خطر آلودگی هوا برای سلامت جامعه
ستاره صبح - پارسا سپهری: نشست cop ۲۷ هفته گذشته در شهر شرمالشیخ مصر برگزار شد. هدف از این نشست کاهش تولید گازهای گلخانهای مانند متان و دیاکسید کربن بود که این دو گاز منجر به گرم شدن زمین میشوند. اکنون زمین حدود یک و نیم درجه گرمتر از دوره انقلاب صنعتی شده است. اگر دمای کره زمین 3 درجه بیشتر از دمای کنونی شود، دیگر حیات روی کره زمین ممکن نخواهد بود. در این ارتباط همچنان کشورهای صنعتی چین و امریکا و هند در صدر تولید گازهای گلخانهای هستند. اما کشورهای اروپایی به سمت استفاده از انرژی پاک پیشرفتهاند. ایران نیز به دلیل موقعیت جغرافیایی توان استفاده از انرژی پاک خورشید، باد و آب را دارد اما باید تجهیزات و فناوری استفاده از انرژی پاک از کشورهای توسعهیافته تأمین شود که اکنون به دلیل شرایط تحریم این امکان وجود ندارد. در این ارتباط متخصصان بهداشت و سلامت هشدار میدهند که بیماریهای تنفسی که در رتبه سوم بیماریهای واگیردار قرار دارند به زودی به دلیل افزایش روزها با هوای آلوده، یک پله بالا خواهند رفت و جای بیماریهای سرطانی را میگیرند. جزییات بیشتر را در ادامه میخوانید.
افزایش بیماریهای تنفسی
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت افزایش بیماریهای تنفسی را با تغییرات آب و هوایی و اقلیم مرتبط دانست و گفت: بیماریهای تنفسی دارد جای سرطانها را به عنوان دومین عامل بیماریها میگیرد. به گزارش وبدا، دکتر جعفر جندقی افزود: تغییرات اقلیمی موجب گرم شدن زمین، افزایش دیاکسید کربن، بالا آمدن سطح آب دریاها، سیلابها، تغییرات آب و هوایی، گرد و غبار، کاهش آب، بارانهای سیلآسا و بههمریختگی فصول شده است.
وی ادامه داد: میزان انرژی تا سال 2030 به 2.6 وات بر مترمربع و در سال 2090 به 8.5 وات بر مترمربع میرسد. وقتی درجه حرارت در مقیاس جهانی بیشتر از 3 درجه بالا رود کره زمین دیگر جای زندگی نخواهد بود.
ضرورت حرکت به سمت
مصرف انرژی پاک
وی از تهیه نقشه ارزیابی ملی این تغییرات در سالهای 2013، 2019 و 2021 خبر داد و گفت: باید به سمت کاهش مصرف انرژیهای فسیلی و تولید انرژی پاک و توسعه کشاورزیهای تک در جهت کاهش مصرف آب پیش برویم. او بابیان اینکه در بخشی از جغرافیای کشور 340 روز آفتابی در سال داریم، بیان کرد: با استفاده از این فرصت قادر هستیم نیمی از انرژی کشور را از این راه تولید کنیم.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست:
تخصیص بودجه ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی در راستای کاهش گازهای گلخانهای
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست بابیان اینکه سه کشور بزرگ چین، آمریکا و هند، بیش از ۸۰ درصد گازهای گلخانهای جهان را تولید میکنند، اظهار کرد: ایران دهمین کشور تولیدکننده گازهای گلخانهای است که هرچند نقش کمی در این موضوع داریم ولی به عنوان یکی از کشورهایی هستیم که با توجه به وضعیتی که درباره تغییرات اقلیمی، سوختهای فسیلی، ناوگان حملونقل اعم از بین شهری و درونشهری و هم صنایع و معادن و … داریم، در این رابطه گازهای گلخانهای تولید میکنیم.
