شناسایی ۱۹ هزار بیمار جدید
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با شناسایی ۱۹ هزار و ۶۶۶ بیمار جدید کرونا در کشور رکورد شناسایی بیمار در یک روز شکسته شده و با فوت ۱۹۳ نفر دیگر از هموطنان مبتلا به کووید ۱۹، تعداد جانباختگان این بیماری در ایران به ۶۴ هزار و ۲۳۲ نفر رسید.
به گزارش ایرنا، سیما سادات لاری روز شنبه گفت: تا ظهر روز ۲۱ فروردین بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۹ هزار و ۶۶۶ نفر بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و دو هزار و ۲۰۵ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به دو میلیون و ۴۹ هزار و ۷۸ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: تاکنون یکمیلیون و ۷۰۲ هزار و ۶۲ نفر از بیماران، بهبودیافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین چهار هزار و ۳۲۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۱۳ میلیون و ۵۷۷ هزار و ۵۷ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجامشده است.
لاری گفت: نمودار ابتلا و بستری کرونا با شیب تند صعودی امتداد دارد و همه استانها با افزایش جدی بیماران بستری و سرپایی مواجه هستند. میزان عمل به پروتکلهای بهداشتی نیز همچنان پایین و نگرانکننده و طبق آخرین گزارشها ۵۶ درصد است.
وی ادامه داد: پیروزی بر کرونا نیازمند همبستگی حاکمیت و شهروندان است و در این مسیر نیازمند تقویت عزم ملی برای شکست این بیماری هستیم. امیدواریم با همکاری دستگاههای اجرای در اعمال محدودیتهای مصوب و همدلی مسئولانه مردم در اجرای این محدودیتها شاهد کاهش روند ابتلا به کرونا در کشور باشیم
وی افزود: استفاده مداوم از ماسک و خودداری از هرگونه برگزاری دورهمی، مهمانی و مراسم عروسی و عزا در این شرایط ضروری و استفاده از وسایل حملونقل عمومی پرازدحام، غذا خوردن در رستوران و حضور در اماکن پرجمعیت از عوامل مهم گسترش بیشتر این بیماری در کشور است.
لاری از مردم خواست ضمن رعایت اصول بهداشتی در صورت مشاهده هرگونه علائم مثل تب، سرفه، سردرد، بدندرد هرچند خفیف، در خانه بمانند. از تماس با اعضای خانواده و همکاران پرهیز کنند و در صورت ادامه این علائم با سامانه ۴۰۳۰ تماس بگیرند.
شیب بسیار تند کرونا در ۱۲ استان
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، به تشریح وضعیت بیماری کرونا در کشور پرداخت و گفت: بیماری در ۱۲ استان شیب بسیار تندی دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا رئیسی، روز شنبه بیست و یکم فروردین ۱۴۰۰، در حاشیه نشست ستاد ملی مقابله با کرونا، به ارزیابی وضعیت کرونا در کشور پرداخت.
رئیسی ادامه داد: عامل مهم، ویروس جهشیافته است که الآن سوش غالب در کشور ویروس انگلیسی است.
رئیسی ادامه داد: استانهای اردبیل، بوشهر، خراسان شمالی و جنوبی، زنجان، آذربایجان شرقی، فارس، کرمان، لرستان، همدان، مرکزی و قم ویروس جهشیافته انگلیسی شیب بسیار تندی دارد و باید بهشدت مراقبت کرد.
سخنگوی ستاد مقابله با کرونا تأکید کرد: در ۱۱ استان دیگر نیز شیب تند است اما هنوز بهتندی ۱۲ استان قبلی نرسیده اما وارد موج چهارم شده و هفتههای سختی را پیشرو خواهند داشت.
به گفته وی، این استانها شامل ایلام، البرز، آذربایجان غربی، سمنان، تهران، خراسان رضوی، اصفهان، کردستان، چهارمحال و بختیاری و کرمانشاه میشود.
