لوگو
1404 يکشنبه 21 ارديبهشت
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1400/08/10 - شماره 1680
نسخه چاپی
دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور:

شدت حملات سایبری به کشور زیاد شده است

شبکه ملی اطلاعات هم اگر راه‌اندازی شود 
این حملات ادامه خواهد داشت
فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور گفت: شبکه ملی اطلاعات هم اگر راه‌اندازی شود این حملات ادامه‌دار خواهد بود چراکه این شبکه جدا از اینترنت نیست و یک شبکه جهانی مرتبط و متصل به دنیاست که در حوزه حکمرانی برای کشور قلمروسازی کرده و توان اعمال حاکمیت را افزایش می‌دهد.
به گزارش جماران؛ سید ابوالحسن فیروزآبادی – دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور در نشست مطبوعاتی با مدیران مسئول و صاحبان امتیاز رسانه‌های رسمی کشور در معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص اهمیت فضای مجازی و چگونگی پرداختن آن در رسانه‌های کشور گفت: پیش تر در دیدارهای بین‌المللی و مذاکرات رسمی مباحث مطرح‌شده در خصوص میزان کثرت ادوات جنگی بود اما در سال‌های اخیر در دیدارهای رسمی حتی بین روسای جمهور آمریکا، چین، اروپا و روسیه محور اصلی مذاکرات در خصوص فضای سایبری و عدم تعارض به زیرساخت‌های کشورهاست، تا جایی که در آخرین مذاکرات صورت گرفته فهرستی برای حفاظت از نقاط موردتوافق تهیه کردند.
وی یکی از محورهای درگیری چین با آمریکا را سلطه بر حکمرانی فضای مجازی در جهان دانست و افزود: فضای مجازی و فناوری‌های مربوط به آن همچون 5G و هوش مصنوعی از مباحث مورد اختلاف در جهان است. در حال حاضر اروپا به دنبال ایجاد قوانینی برای کنترل شرکت‌های بزرگ این حوزه که به آ کفام شهرت داشته و آمریکایی هستند بوده و مباحث حریم خصوصی، حفاظت از مرزهای سایبری و دارایی ملی در این حوزه بسیار مطرح است.
دکتر فیروزآبادی با بیان این‌که در حال پیگیری برای شکایت بین‌المللی از طریق وزارت امور خارجه هستیم، گفت: عدم تمرکز، ناشناسی، ارزانی حمله و هزینه‌بر بودن دفاع، پیچیدگی و میزان آمادگی، خاموشی و عدم جلب توجه و نوع آسیب در این فضا نسبت به فضای فیزیکی کاملاً متفاوت است و حتی کنوانسیون‌های بین‌المللی در این حوزه به دلیل نفوذ آمریکا برای حفظ حکمرانی و منفعت خود برای بررسی شکایات قدرت کافی را ندارند.
او با تأکید بر این‌که آمریکا نظامی تعیین کرده که در صورت حمله سایبری می‌تواند به‌تنهایی تصمیم گیر در حوزه انتساب آن به گروه و کشور باشد و حتی سطح مقابله را بر اساس تصمیم این کشور تدوین کرده است، تصریح کرد: در کشورها در کنار عدم آمادگی فناوری، نبود نهادی مناسب برای دفاع وجود دارد چراکه تحول دیجیتالی که باید در کشورها اتفاق بیفتد در حوزه دفاعی هم باید صورت گیرد و این یک مشکل جهانی است.
وی در خصوص وضعیت کشور در حوزه امنیت سایبری گفت: در سال‌های گذشته به خصوص در دو سال اخیر شدت حملات به کشور زیاد شده است. درواقع میزان حملات و پیچیدگی آن به ایران نسبت به بقیه کشورها بی‌نظیر است و اولین حمله وسیع و پیچیده سایبری که کشوری متحمل شد همان است اکس نت بود که ده سال پیش در کشور صورت گرفت.
دکتر فیروزآبادی افزود: شبکه ملی اطلاعات هم اگر راه‌اندازی شود این حملات ادامه‌دار خواهد بود چراکه این شبکه جدا از اینترنت نیست و یک شبکه جهانی مرتبط و متصل به دنیاست که در حوزه حکمرانی برای کشور قلمروسازی کرده و توان اعمال حاکمیت را افزایش می‌دهد.
وی با اشاره به این‌که باید رسانه‌ها در این مواقع همچون زمان جنگ سرد در کنار مردم و مسئولان به دنبال انعکاس واقعیت با تأکید بر نکات مثبت اجرایی باشند، افزود: در حوزه سایبر به دلیل پیچیدگی سرعت بازآوری دستگاه بسیار مهم است که در حملات اخیر همچون حمله به راه‌آهن، بندرها و جایگاه سوخت کشور این موضوع به خوبی انجام‌شده و در کوتاه‌ترین مدت خدمات و کسب‌وکارها به حالت اولیه برگشته است.

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • تولید خودرو افزایش می‌یابد
  • تقویت ائتلاف اروپا و امریکا بر سر تهران
  • غرب خواهان برجام است تا از تنش و درگیری جلوگیری شود
  • برجام مهم نیست؛ تأمین منافع ملی ایران مهم است
  • شدت حملات سایبری به کشور زیاد شده است
  • امروز با تاریخ
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.