افتادن بغداد به دست عثماني
1534 - سلطان سليمان امپراتور عثماني در اين روز در دسامبر 1534 تصرف بغداد را تکميل کرد. نيروهاي عثمامي دو روز پيش از اين وارد حصار بغداد شده بودند که برخي از مورخان آن روز را زمان تصرف بغداد ذکر کرده اند. چندى پس آز ان دولت صفويه ايران بغداد را از عثماني ها پس گرفت و در آنجا يك پايگاه نظامي ثابت به وجود آورد و نىروى نظآمى مستقر ساخت. جنگ متناوب ايران و عثماني بر سر بغداد دو قرن طول كشيد و در زمان نادرشاه مصالحه صورت گرفت؛ ايران از دعاوي خود بر بغداد دست كشيد و عثماني حاكميت ايران بر ايروان و همه قفقاز جنوبي را برسميت شناخت. در زمان شاه عباس هم عثماني ها همين نظر را داشتند و شاه عباس موقتا و تا رسيدن به هدفهاي مقدّم خود آن را رد نكرده بود.
فروغی دوباره نخست وزیر شد
1941 - محمدعلي فروغي كه در شهريور ماه 1320 (اواخر آگوست 1941) پس از ورود نيروهاي متفقين به ايران، پس از شش سال خانه نشستن و مورد بي مِهري رضاشاه بودن دوباره! نخست وزير شده بود دومين كابينه خودرا سوم دسامبر 1941 ـ دوازدهم آذرماه 1320 به مجلس معرفي كرد. در اين كابينه سرلشكر احمد نخجوان به عنوان وزير جنگ معرفي شده بود كه تعجب همگان را برانگيخت؛ زيرا نخجوان بود كه در سمت كفيل وزارت جنگ، پس از دريافت دستور آماده ساختن ارتش براي دفاع از وطن خود که با تعرض خارجي رو به رو شده بود، با كمك يكي ـ دو تن ديگر از افسران ارشد نيروها را از پادگانها مرخص كرده بود و کشوررا بدون دفاع گذارده بود كه رضاشاه پس از اطلاع از اين اقدام او، وي را در كاخ مرمر دربرابر چشم وزيران و عده اي ديگر كتك زده بود و پس از كندن پاگونهايش به زندان فرستاده بود تا به جرم خيانت به وطن در دادگاه حَرب (دادگاه نظامي زمان جنگ) محاكمه شود. در ميان اعضاي كابينه فروغي افراد ديگري هم بودند كه رضاشاه قبلا آنان را به زندان انداخته و يا بيكار كرده بود.
استقرار نظامي آمريکا
در منطقه خليج فارس
15 آذر 1358 (6 دسامبر 1979) و يك ماه و دو روز پس از تصرف ساختمان سفارت آمريكا در تهران و به گروگان گرفته شدن كاركنان آن، شوراي امنيت سازمان ملل به اتفاق آراء از جمهوري اسلامي خواست كه بي درنگ گروگانهاي آمريكايي را كه پرسنل ديپلماتيك بودند آزاد سازد و به ايشان اجازه خروج از ايران بدهد و دو كشور اختلافهاي خودرا در چارچوب منشور ملل از راههاي مسالمت آميز حل كنند.
خاطرات هاشمی رفسنجانی
15 آذر سال 1378: آقاي مهندس [بیژن نامدار] زنگنه، [وزیر نفت] آمد. گزارشي از موفقيتهاي وزارت داد و از كارشكنيهاي نيروهاي متخصص خوزستاني و نيز از روزنامه جمهوري اسلامي و مجله صبح گله داشت و تأكيد زيادي براي حضور من در انتخابات نمود و از نتايج كمشدن نفوذ رهبري اعلام خطر نمود. شب در جلسه ضيافت جشن ازدواج مسعود، فرزند آيت الله خامنهاي با صبيه آقاي سيدمحسن خرازي در دفتر رهبري شركت كردم. جمعي از علماي قم و تهران و بستگان دو طرف هم شركت داشتند.
تلفني از آقاي [سیدمحمد] خاتمي، [رییسجمهور] احوالپرسيكردم به خاطر آنفلوانزا در منزل مانده است. مسأله يك كودك پنج ساله كوبايي، مورد توجه مراكز خبري قرار گرفته است؛ همراه 11 نفر ديگر از كوبا براي مهاجرت به آمريكا فراركرده بودند، قايقشان غرق شده، ولي كودك را از آب گرفتهاند و اكنون كوبا اصرار به برگرداندن او دارد و تهديد به تظاهرات و تحصن مردميكردهاند.