رئیس سازمان نظام پزشکی فاش کرد
۲۰ هزار پزشک عمومی، کار پزشکی انجام نمیدهند!
رئیسکل سازمان نظام پزشکی کشور گفت: شتاب مهاجرتی بیشتر شده است. در سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۴ هزار و ۲۷ نفر درخواست گود استندینگ یا عدم سوءپیشینه پزشکی کردند. البته به این معنا نیست که تمام این افراد از کشور خارج شدند، بلکه فقط درخواست دادهاند. بالغ بر یکسوم این افراد پزشک عمومی هستند. آمار درخواست گود استندینگ برای مهاجرت در متخصصین و فوقالعاده بالا رفته است. بهطورکلی شتاب درخواست گود استندینگ برای مهاجرت در بین پزشکان بیشتر شده است،
رئیسکل سازمان نظام پزشکی کشور در واکنش به طرح دوباره مباحث مرتبط با افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی و دندانپزشکی، بر لزوم قضاوت درباره «جریان» رشد حوزه سلامت تأکید کرد و با اشاره به اعتماد مردم به خدمات پزشکی، گفت: دغدغه داریم و اعلام میکنیم که افزایش ظرفیت باید متناسب با رعایت کیفیت باشد؛ بدون تردید تصمیمگیریهای غیر کارشناسی و دور زدن کارشناسان حوزه سلامت، به کیفیت ارائه خدمت، غرور ملی و دستاورد «خودکفایی مطلق حوزه سلامت»، آسیب میزند.
دکتر محمد رییسزاده گفت: بحث ما این است که دوقطبی که درباره افزایش ظرفیتهای پزشکی وجود دارد، افزایش متناسب و منطقی ظرفیتهاست یا افزایش کاغذی و اسمی ظرفیتها. باید توجه کرد که خود وزارت بهداشت درباره میزان افزایش متناسب ظرفیتها بر اساس رشتهها بررسیهایی انجام داده است. مشکلی که در حال حاضر در کشور داریم، این است که برخی نهادها به جای نظارت و راهبری، در مقام نهادهای اجرایی تصمیمگیری میکنند. این اشکال دارد و ما نسبت به آن اعتراض داریم. دلیلی ندارد که شورای عالی انقلاب فرهنگی به جای وزارت بهداشت، میزان افزایش ظرفیت تعیین کند، بلکه شورای انقلاب فرهنگی باید بگوید که نیاز جامعه و کشور این میزان است و به وزارت بهداشت اعلام کند که برای رفع این نیاز سیاستگذاری کند. اینکه ما وزارت بهداشت و نهادهای تصمیم گیر را حذف کنیم و خودمان تصمیمگیری کنیم، آن هم بدون نظر حوزههای کارشناسی، حتماً چیز خوبی از آب درنخواهد آمد.
۲۰ هزار پزشک عمومی، کار پزشکی نمیکنند
رییسزاده ادامه داد: چرا اکنون نزدیک ۱۵ تا ۲۰ هزار پزشک عمومی، کار پزشکی انجام نمیدهند؟، چرا ۱۸ هزار پزشک در شبکه نظام ارجاع و پزشک خانواده و خانههای بهداشت، کمبود دارید؟. این همه پزشک داریم که کار نمیکنند یا کارهای غیر مرتبط با تخصصشان انجام میدهند. اگر واقعاً دلسوز هستید اول همین پزشکان موجود را در این شبکه به کار بگیرید و بعد بیداد کمبود پزشک را سر دهید. وزارت بهداشت، مجلس و دولت بخواهیم و اعلام کنید که با پول مردم پزشک عمومی تربیت کردیم، اما اکنون این پزشک در دستگاه نظام ارجاع و پزشک خانواده بهکارگیری نمیشود، چرا؟. آقای نماینده مجلس و آقای شورای عالی انقلاب فرهنگی بیا و این را حل کن. اینکه روی کاغذ بگوییم این قدر ظرفیتها افزایش یابد که هنر نیست و هرکسی بلد است آن را انجام دهد. اگر دلسوز هستید و دغدغه دارید که قطعاً دارید، بیایید و مطلبی را که مشکل مردم را واقعاً حل میکند، دنبال کنید؛ توزیع را عادلانه کنید، ماندگاری پزشکان را در مناطق محروم افزایش دهید و ...
تمرکز ۴۲ درصد متخصصان در ۵ کلانشهر
وی گفت: ۴۲ درصد متخصصین در پنج کلانشهر ساکن هستند؟ و چرا متخصصین بعدازاینکه طرحشان تمام میشود منطقه محروم را رها کرده و به کلانشهرها میآیند؟ باید این موارد را ارزیابی و آسیبشناسی کنیم و بعد هم یک بسته ماندگاری جامع تدوین کرده و در مجلس و دولت آن را دنبال کنیم. رییسزاده درباره کلانشهرهایی که بیشترین میزان متخصص در آنها متمرکز هستند، گفت: پنج کلانشهر تهران، تبریز، شیراز، اصفهان و مشهد کلانشهرهایی هستند که ۴۲ درصد پزشکان متخصص در آنها حضور دارند. درعینحال بهعنوانمثال در تمام مناطق همین تهران هم دسترسی به پزشک به یکمیزان نیست. هرچند آمار توزیع جغرافیایی در مناطق تهران را نداریم، اما داریم آن را تدوین میکنیم، اما نسبت قطعاً بالای ۵ برابر میانگین کشوری است و بالای ۴۰ پزشک به نسبت ۱۰ هزار نفر در تهران داریم؛ درحالیکه در برخی مناطق محروم کشور شاید این عدد سه یا پنج است. در تهران نسبت پزشک به جمعیت از نرم جهانی هم بالاتر است.
لینک کوتاه:
http://www.setaresobh.ir/fa/main/detail/89015/