لوگو
1404 جمعه 19 ارديبهشت
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1400/09/01 - شماره 1695
نسخه چاپی
دبیر کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری:

نباید امر به معروف و نهی از منکر را ابزار یکدست‌سازی جامعه تلقی کرد

دبیر کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری مرکز گفت: متأسفانه در بسیاری از موارد امر‌ به معروف و نهی از منکر به دوچرخه‌سواری بانوان و نگهداری حیوانات خانگی و حجاب محدود می‌‌شود در صورتی که قطعاً امر به معروف و نهی از منکر ساحتی اخلاقی و انسان دوستانه و فراتر از این موارد است و باید در مجرای صحیح خود و در جهت کارکرد سازنده و اثربخش برای ایرانی بهتر با تولید ناخالص ملی بیشتر و بهره‌وری افزون‌تر و با رعایت الگوهای درست مصرف وجود داشته باشد.
محمد صالح نقره‌کار در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در خصوص اظهارات اخیر رئیس قوه قضائیه درباره امر به معروف و نهی از منکر، اظهار کرد: اصل ۸ قانون اساسی و قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر یک تلقی ابزارانگارانه در جهت نقض حریم خصوصی و مداخله در امور شهروندان و بی‌توجهی به حقوق و حریم مردم قلمداد شده است درحالی‌که امر به معروف و نهی از منکر مطابق اصل ۸ قانون اساسی و نظام هنجاری و افق قوه مؤسس قانون اساسی ایران در جهت ترویج صلح، وفق، دوستی و حمایت و مدارا نسبت به حقوق اقلیت‌ها و قومیت‌ها و ده‌ها پشتوانه دیگری که در جهت حفظ حقوق عامه و صیانت از حقوق شهروندی و مبارزه با ظلم است، محقق شده است.  وی افزود: بالاترین ارزش در نظام حکمرانی، عدم ظلم است و نظام امر به معروف و نهی از منکر بر مبنای سیره گفتمانی در نظام هنجاری جمهوری اسلامی ایران با اتکا به سنت معصومین و ثقلین قرآن کریم، این است که بالاترین ظلم‌ها، ظلم حکمرانی نسبت به شهروندان و مهم‌ترین مصداق امر به معروف و نهی از منکر، نصیحت ائمه مسلمین است بنابراین لازم است که ما بازبینی و بازنگری نسبت به مفهوم امر به معروف و نهی از منکر در دوران کنونی و هزاره سوم داشته باشیم. 
دبیر کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری مرکز بیان کرد: با این فرض، نظام امر به معروف و نهی از منکر مبتنی بر شفافیت، پاسخگویی، اثربخشی، رعایت حریم خصوصی و رعایت حقوق اقلیت‌ها و قومیت‌ها و توجه به ارکان مصالح عمومی شهروندان است. بنابراین مهم‌ترین تجلی امر به معروف و نهی از منکر در بهبود شاخص‌های حکمرانی و کاهش سطح فلاکت مردم و بهتر کردن زیست اجتماعی شهروندان است.

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • نتایج یک نظرسنجی: ترامپ به کاخ سفید بازمی‌گردد!
  • افزایش جراحی پلاستیک در کشور
  • وزیر آموزش‌وپرورش باید از بدنه این وزارت و دارای تجربه مدیریت کلان باشد
  • نباید امر به معروف و نهی از منکر را ابزار یکدست‌سازی جامعه تلقی کرد
  • امروز با تاریخ
  • خبرنامه
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.