معاون صندوق تامین خسارت های بدنی گفت: بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرائم بیمه شخص ثالث موتور سیکلت ها و ماشین آلات کشاورزی فاقد بیمه نامه فردا همزمان با روز بیمه (سیزدهم آذر) آغاز می شود و تا ۱۲ دی ماه ادامه خواهد داشت.
به گزارش ایسنا، مصطفی محمدی با اشاره به موافقت وزیر اقتصاد و رئیس مجمع صندوق تأمین خسارتهای بدنی با بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرائم بیمه شخص ثالث موتور سیکلت ها و ماشین آلات کشاورزی فاقد بیمه نامه، اعلام کرد: اجرای بخشودگی ۱۷ روزه برای سایر وسایل نقلیه موتوری فاقد بیمه نامه از ۱۳ آذر تا ۳۰ آذر نیز انجام می شود. گفتنی است؛ این بخشودگی برای وسایل نقلیهای که اقدام به خرید بیمه نامه یک ساله شخص ثالث میکنند، قابل اجراست.
افزایش مصرف بنزین با استفاده از خودروهای فرسوده
سخنگوی صنف جایگاهداران کشور معتقد است: طی ۱۰ سال گذشته کمکاری و بیتوجهی به تعویض و از رده خارج کردن خودروهای فرسوده علاوه بر کاهش ایمنی و افزایش کشتهها در تصادفات، موجب شد مصرف بنزین بیش از حد افزایش یابد. رضا نواز در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه حداقل ۳۰ درصد مصرف فعلی بنزین به دلیل وجود خودروهای فرسوده در کشور است و هیچ طرح یا اقدامی توان توقف این رشد مصرف را ندارد، اظهار کرد: علی رغم اینکه افزایش مصرف موجب رشد درآمد برای جایگاهداران میشود ولی دغدغه ملی هر ایرانی امروز کاهش آلودگی هوا و کاهش آمار تصادفات جادهای است و این امر ممکن نیست مگر با تعویض خودروهای فرسوده که کاهش مصرف سوخت را نیز به دنبال خواهد داشت. وی افزود: مردم کمترین قصور را در افزایش مصرف بنزین دارند چراکه خودروی آنها فرسوده یا پرمصرف است و چاره ای ندارند و لازم است که در این مورد تدبیر صورت گیرد. سخنگوی صنف جایگاهداران کشور با بیان اینکه کشور ما به لحاظ مصرف روزانه بنزین و تعداد خودروهای فرسوده در بالاترین رتبههای جهانی قرار دارد، اظهار کرد: دولت که قصد اقدام در این باره دارد، مطمئن باشد که مردم برای مقابله با تعارض منافع و انحصارطلبیها در کنار دولت هستند، اگر طی دو سال آینده اولویت تخصیص خودروهای نو به تعویض خودروهای فرسوده اختصاص یابد، برکات و محاسن آن کاملا عیان خواهد شد. به گفته نواز بسیاری از کارشناسان به اقدامات دولت طی امسال امیدوارند و همچنین منتظر تصویب تعویض خودروهای فرسوده در قانون بودجه امسال توسط مجلس هم هستیم.
ششمین رشد متوالی در بورس
بازار سرمایه مانند پنج روز کاری گذشته، مثبت شد و شاخص کل با افزایش بیش از ۳۳ هزار واحد به رقم دو میلیون و ۱۲۱ هزار واحد رسید. به گزارش ایسنا، بورس اوراق بهادار تهران از یکشنبه هفته قبل تا کنون مثبت بوده و این روند امروز نیز جریان داشت. امروز شاخص کل بازار بورس ۳۳ هزار و ۴۸۹ واحد افزایش یافت و به رقم ۲ میلیون و ۱۲۱ هزار و ۱۸۵ واحد رسید. شاخص کل هم وزن هم ۲۷۳۳ واحد رشد کرد و به ۷۳۱ هزارو ۴۴۴ واحد رسید. تعداد معاملات امروز بازار سرمایه ۵۲۲ هزار و ۵۸۵ فقره به ارزش ۸۶۲۹ میلیارد تومان بود. فولاد، فملی، شستا، ومعادن، وغدیر، اخابر و رمپنا از نمادهای تاثیرگذار بر شاخص کل و فولاد، شستا، فملی، وبصادر، خگستر، اخابر و حکشتی به ترتیب از نمادهای پرتراکنش امروز بازار بورس بودند. فرابورس نیز در روز یکشنبه مثبت بود و با ۱۳۸ واحد افزایش به ۲۵ هزار و ۷۳۰ واحد رسید. در فرابورس بیش از ۳۰۴ هزار معامله به ارزش ۵۷۶۹ میلیارد تومان انجام شد. آریا، هرمز، خاوور، شگویا و تجلی از نمادهای تاثیرگذار و کرومیت، فصبا، کرمان و خاور از نمادهای پرتراکنش امروز بازار فرابورس بودند. در ماههای اخیر و تا قبل از هفته گذشته وضعیت بازار بورس نوسانی بود؛ به طوری که در نیمی از روزهای هفته رشد و نیم دیگر دچار کاهش میشد. اما امروز ششمین روزی است که بازار سرمایه، سبز به کار خود پایان داده است.
قانون جدید بانک مرکزی ابلاغ شد
قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران که در جلسه علنی ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، توسط رییس جمهور ابلاغ شد. به گزارش ایسنا، مطابق اصل یکصدو بیست و سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران «قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران» مصوب جلسه علنی روز سه شنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام در اجرای اصل یکصد و دوازده قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ماده (۲۰۰) آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی بود،۱۷ آبان ۱۴۰۲ موافق با مصلحت نظام تشخیص داده شده است و ابلاغ شد. گفتنی است؛ این قانون مشتمل بر شصت و هفت (۶۷) ماده و چهل (۴۰) تبصره است.