رئیس آزمایشگاه ملی نقشهبرداری مغز با اشاره به زیرساختهای تحقیقاتی در این آزمایشگاه، از ارائه پروتکل درمانی روشهای جدید برای افراد مبتلا به افسردگیهای مقاوم به درمان خبر داد.
محمدعلی عقابیان در نشست خبری، آزمایشگاه ملی نقشهبرداری مغز را وابسته به وزارتخانههای علوم و بهداشت و همچنین معاونت علمی ریاستجمهوری دانست و گفت: بیش از ۱۰ سال است که این آزمایشگاه فعال شده و زیر ساختهای خوبی از نظر متخصصان و تجهیزات در آن لحاظ شده است و تحقیقات وسیعی در حوزههای مرتبط با علوم شناختی و مغز انجام داده و با این زیر ساخت آزمایشگاه به سمت ارائه خدمات به جامعه در حرکت است. وی اظهار کرد: اگر ما مغز را به عنوان ابزاری بشناسیم و به دادههای مغز که از طریق دستگاهها به ما رسیده، دقت کنیم متوجه میشویم که تنها، بخشی از ظرفیتهای آن را استفاده میکنیم.
در آزمایشگاه ملی نقشهبرداری مغز قرار است بر اساس ظرفیتهایی که ایجاد شده است، بهرهبرداری کنیم و برای این منظور در گام اول مردم را با این زیر ساخت آشنا میکنیم تا مردم جایگاه مغز را بهتر درک کنند.
وی با اشاره به برخی از کاربردهای خدمات این آزمایشگاه، یادآور شد: برخی از اختلالات مانند وسواس و اعتیاد کمتر دید بیماری و درمانی دارند، در حالی که اینها اختلالاتی است که بیماری تلقی میشوند و انتظار داریم که در این زمینه رسانهها به ما کمک کنند تا فرهنگ سازی در این زمینه در جامعه صورت گیرد. این آگاهیها تنها محدود به شناسایی زیر ساختهای آزمایشگاه به جامعه نیست، بلکه شامل معرفی راهکارهایی برای شناسایی و درک بهتر مردم از مغز میشود.
رئیس آزمایشگاه ملی نقشهبرداری مغز، نوروفیدبک را یکی از روشهای درمانی برای اختلالات مغز عنوان کرد و گفت: مشکل اصلی در رفع اختلالات مغز دو مسأله است که یکی تشخیص و دیگری درمان درست است. در تشخیصها از آنجایی که از ابزارهایی بهروز استفاده نمیشود، دیر هنگام است و یا درست تشخیص داده نمیشود، از این رو گاهی شاهد تکرار روشهای تشخیصی هستیم.