خبرنامه
احتمال دیدار پوتین و رئیسی تا پایان ۲۰۲۱
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین در کنفرانس خبری خود از احتمال دیدار «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه و آیتالله «سیدابراهیم رئیسی» رئیسجمهور ایران تا پایان سال جاری میلادی خبر داد.وی در پاسخ به سؤالی در خصوص احتمال دیدار رؤسای جمهور روسیه و جمهوری اسلامی ایران گفت: «احتمال دیدار (ولادیمیر) پوتین (رئیسجمهور روسیه) و (آیتالله سیدابراهیم) رئیسی (رئیسجمهور ایران) تا پایان سال جاری منتفی نیست. آمادگی برای این دیدار وجود دارد و همه چیز به مسئله همهگیری (کرونا) بستگی دارد.» اواخر شهریور ماه، پسکوف از تعویق دیدار پوتین و رئیسی به واسطه قرنطینه شدن رئیسجمهور روسیه به دلیل مشکوک بودن به کرونا خبر داد.پیش از آن، «کاظم جلالی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه گفته بود که احتمالاً رئیسی و پوتین در حاشیه نشست سازمان همکاری شانگهای دیدار میکنند.رئیسجمهور روسیه اواخر شهریور ماه طی یک تماس تلفنی به آیتالله رئیسی بر تداوم همکاری ایران و روسیه در زمینه مقابله با کرونا و همچنین تولید مشترک واکسن اسپوتنیک خبر داده بود.
کاخ سفید کاهش محبوبیت بایدن را به کرونا ارتباط داد
نتایج به دست آمده از یک نظرسنجی در دانشگاه کوینیپیاک نشان میدهد که میزان رضایت مندی از جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا ۳۸ درصد است و ۵۳ درصد اظهار میکنند که نحوه مدیریت ریاست جمهوری بایدن ضعیف است.جن ساکی، دبیر مطبوعاتی کاخ سفید در پاسخ به سوالی درباره این نتایج وحشتناک و دلایل آن گفت: کشور ما دوره سختی را سپری میکند. ما همچنان با همه گیری ویروس کرونا و افزایش سویه دلتا دست و پنجه نرم میکنیم و خیلی از مردم از جمله خود ما خیال میکردیم که به راحتی از پس آن برمیآییم. گرچه دولت جمهوریخواه هم واکسن را تایید کرد و یا حتی سازمان غذا و دارو هم واکسن را تصدیق کرده است و این واکسن در سراسر کشور در دسترس عموم قرار گرفته است، با این حال ۲۰ درصد از مردم کشور هنوز قصد دریافت واکسن را ندارند. بیشک چنین چیزی تاثیر خودش را میگذارد.سه هفته قبل، نظرسنجی مشابهی نشان داد که ۴۲ درصد مدیریت بایدن را قبول دارند و ۵۰ درصد آن را قبول ندارند.در جدیدترین نظرسنجی، ۳۲ درصد از مستقلها بایدن را تایید میکنند؛ در حالی که ۶۰ درصد مخالف وی هستند. ۴ درصد از حزب جمهوریخواه بایدن را تایید میکنند اما ۹۴ درصد مخالف او هستند. همچنان ۸۰ درصد دموکراتها بایدن را تایید میکنند و ۱۰ درصد مخالف وی هستند.
رئیس جمهور چین: تایوان قطعا با چین یکپارچه خواهد شد
رییس جمهوری چین علت به وجود آمدن مساله تایوان را ضعف و آشفتگی خواند و گفت: این مساله مطمئناً با رستاخیز ملت چین حل خواهد شد، وظیفه تاریخی حفظ یکپارچگی و اتحاد کامل چین باید انجام شود و قطعاً نیز انجام خواهد شد. "شی جین پینگ" طی سخنرانی خود به مناسبت گرامیداشت صد و دهمین سالگرد انقلاب ۱۹۱۱ که به ۲ هزار سال حکومت امپراتوری در چین پایان داد، گفت که "تجزیه طلبی تایوان" بزرگترین مانع برای اتحاد چین و یک خطر پنهان جدی برای رستاخیز ملت است، کسانی که تاریخ خود را فراموش میکنند، به میهن خود خیانت میکنند و میخواهند کشور را تجزیه کنند، از سوی مردم طرد خواهند شد و تاریخ آنها را محاکمه خواهد کرد. مسئله تایوان منحصراً از امور داخلی چین است و هیچگونه دخالت بیگانگان در آن مجاز نیست.وی در بخش دیگری از سخنانش گفت که تاریخ ۱۱۰ ساله انقلاب ۱۹۱۱ برای ما روشن کرده است که برای تحقق رستاخیز بزرگ ملت چین باید نیرویی قوی برای هدایت مردم چین در مسیر پیشرفت وجود داشته باشد و این نیروی قوی حزب کمونیست است. رهبری حزب کمونیست چین انتخاب تاریخ و مردم است و با منافع و سرنوشت مردم همه اقوام چین پیوند خورده است.
قطر: جهان نباید در بهرسمیت شناختن طالبان عجله کند
«لولوة خاطر»، معاون و سخنگوی وزارت خارجه قطر، در گفتوگو با «فارین پالیسی» گفت که دوحه از جامعه بین المللی خواسته در به رسمیت شناختن طالبان در افغانستان عجله نکنند.خاطر در در این گفتوگو افزود که قطر از جهان خواسته است که به تعامل با طالبان ادامه دهد.وی گفت که تعامل با طالبان به معنی تأیید دولت آنها نیست، اما جهان میتواند از طریق تعامل با طالبان به اهداف بزرگی برسد.این در حالی است که با وجود آنکه طالبان بیش از 50 روز میشود که کنترل افغانستان را در دست گرفته اما هنوز توسط هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشدهاست.معاون وزیر امور خارجه قطر درگیریها میان طالبان را تأیید کرد و افزود که بین رفتار اعضای قدیمی طالبان و افراد جوانتر تفاوت وجود دارد.وی در بخش دیگری از این گفتوگو با اشاره به اعمال محدودیتها بر زنان در افغانستان، گفت: آنها (طالبان) میتوانند قطر، مالزی و اندونزی را که در آنها قوانین اسلامی حاکم بوده و زنان در این کشورها تحصیل میکنند و شاغل هستند، را الگوی خود قرار دهند.
لینک کوتاه:
http://www.setaresobh.ir/fa/main/detail/79781/