به گزارش ایسنا، علی سلاجقه در یک برنامه تلویزیونی درباره گازهای گلخانهای و تاب آوری کشور در برابر تغییر اقلیم اظهار کرد: رئیس سازمان حفاظت محیطزیست ادامه داد: نشستهایی که سازمان حفاظت محیطزیست و معاونین سازمان با معاونین وزارتخانههای مختلف داشتند، این اتفاق افتاد و به یک مبلغ بالایی برای سال ۱۴۰۲ بالای ۱۰۰ هزار میلیارد تومان برای یک بخش و برای بخش دیگر نیز بیش از ۳ میلیارد دلار ارزی نیز در نظر گرفته خواهد شد تا کل مباحث ماشینهای فرسوده، ناوگان حملونقل و کیفیت سوخت را اصلاح کنیم و ما درواقع باید به سمت و سویی برویم که گازهای گلخانهای کاهش یابد.
رئیس جمعیت هلالاحمر:
بروز خسارتهای جبرانناپذیر تغییر اقلیم در ایران
رئیس جمعیت هلالاحمر با تأکید بر اهمیت کاهش خسارت در سوانح ناشی از تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین گفت: نبود برنامه برای پیشگیری، باعث بروز خسارتهای جبرانناپذیر تغییر اقلیم در ایران شده است.
به گزارش ایرنا پیر حسین کولیوند اظهار داشت: سرمایهگذاری در کاهش خسارت تغییر اقلیم باعث میشود هزینههای جبران خسارات کاهش یابد.
یک فوق تخصص ریه: آلودگی هوا، سرطانزاست
یک فوق تخصص ریه میگوید: برخی از عوامل آلودهکننده هوا بالقوه سرطانزا هستند و در تماسهای طولانی این خطر هم وجود دارد به خصوص سوختهای فسیلی اعم از بنزین و گازوئیل و… موادی دارند که بالقوه سرطانزا هستند. دکتر حمید سهراب پور در گفتوگو با شفقنا در پاسخ به این سؤال که آلودگی هوا موجب بروز و تشدید چه بیماریهایی میشود؟ اظهار داشت: کسانی که بیماریهای زمینهای ریوی مثل آسم و برونشیت یا حساسیتهای راههای هوایی و… دارند معمولاً در این هوا مشکل پیدا میکنند و علائم آنها تشدید میشود. وی افزود: تنگی نفس، آبریزش از چشم و بینی و سرفه و خلط و… علائم بیماری است. اثر کوتاه مدت این وضعیت چندان قابلتوجه نیست ولی ریشه آنکه آلودگی روزهای پرتعدادی از سال در شهر تهران است باید موردتوجه قرار بگیرد. از ۳۶۵ روز سال حداقل ۲۵۰ روز هوای تهران آلوده است، شرایط را برای این بیماران خطرناک میکند. وی تصریح کرد: برخی از عوامل آلودهکننده هوا بالقوه سرطانزا هستند و در تماسهای طولانی این خطر هم وجود دارد به خصوص سوختهای فسیلی اعم از بنزین و گازوئیل و… موادی دارند که بالقوه سرطانزا هستند توصیه برای این بیماران طبیعتاً عدم خروج از خانه در چنین آب و هوایی است. در صورت الزام برای خروج از خانه در ساعاتی تردد کنند که ترافیک وجود ندارد و از ماسک استفاده کنند و حداقل مدت زمان را در ترافیک شهری سپری کنند. اگر بتوانند خارج از شهر تهران و درجایی دیگر زندگی کنند که قطعاً بهتر است.
وی توصیه کرد: تغذیه اثر خاصی بر آلودگی هوا ندارد ولی بهتر است مایعات بیشتری مصرف کنند و ویتامین آ تا حدودی اثر پیشگیرانه دارد و میتوانند استفاده کنند. ولی تغذیه در شرایط آلودگی هوا نقش و تأثیر چندانی ندارد. هوا استنشاق میشود و وارد ریه خواهد شد.
لینک کوتاه:
http://www.setaresobh.ir/fa/main/detail/94442/