1350 - ايران رئيس مجمع عمومي سازمان ملل
نصرالله انتظام نماينده ايران در سازمان ملل كه به رياست مجمع عمومي اين سازمان انتخاب شده بود اول اكتبر 1350 به دليل اداره جلسات به بهترين وجه خود، مورد تقدير دبيركل وقت قرار گرفت. وي دو هفته پيش از آن رئيس آن دوره مجمع عمومي شده بود.
1946 - 9 تن از سران دولت حزب نازي آلمان به مرگ محکوم شدند
يك روز پس از جنايتكار جنگي شناخته شدن 22 از سران آلمان نازي (سران دولت حزب ناسيونال سوسياليست)، يکم اكتبر 1946 محكمه نظامي مربوط كه در نورنبرگ Nuremberg تشكيل جلسه داده بود 9 تن از آنان را به مرگ محكوم ساخت. اين محکومان به مرگ 16 اکتبر (15 روز بعد) به دار آويخته شدند، تنها هرمان گورينگ ـ مرد شماره 2 آلمان نازي پس از هيتلر ـ پيش از اعدام شدن، در سلول زندان خودکشي کرده بود. تريبونال نظامي حکم خودرا درباره گورينگ با لحني سخت انشاء کرده بود و اورا جنگ طلب شماره 2 (پس از هيتلر) و عامل قلع و قمع يهوديان خوانده بود.
1286 ش - نخستين اعتصاب کارمندان دولت در ايران
نهم مهرماه 1286 اعتصاب كاركنان وزارت امور خارجه به نتيجه رسيد و ميرزا جواد خان سعدالدوله از سمت وزير امور خارجه بركنار و اين سمت به علاء السلطنه داده شد.سعدالدوله كمتر از يك ماه وزير امور خارجه بود و درگيري كاركنان اين وزارتخانه با او از همان هفته اول آغاز شده بود. اين نخستين اعتصاب كارمندان است كه در تاريخ اداري ايران ضبط شده است.
1962 - شورش خونين برضد پذيرفتنه شدن يك سياهپوست به دانشگاه مي سي سي پي آمريكا!
يكم اكتبر 1962 (46 پيش از اينكه باراك اوباما ـ يك سياهپوست از جانب حزب دمكرات نامزد احراز مقام رياست جمهوري آمريكا در انتخابات نوامبر 2008 شود و اين مقام را به دست آورد) اعلام شد كه در شورش دانشگاه دولتي «مي سي سي پي» واقع در شهر آكسفورد آمريكا دو تن كشته و دست كم 75 نفر ديگر مجروح شده بودند.اين شورش به عنوان اعتراض به پذيرش يك سياهپوست به نام «جيمز مرديت James Meredith» به اين دانشگاه برپا شده بود.
خاطرات هاشمی رفسنجانی
9 مهر سال 1378: در خانه بودم. صحبتهاي آيتالله خامنهاي در نمازجمعه خوب بود؛ تعريضي به بيانيه جامعه روحانيت مبارز داشتند و توبيخي به مسئولان فرهنگي و سرزنش اختلافها و خودسريها و محكوم كردن اهانت به امام زمان (عج). بخشي از وقتم، صرف مطالعه وضع سياسي دانشجويان و راههاي هدايت آنها و مكتبهاي روان شناسي و سهم اسلام در تحولات فرهنگي روسيه و وضع بحراني آب در اسرایيل شد. دفتر تحكيم وحدت از سخنان رهبري استقبال كرده و راديو بي بي سي، آن را قويترين حمايت رهبري از دولت به حساب آورد. روبوسي رهبري و آقاي خاتمي بعد از نماز، در منظر مردم هم اين فكر را تثبيت كرد و با اين تفسيرها كه ادامه خواهد داشت، شاهد آرامشي موقت خواهيم بود، اما حكايت همچنان باقي است؛ زيرا رهبري در همين سخنراني به سياست فرهنگي دولت تاختند كه اصل مسأله همينجاست و محور همه درگيريها هم همين بوده و حتي استعفاي آقاي خاتمي از وزارت ارشاد در دولت من هم از همين مسأله ناشي شده بود و دست برداشتن از اين سياست، به منزله فراموشي همه شعارهاست و ادامه آن هم مسایل گذشته را به دنبال دارد.