هیئت تحریریه
23 ژانویه 2023
تارنمای المیادین انگلیسی
برگردان علیاصغر شهدی
[email protected]
ایالاتمتحده از آغاز درگیری در اوکراین بیش از 27 میلیارد دلار اسلحه و تجهیزات نظامی به اوکراین داده است. به همین دلیل، مقادیر تسلیحات ارسالی از حد بحران عبور کرده به طوری که سازندگان برای تکمیل سریع انبارها با مشکل مواجه شدهاند.
والاستریت ژورنال روز دوشنبه در یک گزارش نوشت: مطالعهای که توسط اندیشکده مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی (CSIS) منتشرشده نشان میدهد که بار خود تحمیلی واشنگتن در تأمین تسلیحات به کی یف، ایالاتمتحده را در ظرفیت آماده سازی خود در صورت درگیری مسلحانه احتمالی با چین به خطر میاندازد.
ست جونز، معاون ارشد مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی CSIS و نویسنده این مطالعه به والاستریت ژورنال WSJ گفت: «به نظر من، نکته اصلی این است که بنیان صنعت دفاعی ایالاتمتحده برای محیط امنیتی که اکنون وجود دارد، آماده نیست.
این گزارش جدید از اندیشکده مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی CSIS استدلال میکند که سلاحهای موجود در انبارهای ایالاتمتحده برای ادامه حمایت از اوکراین و «بازدارندگی از تهاجم نظامی چین» بهاندازه کافی وجود ندارد.
بهعنوانمثال، تعداد موشکهای دوش پرتاب جاولین Javelin که از ماه مردادماه (اگوست) به کی اف عرضهشدهاند، بهاندازه هفت سال تولید کارخانههای اسلحهسازی آمریکا و تعداد سامانههای ضد هوایی استینگر صادرشده به اوکراین در طول سال گذشته بهتنهایی معادل حدود 20 سال صادرات آمریکا به جهان است. به همین دلیل است که گفته میشود مقادیر تسلیحات مصرفشده در اوکراین تاکنون از حد بحرانی عبور کرده و سازندگان اسلحه را با مشکل مواجه کرده است.
این تحقیق از مقررات منسوخشده دولتی در مورد فروش نظامی خارجی و بوروکراسی ناکارآمد به عنوان دلیل اصلی این موضوع یاد میکند و هشدار میدهد که انبار مهمات 155 میلیمتری، سامانههای اولین، توپخانه هویتزر و رادار ضد توپخانه همگی رو به کاهش نهادهاند.
گزارش جدید اتاق فکر مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی CSIS مدت زمانی را که ایالاتمتحده برای بازسازی موجودیهای تسلیحات خود نیاز دارد را بیش از 5 سال میداند.
از سال 1398 (2019) تایوان منتظر بستههای نظامی به ارزش بیش از 19 میلیارد دلار از خرید تسلیحات آمریکایی بوده است.
این گزارش میگوید که بعید است پنتاگون به راحتی بتواند تعهدات خود در قبال تایوان پس از آغاز جنگ احتمالی با چین را به انجام برساند که مطمئناً جزیره کوچک را منزوی خواهد کرد.
آنچه مسلم است این است که بعید است واشنگتن بدون فکر درگیر تأمین این همه تسلیحات به کی یف شده باشد.
ایالاتمتحده در طول تاریخ به نظامیگری به عنوان راه اصلی برای انباشت سرمایه در سطح جهان برای رشد خود متکی بوده است.
ازآنجاییکه واشنگتن از جنگ و تأثیرات اجتماعی، مالی و سیاسی آن سود میبرد، ذخایر کم میتواند نشاندهنده این باشد که تولیدکنندگان تسلیحات آمریکایی سودهای کلانی به دست خواهند آورد زیرا دولت ایالاتمتحده سفارشهای جدیدی را برای ذخیرهسازی مجدد زرادخانه تخلیهشده خود دریافت خواهد کرد.
تحلیلگران المیادین استدلال میکنند که ظاهر ایالاتمتحده ضعیف میتواند گمراهکننده باشد، زیرا صاحبان مجتمع نظامی صنعتی یا همان عمده سرمایهداران حاکم بر ایالاتمتحده میتوانند هیئت حاکم را برای خدمت به غنیسازی خود که از طریق نظامیگری آشکار میشود، به استخدام درآورند. البته رشد اقتصادی حاصل میتواند به پمپاژ سلاحهای بیشتر برای جایگزینی آنچه از طریق جنگ و مداخله نظامی کاهشیافته است، بینجامد.