رئیسی ادامه داد: برخی از استانها نیز مانند گیلان، مازندران و خوزستان موج جدیدی از ویروس انگلیسی را تجربه میکنند.وی تأکید کرد: باید با رعایت شدید پروتکلها در چهار استان یزد، گلستان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان که در ابتدای موج هستند، از شیوع ویروس در آنها جلوگیری کرد.
خیز دوباره کرونا؛ سختتر و کشندهتر
اکنون ۱۲۹ شهرستان نارنجی، ۵۱ شهرستان زرد و ۱۱ شهرستان آبی هستند، سرعت افزایش بستری در خیز سراسری چهارم به مراتب شدیدتر از خیزهای قبلی است و در رنگبندی جدید کرونایی شهرهای کشور، همه مراکز استانها شامل اردبیل، تبریز، ارومیه، سنندج، همدان، کرمانشاه، اهواز، بندرعباس، بوشهر، شهرکرد، یزد، رشت، گرگان، ساری، سمنان، مشهد، زاهدان، کرمان، یاسوج، بیرجند، بجنورد، قزوین و قم که نارنجی یا زرد بودند به جمع شهرهای قرمز اضافه شدند. بسیاری از این شهرها در رنگبندی ایام نوروز آبی بودند.
کرونا کشندهترین ویروس
مسعود مردانی عضو ستاد ملی مقابله با کرونا در گفتوگو با خبرنگار ایرنا میگوید: ویروس کرونا با توجه به جهشهایی که داشته میزان سرایت و کشندگی آن نسبت به قبل بسیار بیشتر شده، به طوری که قبلاً این ویروس از هر ۱۰ نفر سه نفر را آلوده میکرد اما الآن از هر ۱۰ نفر که با ویروس مواجه میشوند، هفت نفر آلوده خواهند شد. همچنین علاوه بر اینکه سرایت و کشندگی ویروس طی جهشها بیشتر شده، سن ابتلا پایین آمده و افراد زیر ۱۸ سال و اطفال را هم درگیر میکند.
مردم پروتکلهای بهداشتی
را نادیده گرفتند
وی اظهار داشت: اصلیترین دلیل افزایش بستریها و تعداد مبتلایان نادیده گرفتن پروتکلهای بهداشتی در تعطیلات نوروزی بوده و با افت بیماری، مردم به عادی رسیدند و خیلی کرونا را جدی نگرفتند به طوری که رعایت پروتکلها به میزان زیادی نسبت به قبل کاهشیافته است. این متخصص بیماریهای عفونی تأکید میکند: از هر تعداد آزمودن مثبتی که شناسایی میشود چندین نفر آنها سابقه مسافرت یا دور همیهای خانوادگی دارند. مردم نباید پروتکلها را نادیده بگیرند زیرا میزان کاهش بیماری تا حد بسیار بالایی به جدی گرفتن بیماری توسط مردم و رعایت پروتکلهای بهداشتی بستگی دارد.
جوانان ناقلان کرونا
وی میافزاید: جوانان ناقلان کرونا هستند و در موارد بسیاری بیماری در آنها بدون علامت یا خفیف بروز میکند و احتمال انتقال بیماری به میانسالان و سالمندان خانواده وجود دارد و نگرانی ما از این است که در هفتههای آینده ابتلای افراد با سنین بالا به کرونا بیشتر شود و آمار مرگومیر در سنین بالا افزایش پیدا کند.
مردانی ادامه میدهد: کنترل بیماری کرونا در شرایط فعلی در دست مردم است و تنها باید با رعایت پروتکلهای بهداشتی و شیوهنامههای اجرایی آن از بستری و مرگومیر هموطنان جلوگیری کنیم، عواملی که در جامعه تغییر کرده، مثل تغییر رفتارها، استفاده از حملونقل عمومی و مترو، بازگشایی اماکن و مراکز خرید در میزان افزایش ابتلا تأثیر داشته و ممکن است تا چند روز آینده شرایط سختتر شود؛ بنابراین به مردم توصیه میشود کمتر بیرون بروند و از کسبه نیز درخواست میشود پروتکلهای بهداشتی را برای سلامت مردم و جلوگیری از ضرر و زیان بیشتر رعایت کنند.