حسن هانی زاده در ابتدای گفت و گو با اشاره به بحران های بین المللی و منطقه ای به تشریح لزوم توافق با ایران از منظر غرب پرداخت و گفت: آمریكا خواهان حل مشكلاتش در خاورمیانه است و به خوبی می داند که راه حل ها از مسیر توافق با ایران می گذرد. آمریكا برای پایان دادن به بحران ها و خاتمه دادن به هزینه بالایی که حضور ناوهایش در منطقه به طور روزانه بر ایالات متحده تحمیل می کند، با ایران وارد مذاكره شده است. برای آمریکا روشن است که جمهوری اسلامی هنوز نفوذ خود را در منطقه حفظ کرده است.
وی گفت: اگر چه مذاكرات فنی از پیچیدگی های بالایی برخوردار است، اما در پایان زمان گفت و گو ها سیگنال های مثبتی از روند مذاکرات دور سوم نشان داد دوطرف برای حل و فصل نمشکلات فی ما بین اراده ای جدی دارند.
وی ادامه داد: مشخص است که تا اینجا نیز مذاكرات پیشرفت داشته، چون دونالد ترامپ افرادی که دارای نگاه های ضد ایرانی هستند را از جریان مذاكرات دور نگه داشته است. هیات مذاکره کننده ایرانی نیز چه از نظر فنی و کارشناسی و چه در حوزه سیاسی از توانمندی و هوشمندی بالایی برخوردار است حقوق مردم ایران حفظ می شود.
این کارشناس سیاست خارجی افزود: از اهداف ایران در مذاکرات حفظ چرخه سوخت است و به سقف غنی سازی 3.67 درصد اکتفا خواهد کرد. مشروط بر اینکه آمریکا در مقابل، تحریم های اعمال شده را لغو کند. بعد از این مرحله، خروجی مذاکرات می تواند حداقل رفع بخشی از تحریم ها باشد.
هانی زاده با اشاره به نقش بازیگران منطقه ای در روند مذاکرات گفت: چندی پیش وزیر دفاع عربستان سعودی با نامه ای که ملک سلمان پادشاه این کشور برای مقامات ایرانی ارسال کرده بود وارد تهران شد. گفته می شود عربستان به ایران اطلاع داده که از هر توافقی میان ایران و آمریکا پشتیبانی می کند و اگر توافق به نتیجه نرسید، در شرایط پیش آمده احتمالی طرف هیچ کدام از دو کشور را نخواهد گرفت.
وی در این رابطه افزود: نقش اسرائیل کارشکنی و سنگ اندازی در مذاکرات است، ولی در این مرحله آمریکا و ایران منافع ملی خود را تعقیب می کنند و تا اینجا ترامپ توجهی به خواسته های افراطی نتانیاهو نداشته است.
این تحلیلگر سیاسی در پایان سخنان خود با تاکید بر اهمیت نقش روسیه و چین در توافق ایران و آمریکا گفت: اما در این مقطع نقش چین و روسیه بسیار مهم و تعیین کننده خواهد بود. روسیه و چین از جمله هم پیمانان جمهوری اسلامی هستند و در مقام عضویت دائم در شورای امنیت حق وتو دارند. ارزش این امتیاز ایران برای آمریکا روشن است.