چای سیاه، سبز یا اولانگ با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است و تحقیقات نشان داده که نوشیدن حداقل چهار فنجان چای سیاه در روز میتواند در کاهش خطر ابتلا به این بیماری مؤثر باشد. محققان چینی میگویند که نوشیدن چهار فنجان یا بیشتر چای در روز میتواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را تا 17 درصد طی 10 سال کاهش دهد.
ژیانگ لی از دانشگاه علم و صنعت ووهان در چین گفت: «نتایج ما هیجانانگیز است زیرا نشان میدهد که مردم میتوانند با نوشیدن چهار فنجان چای در روز احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهند. اگر مردم شیر را در چای بریزند، ممکن است اثر محافظتی حتی بیشتر شود.» اگرچه او و هفت نویسنده همکارش تأثیر شیر در چای را بهعنوان بخشی از کار خود بررسی نکردند، مطالعات قبلی نشان داده که محصولات لبنی میتوانند اثر ضد دیابتی نیز داشته باشند.