تولد بیشترین ستارهها در کوچکترین کهکشانها
بررسی جدید پژوهشگران «دانشگاه میشیگان» نشان میدهد که بیشترین مناطق ستارهزایی در کوچکترین کهکشانهای جهان قرار دارند. برخی از بزرگترین و شدیدترین مناطق تشکیل ستاره در کوچکترین کهکشانها یافت میشوند و دانشمندان باور دارند دلیل این است که ستارههایی که در کهکشانهای کوتوله به پایان عمر خود میرسند، بیشتر به سیاهچاله تبدیل میشوند تا اینکه به ابرنواخترها تبدیل شوند. یک گروه پژوهشی میگویند این تقابل به اندازهای بزرگ است که کهکشانهای کوتوله ۱۰ میلیون سال تأخیر را در دمیدن همه مواد ستارهساز خود تجربه میکنند. کهکشانهای کوتوله میتوانند برای مدت طولانیتری به گنجینه گرانبهای گاز مولکولی ستارهساز خود متصل شوند و به مناطق ستارهساز امکان دهند تا ستارههای بیشتری را تولید کنند.
رباتی برای کمک به شلختهها
انباشته شدن لباسها در کف اتاق خواب، مشکلی است که والدین بیشتر نوجوانان را آزار میدهد اما این ممکن است به زودی به یک مشکل مربوط به گذشته تبدیل شود زیرا دانشمندان یک ربات را برای برداشتن لباسهای کثیف ساختهاند.به گزارش ایسنا، دانشمندان «دانشگاه کالیفرنیا برکلی»(UC Berkeley) یک ربات را برای جمعآوری لباس ابداع کردهاند که مشکل نوجوانها را حل میکند و کارآمدترین راه برای برطرف کردن به همریختگی است. این ربات با به کار گرفتن ترکیبی از دوربینهای رنگی و حسگر عمیق، لباسهای کثیف را جمعآوری میکند. این بدان معناست که به زودی همه ما ممکن است یک کمک رباتیک را در خانه داشته باشیم.
شناسایی منشا نور توسط گیاهان
محققان دانشگاه لوزان سوئیس در یک مطالعه جدید، مکانیسم ناشناخته در گیاهان برای شناسایی مسیر نور و گرایش به سمت نور برای افزایش فتوسنتز را مشخص کردند. گیاهان با فقدان ارگانهای بصری اما با استفاده از خصوصیات اپتیکال منحصر به فرد در خط اتصال (interface) در داخل بافتهای خود منبع نور را تعیین میکنند. به گفته محققان، پراکنده شدن نور مشابه شکل گیری رنگین کمان، گیاه را قادر میسازد که مدرج نور را «بخواند» و مسیر منشاء نور را تعیین کند. این مطالعه نه تنها دانش علمی ما را غنی میسازد بلکه اهمیت تحقیقات بین رشتهای را نیز در حل معماهای طبیعت نشان می دهد.