداقل 500 هزار تومان هزینه فیلترشکن دارد.
واکنش نمایندگان مجلس
نایبرئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی دراینباره گفته: «با چه منطقی تصمیم گرفتهشده در شرایط اقتصادی کنونی، با تداوم سیاستها در حوزه اینترنت، از جیب مردم، ۵۰ هزار میلیارد تومان بهحساب کاسبان فیلترینگ واریز شود؟ همچنین علیرضا نظری- نماینده خمین در جلسه علنی مجلس دراینباره اظهار کرد: «اینکه پیامرسانهای خارجی فیلتر شده اما با فیلترشکنهای پولی کار میکنند، به معنای وجود مافیاست؛ این قابلپذیرش نیست و باید تعیین تکلیف شود.» برگرفته از جماران