رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بلغارستان در مراسم تقدیر از دکتر هاجر فیوضی، بانوی ایرانشناس در بلغارستان گفت: فیوضی چهرهای برجسته در حوزه گسترش فرهنگ ایرانی در خارج از مرزها است و ایشان صدای فرهنگ ایرانی و زبان فارسی است که در دل اروپا میتپد.
به گزارش ایرنا از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در مراسمی صمیمی و فرهنگی که با حضور جمعی از استادان دانشگاه، پژوهشگران و ایراندوستان بلغاری در شهر صوفیه، پایتخت بلغارستان برگزار شد، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در این کشور، از سرکار خانم دکتر هاجر فیوضی، استاد پیشکسوت و پژوهشگر برجسته ایرانشناسی، به پاس یک عمر تلاش علمی در معرفی زبان فارسی و فرهنگ ایرانی اسلامی، تجلیل به عمل آورد.
این مراسم در هفته نخست فروردینماه ۱۴۰۴ با حضور چهرههای فرهیخته علمی و فرهنگی بلغارستان و در فضایی گرم و صمیمی برگزار شد. در بخشی از برنامه، دکتر احمدی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بلغارستان، تقدیرنامه رسمی دکتر محمدمهدی ایمانیپور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را به این بانوی فرهیخته اهدا کرد.
دکتر احمدی در سخنرانی خود ضمن ابلاغ سلام و احترام ریاست سازمان، دکتر فیوضی را چهرهای برجسته در حوزه گسترش فرهنگ ایرانی در خارج از مرزها دانست و گفت خانم دکتر فیوضی تنها یک استاد دانشگاه نیست؛ ایشان صدای فرهنگ ایرانی و زبان فارسی است که در دل اروپا میتپد؛ نماد فرهیختگی ایرانی در خارج از کشور؛ انسانی که فراتر از مرزها، با زبان، پژوهش و حضور معنادار خود، فرهنگ ایرانی-اسلامی را زنده نگه داشته است.
دکتر احمدی ادامه داد ما امروز از چهرهای تجلیل میکنیم که همکاران بلغاری و دانشجویانش او را بهعنوان پُل زندهی ارتباط با تمدن ایران میشناسند. این سرمایهی نمادین، حاصل عشق و وفاداری دکتر فیوضی به زبان فارسی، به شعر حافظ و مولانا، و به تاریخ این سرزمین کهن است.
در ادامه، پیام رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به رسم احترام برای حاضران به عنوان سندی از ارجنهادن نظام فرهنگی ایران به تلاشهای فراملی اندیشمندان ایرانی قرائت شد.
در این پیام آمده است؛ ایرانشناس نامدار و پژوهنده پرکار، سرکار خانم دکتر هاجر فیوضی؛ پیشینه دانش ایرانشناسی و کارنامه درخشان آن در کشور بلغارستان مایه مسرت و مباهات است. بیتردید، تار و پود پیوند فرهنگ فارسیزبانان و مردم شریف بلغارستان را، چهرههای ماندگار و دانشوری همچون شما بافتهاند.
خانم دکتر فیوضی با ابراز تشکر از توجه رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به مقوله ایرانشناسی و زبان فارسی این توجه و اندیشه، همراه با رویکرد نواورانه رایزنی فرهنگی در عرصه های فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی را دلیل استقبال جدی بلغارها در دوره جدید نسبت به شناخت فرهنگ ایرانی دانست.
وی افزود استقبال دانشجویان بلغاری از ادبیات فارسی، شیفتگی آنان به عرفان ایرانی، و علاقهشان به تاریخ و فلسفه ایران، گواهیست بر آنکه ایران و فرهنگش، هنوز و همیشه، الهامبخش وجدانهای آگاه در سراسر جهان است.