لوگو
1404 شنبه 20 ارديبهشت
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1403/12/07 - شماره 2462
نسخه چاپی

خاطرات هاشمی رفسنجانی

7 اسفند 1379-سران مؤسسه خيريه جهان معاصر آمدند. [آقای حبیب‌الله زنجانی، رئیس مؤسسه]، توضيحاتي دربارة اساسنامه و اهداف و راهكارهايشان دادند. مي‌خواهند از طريق كمك‌هاي مردمي و كارهاي مشاوره‌اي و علمي، كارهاي خير داشته باشند؛ جمعي از بازنشستگان تحصيل‌كرده هستند. آقاي [علی] زادسر، نماينده سابق جيرفت‌ آمد. براي شركت در انتخابات ميان‌دوره‌اي‌ آماده شده و گفت، آقاي [سیدمحمد] خاتمي، [رئیس‌جمهور]، در سفر اخير به جيرفت، به نحوي از رقيب او حمايت كرده، ولي فكر مي‌كند كه به خاطر عدم اقدام قابل‌توجهي براي جيرفت در اين سفر و اشتباه لفظي ايشان در سخنراني‌ كه چند بار به جاي جيرفت، جهرم‌ گفته است و مردم در آنجا فرياد زده‌اند، جيرفت، [بتواند رأی بیاورد.] از خسارات خشكسالي و سرمازدگي منطقه، شرحي‌ داد و از حسين مرعشي، [نماینده کرمان]، گله داشت كه او را تضعيف مي‌كند.

اولين دوره انتخابات شوراها
در هفتم اسفند 1377، يكي از بزرگ‏ترين آرمان‏هاي ديرين ملت مسلمان ايران تحقق يافت و با برگزاري انتخاباتي پرشور، نهاد و پايگاه مردمي شوراهاي اسلامي شهر و روستا، در عرصه حكومتي، جلوه عملي پيدا كرد. تشكيل بيش از 33 هزار شوراي شهري و روستايي در سراسر ايران اسلامي، گامي در جهت ورود و همكاري علني تمام مردم در عرصه تصميم‏گيري‏هاي كشوري بود كه به لحاظ كثرت جمعيت منتخبان انتخاباتي و نيز خاستگاه اجتماعي و فرهنگي شوراها، اين عرصه را از ديگر عرصه‏ها متمايز و برجسته ساخته است.  استفاده هرچه بيشتر از استعدادها و قابليت‏هاي توده مردم و بالاخره اجراي كامل اصل هفتم قانون اساسي، مبني بر تشكيل شوراهاي شهر و روستا و... براي تصميم‏گيري در امور كشور، از جمله اهداف و مطالبات مردمي بود كه با تشكيل شوراهاي اسلامي شهر و روستا، بنياني محكم يافت.

درگذشت علامه علي‏ اكبر دهخدا
علي‏ اكبر دهخدا در 5 اسفند 1258ش در تهران ديده به جهان گشود و در 7 اسفند 1334 فوت کرد. وي علوم ابتدايي و سطوح عالي را در ايران سپري كرد. سپس براي تكميل علوم جديد به اروپا سفر نمود و مدت پنج سال به تحقيق و تفحّص پرداخت. بازگشت دهخدا به ايران مصادف با نخستين طليعه افكار آزادي‏خواهانه و شروع مبارزات جنبش مشروطيت در ايران بود. دهخدا كه با استبداد و مظالم آن زمان شديداً مخالف بود، به صف مبارزان پيوست و به نگارش مقالات تند و طنزآميز پرداخت. او كه از همكاران روزنامه صوراسرافيل بود، پس از توقيف و تعطيلي روزنامه به اروپا تبعيد شد. دهخدا پس از استقرار مشروطيت به ايران بازگشت و در روزنامه‏هاي مختلف نويسندگي كرد. او در ايام جنگ جهاني اول و مهاجرت آزادي‏خواهان، در يكي از ايلات بختياري منزوي گرديد و در آنجا مقدمات تدوين لغت‏نامه بزرگ خود را پي‏ريزي نمود.

 نبرد تاريخي «موهاك» 
دولت عثماني در زمان سلطان سليم، دهمين خليفه عثماني به بالاترين حد شكوفايى و عظمت رسيده بود و در عين گستردگي فتوحات، همچنان در اروپا به پيش مي‏رفت. در سال 1521م ارتش عثماني بر بلگراد تسلط يافت و ولايت «ونيز» هم اطاعت و تبعيت خود از دولت عثماني را اعلام نمود. با اين همه اگرچه هدف عثماني رسيدن به هَنْگْري (مجارستان فعلي) بود اما تحريكات پادشاه فرانسه، خليفه عثماني را به اين امر مصمم نمود. هدف فرانسه ازاين تحريكات، تضعيف امپراتوري روم بود. در نهايت، حمله ارتش عثماني با يك‏صدهزار جنگجو آغاز گرديد و در نبردي كه در 26 فوريه 1525م در منطقه ماهوك به وقوع پيوست، پادشاه مجارستان و بسياري از بزرگان اين منطقه و نيز حدود بيست هزار نفر از سپاه مجارستان كشته شدند. 

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • درد معیشت مردم با استیضاح از بین نمی رود
  • گلایه قالیباف از لغو پرواز‌های تهران
  • راست افراطی بلا برای غرب است
  • تهدیدهای نتانیاهو توخالی است و جنبه تبلیغاتی دارد
  • خاطرات هاشمی رفسنجانی
  • برخی مدیران با ایجاد مشکل غم‌باد می‌گیرند
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.