شفقنا: حجت الاسلام علی ذوعلم، در نشست تخصصی جهاد تبیین افق روشن با بیان اینکه انسان بر اساس عقلانیت و اراده کلامی را میپذیرد، افزود: فناوری تربیتی و مهارتهای تربیتی بر این اساس است که طبق عقلانیت و اراده کاری کنیم کلام را دانش آموز بپذیرد.
وی با اشاره به اینکه ما تنها میتوانیم در امر هدایت زمینه سازی کنیم، ادامه داد: هیچ اجباری برای هدایت و تربیت انسانها وجود ندارد و این به ماهیت امر تربیت باز میگردد. عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: متأسفانه بسیاری از ائمه جمعه و روحانیون هم تحمل شنیدن صدای مخالف را ندارند. ممکن است دانش آموزی دین را قبول نداشته باشد یا حتی با آن توهینآمیز برخورد کند؛ ما در برخورد با این دانش آموز نباید پرخاشگرانه برخورد کنیم. وی با اشاره به برنامههای نوین آموزشی گفت: مربیان باید هوشمندانه و خلاقانه، آگاه به فناوریهای نرم تربیتی باشند. مربی که به فناوری نرم تربیتی رسیده است اثرگذاری اش چند برابر میشود.
وی خاطرنشان کرد: کلیت جامعه ما به عقلانیت درست دینی و ایمانی رسیده است. دختری که بدحجاب است هم با عقلانیت خود به این میزان از حجاب باور دارد. تبلیغ حجاب هم باید عقلانی باشد؛ اگر قرار به حجاب اجباری بود؛ نیمی از زنان لجاجت میکردند و بیحجاب میشدند.