معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: بیش از 200 نوع بیماری وجود دارد که مرتبط با غذاست؛ از اسهال گرفته تا سرطان، میتواند مرتبط با غذا باشد.
علیرضا رئیسی در چهارمین همایش روز جهانى ایمنى غذا بیان کرد: غذایی که ما میخوریم، میتواند مانند یک دارو عمل کند. میتواند به همان اندازه برای سلامتی مفید باشد یا میتواند ضرر برساند بنابراین باید به علم نگاه کرد و طبق آن عمل کرد. اصولاً در بیماریهای غیرواگیر غذا نقش مهمی دارد. رئیسی گفت: در طول یک سال، طبق آمار جهانی، حدود ۶۰۰ میلیون نفر در سال به آلودگی ناشی از غذا مبتلا میشوند یا دچار بیماری ناشی از آلودگی غذا هستند و از این تعداد سالانه ۴۲۰ هزار نفر میمیرند. اگر جمعیت کره زمین را در نظر بگیرید، تقریباً از هر ده یا یازده نفر، یک نفر دچار بیماری ناشی از غذا میشود و این عدد بالاست. هزینههای سالانه بیماریها و مراقبتهای ناشی از آن، با این اعداد و ارقام بالا خواهد بود. بهطوری که حدود ۱۵ میلیارد دلار، هزینه سالانه مراقبتها و درمان ناشی از بیماریهای غذایی است. حدود یک میلیون مرکز تهیه و توزیع غذا در سطح کشور داریم؛ یعنی تقریباً برای هر ۹۰ نفر، یک مرکز تهیه یا توزیع غذا وجود دارد. در کشور ما اکنون طغیانهای بیماری ناشی از آب و غذا چندان زیاد نیست. ۴۰ درصد بیماریهای منتقلشونده از آلودگی غذا مربوط به کودکان زیر ۵ سال است و این عدد بزرگی است.