مهران مدیری اخیرا با خبر ساخت سریال جدیدش و همکاری دوباره با صداوسیما بعد از ماجرای «دورهمی»، نگاهها را به خود معطوف کرده است. پس از چالشهای فراوان، مهران مدیری با آغاز تصویربرداری سریال جدید خود که نام آن «شیش ماهه» اعلام شده به صداوسیما بازگشته است. عنوان شده که این سریال بهتازگی در لوکیشنی واقع در خیابان فرشته تهران کلید خورده است. در خبری که توسط سیمافیلم هم بازتاب داده شده است: جواد رضویان، علیرضا خمسه، سحر زکریا، حسن معجونی، نیما شعباننژاد، ناهید مسلمی و ... به عنوان بازیگران سریال مدیری معرفی شدهاند. سریال تازه مهران مدیری به تهیهکنندگی جواد فرحانی برای پخش در نیمه دوم سال تولید میشود. محسن برمهانی ـ معاون سیما ـ اردیبهشت ماه امسال از تدارک برای ساخت آثاری جدید با حضور هنرمندانی چون ایرج طهماسب و مهران مدیری به ایسنا خبر داده و گفته بود، «ما هیچگاه مذاکره با هیچ هنرمندی را منتفی نمیدانیم. آقای مدیری هم در حال نگارش فیلمنامهای هستند که در تدارک برای آغاز تولیدش هستیم و امیدواریم که بهزودی تولید آن شروع بشود و در فرصت مناسبی هم روی آنتن برود.»
درخشش عکاسان ایرانی در جوایز موزه فلوریدا
جوایز سالانه بینالمللی موزه هنرهای عکاسی فلوریدا در آمریکا برندگان خود را در بخشهای مختلف با آثار دو عکاس ایرانی اعلام کرد.به گزارش ایسنا، در این رویداد سالانه عکاسی، مجید حجتی با عکس «نماز عید فطر» برنده بهترین عکس بخش رقابتی و رتبه اول بخش مردم/ پرتره شد و عکس دیگری از وی با عنوان «جریان زندگی» نیز رتبه اول بخش مکانها/ چشمانداز را به خود اختصاص داد. همچنین آرمین امیریان ـ هنرمند عکاس ایرانی ـ نیز موفق به کسب جایزه نخست در بخش عکاسی مفهومی (conceptual) از جوایز سالانه بینالمللی موزه هنرهای عکاسی فلوریدا در آمریکا شد. این جایزه سالانه، یکی از رویدادهای معتبر رقابتهای عکاسی در آمریکا به شمار میرود که تمرکز آن بر نوآوری بصری، تکنیکهای معاصر و روایتهای فرهنگی است.
در این رقابت، امیریان توانست در میان شرکتکنندگان از ۵۵ کشور جهان و بیش از ۲۵۰۰ اثر، جایزه نخست بخش مفهومی را با یکی از آثار جدید خود که بخشی از تازهترین مجموعه اوست، از آنِ خود کند.
موزه هنرهای عکاسی فلوریدا، یکی از ۱۰ موزه تخصصی عکاسی در ایالات متحده آمریکاست که تمرکز آن بهطور کامل بر ترویج و نمایش هنر عکاسی در ابعاد گوناگون است. نمایشگاه آثار منتخب این دوره از جوایز سالانه موزه هنرهای عکاسی فلوریدا، که توسط هیاتی تخصصی انتخاب شدهاند، از ۲۴ تیر تا ۱۶ شهریور ماه ۱۴۰۴ برابر با ۱۵ جولای تا ۷ سپتامبر ۲۰۲۵ برگزار خواهد شد.
کتاب «تمامیت و بینهایت» در دست انتشار
کتاب «تمامیت و بینهایت» نوشته امانوئل لویناس که متنی تعیینکننده است و در میان آثار اصلی فلسفه قرن بیستم قرار دارد، توسط احسان قاسمخانی ترجمه شده و به زودی به همت نشر نی منتشر میشود. لویناس در این اثر، با نقد سنت فلسفه غرب بهویژه هستیشناسی هگل و هایدگر بر این باور است که فلسفه باید از رابطه با دیگری (Autrui) آغاز شود، نه از تأمل در وجود. او «چهره»ی (le visage) دیگری را بهمثابه نقطهی آغاز اخلاق معرفی میکند؛ جایی که مسئولیت ما نسبت به دیگری پیش از هر شناخت یا قرارداد شکل میگیرد. این کتاب تقابل میان «تمامیت» (نظامی بسته و فراگیر) و «نامتناهی» (گشودگی به امر غیر و دیگری) را بنیاد تحلیل خود میسازد و اخلاق را بهعنوان فلسفهی اولی مطرح میکند، نه صرفاً شاخهای از آن.
در توضیح کتاب به زبان فرانسه آمده است: «به راحتی میتوان پذیرفت که دانستن اینکه آیا کسی فریب اخلاق را میخورد یا نه، از اهمیت بالایی برخوردار است. آیا روشنبینی - گشودگی ذهن به روی حقیقت - در پیشبینی احتمال دائمی جنگ خلاصه نمیشود؟ وضعیت جنگ، اخلاق را به حالت تعلیق در میآورد؛ ابدیت نهادها و تعهدات ابدی را از آنها سلب میکند و در نتیجه، الزامات بیقید و شرط را موقتاً لغو میکند. سایه خود را از پیش بر اعمال انسان میاندازد. جنگ نه تنها - به عنوان بزرگترین - در میان آزمایشهایی که اخلاق متحمل میشود، قرار میگیرد، بلکه آن را به سخره میگیرد.»