لوگو
1404 جمعه 19 ارديبهشت
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1403/12/04 - شماره 2459
نسخه چاپی
گزارش ستاره صبح از نوسان بازار در بهمن‌ماه

سکه برنده؛ بورس بازنده ‌

گروه اقتصاد: بازار سرمایه عملکردش در بهمن‌ با افت ۲.۹ درصد شاخص کل ضعیف بود و موجب ناامیدی سهامداران شد. در مقابل، سایر بازارهای مالی رشد را تجربه کردند. سکه امامی با بازدهی ۳۲.۷ درصد، بیشترین سود را نصیب سرمایه‌گذاران کرد. دلار نیز ماه گذشته 13 درصد رشد داشته است. کارشناسان تداوم تنش میان ایران و غرب را عامل التهاب قیمت‌ها می‌دانند. اگر روابط ایران با غرب بهبود یابد بازار به سمت ثبات پیش خواهد رفت .
کارشناسان افزایش قیمت طلا را به دو عامل قیمت جهانی و صعود نرخ دلار نسبت می‌دهند.
بر این اساس، سکه امامی با ۳۲.۷ درصد، بیشترین بازدهی را در ماه گذشته به ثبت رساند. پس‌ازآن، دلار آزاد در رتبه پنجم قرار گرفت و با بازدهی ۱۳ درصدی پس از سکه تمام، نیم‌سکه، طلای ۱۸ عیار و ربع‌سکه جای گرفت.

علت افزایش قیمت دلار
مهم‌ترین عامل رشد نرخ دلار در یک ماه اخیر، افزایش ریسک‌های سیاسی بوده است. منتفی شدن مذاکرات ایران و آمریکا و تهدید حمله به مراکز هسته‌ای ایران، موجب افزایش انتظارات تورمی شده و درنتیجه، تقاضا برای دلار را بالابرده است.
علاوه بر این، کاهش احتمال دستیابی ایران به توافقات بین‌المللی، نگرانی‌هایی را درباره محدود شدن فروش نفت و کاهش ورود ارز به کشور ایجاد کرده است. در کنار این عوامل، تقاضای فصلی نیز در رشد نرخ ارز تأثیرگذار بوده است. با نزدیک شدن به پایان سال، واردکنندگان برای تأمین کالا‌های موردنیاز شب عید و مردم برای تأمین ارز سفرهای خارجی نوروزی به خرید دلار روی می‌آورند.
 اگرچه برخی بر این باورند که راه‌اندازی سامانه توافقی نیز در افزایش قیمت دلار بازار آزاد نقش داشته، اما واقعیت این است که این سامانه نه‌تنها تأثیری برافزایش نرخ دلار آزاد نداشته است، بلکه در صورت عدم راه‌اندازی این سامانه، نرخ دلار آزاد باوجود ریسک‌های شدید سیاسی، افزایش بالاتری را تجربه می‌کرد. مهم‌ترین شاهد این امر نیز، افزایش نرخ دلار آزاد علی‌رغم ثابت ماندن نرخ دلار توافقی در دو ماه اخیر است.

عملکرد منفی بورس و خروج سرمایه
بازار سرمایه در بهمن‌ماه بدترین عملکرد را از خود به‌جای گذاشت. شاخص کل بورس با افت ۲.۹ درصدی، موجب ناامیدی سهامداران شد و نزدیک به ۱۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی از بازار سرمایه خارج شد.
از مهم‌ترین دلایل افت بازار سرمایه، می‌توان به افزایش ریسک‌های سیاسی اشاره کرد؛ چراکه تجربه نشان داده هر زمان نزول شاخص کل بورس با افزایش نرخ دلار همراه می‌شود، علت این امر ناشی از نا اطمینانی‌های سیاسی و افزایش ریسک‌های این حوزه است. علاوه بر این، اجرای سیاست پیش‌فروش سکه توسط بانک مرکزی نیز باعث خروج حدود ۴ هزار میلیارد تومان نقدینگی از بازار سرمایه شد که فشار مضاعفی بر بورس وارد کرد.

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • روسیه از کارت ایران برای معامله با آمریکا استفاده خواهد کرد
  • ایده وفاق مجوز به کارگیری نخبگان است
  • فقـر و ناهنجاری
  • اقدام آخر را اول انجام دهید
  • چرا مذاکره نه؟
  • روز جهانی زبان مادری
  • سکه برنده؛ بورس بازنده ‌
  • از فراز تا فرود سلامت روان
  • تشییع پیکر سید حسن نصرالله فردا در بیروت
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.