اخبار
آغاز دوباره کنسرتها با «امید جهان»
امید جهان با اجرای موسیقی نواحی ایران در تالار وحدت، دور جدید کنسرتها را آغاز کرد. در هفته بزرگداشت مقام زن و روز مادر، امید جهان با همراهی نوازندگان موسیقی نواحی به روی صحنه رفت. او در این کنسرت قطعاتی از موسیقی محلی و اقوام را اجرا کرد که بیشترین قطعات این کنسرت از موسیقی جنوب کشور بود.
عادل دریس یاری (نی انبان)، اسماعیل آزاد (کیبورد)، کیارش سخایی (درام)، حمزه مقدم (تومبا)، محمدرضا مقدم (ضرب وتمپو)، مصطفی دولتی و محمدرضا بهروز (گیتار)، مهدی محبی (ویلن)، وحید بحرینی (سازهای کوبهای) و حسین صالحی (دایره زنگی) نوازندگان این اجرا بودند. کنسرت موسیقی نواحی امید جهان شامگاه ۲۶ دی در تالار وحدت برگزار شد.
«بتهوون ایران» درگذشت
صبح دیروز (۲۷ دیماه) علی اکبرپور اسطلخی از موسیقیدانهای به نام کشور و عضو موسسه هنرمندان پیشکسوت در ۸۸ سالگی پس از طی یک دوره بیماری درگذشت. به گزارش ایسنا، سیدعباس عظیمی مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت در پیامی ضایعه درگذشت این عضو موسسه را که اهالی موسیقی او را با نام «بتهوون ایران» میشناسند، به خانواده او و اهالی هنر بهخصوص هنرمندان پیشکسوت تسلیت گفت.
علی اکبرپور اسطلخی معروف به علی اکبرپور مدرک درجه یک هنری دارد و سال ۱۳۱۳ در روستای سیاه اسطلخ (از توابع خشکبیجار رشت) متولد شد. او تحصیلات ابتدایی خود را در شهر رشت سپری کرد. اولین استاد او در فراگیری ساز ویولن «موسیو یِرواند» بود. از سن ۱۳ یا ۱۴ سالگی در «رادیو بیسیم» رشت به اجرای ویولن میپرداخت. از دیگر استادان او میتوان به «کیهان دیوان بیگی» و «رکنالدین نژند» اشاره کرد. در سالهای جوانی یک ارکستر تشکیل داد که در رادیو رشت به اجرای موسیقی میپرداخت و «غلامحسین بنان» در سال ۱۳۳۴ با آن ارکستر برنامه داشته است. در آن ایام با خوانندگانی همچون: «ناصر مسعودی»، «فانی»، «نادر گلچین» و «فریدون پوررضا» به عنوان آهنگساز، رهبر ارکستر و نوازنده همکاری میکرد. مجموعه «نغمههای زندگی»، «سوئیتها» و «سمفونیها» قطعههای گوناگون برای «ویولن»، «فلوت»، «نی»، «پیانو» و… از جمله آثار بیکلام اوست که برای ارکسترهای بزرگ و کوچک نوشته شدهاند.
درگذشت زیباترین زن روی زمین
«جینا لولوبریجیدا» ستاره فیلم سینمایی «بمبافکن ایتالیایی» و «زیباترین زن روی زمین» در ۹۵ سالگی درگذشت. او برای بازی در فیلمی با عنوان «زیباترین زن جهان» با این لقب نیز شناخته میشد. وی که در حدود ۷۰ فیلم سینمایی ایفای نقش کرده، در دهههای ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ یکی از برجستهترین بازیگران زن در اروپا به شمار میرفت. «بریجیدا» در سال ۱۹۶۱ به عنوان «ستاره محبوب جهان» برنده جایزه گلدن گلوب شد، اما دهه ۷۰ میلادی برای مدتی از سینما کناره گرفت و به عکاسی روی آورد. او با پرترههایی که از شخصیتهای مشهور فرهنگی و سیاسی و همکاران سینماییاش گرفت بسیار موفق شد. در دهه ۸۰ میلادی «بریجیدا» دوباره به سینما بازگشت و در سال ۱۹۸۶ رئیس هیئتداوران جشنواره برلین شد. در دهه ۹۰ میلادی او به مجسمهسازی روی آورد، مجسمههایش را به نمایش گذاشت و به عنوان سفیر یونیسف مشغول به کار شد. این بازیگر ایتالیایی در سال ۱۳۴۲ شمسی به تهران نیز سفر کرده بود.
لینک کوتاه:
http://www.setaresobh.ir/fa/main/detail/96284/