لوگو
1404 جمعه 19 ارديبهشت
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1400/10/25 - شماره 1733
نسخه چاپی

آیا سویه اومیکرون «شروعی برای پایان همه‌گیری» است؟

انستیتوی بهداشت عمومی نروژ هفته گذشته در گزارشی نوشت: بررسی اولیه داده‌ها در نروژ نشان می‌دهد که خطر بستری شدن به دلیل ابتلا به کووید-۱۹ به‌عنوان عامل اصلی در میان مبتلایان به اومیکرون ۶۹ درصد کمتر از سویه دلتا است. سویه اومیکرون اکنون در نروژ به گونه غالب از کرونا تبدیل شده و حدود ۹۰ درصد از موارد ابتلا به این ویروس ناشی از ابتلا به اومیکرون است. شاید در آستانه نقطه عطفی تعیین‌کننده باشیم که با رسیدن سطح ایمنی جمعیت به سطوح بالا به معنای گذار از مرحله همه‌گیری به مرحله بومی شدن بیماری باشد. سویه اومیکرون به شکل چشمگیری ازنظر احتمال بروز نوع حاد بیماری کووید-۱۹ حداقل برای افراد واکسینه شده خطر کمتری از سویه دلتا دارد.

اومیکرون تقریباً همه را مبتلا خواهد کرد
وزیر بهداشت سوئیس گفت: سویه اومیکرون می‌تواند «شروعی برای پایان همه‌گیری» ویروس کرونا باشد. شاید در آستانه نقطه عطفی تعیین‌کننده باشیم که با رسیدن سطح ایمنی جمعیت به سطوح بالا به معنای گذار از مرحله همه‌گیری به مرحله بومی شدن بیماری باشد. در همین حال، متخصص برجسته بیماری‌های عفونی در ایالات‌متحده معتقد است که سویه جهش‌یافته اومیکرون تقریباً همه را مبتلا خواهد کرد.

واکسینه نشده‌ها بزرگ‌ترین قربانیان سویه اومیکرون
آنتونی فائوچی، مدیر مؤسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا، اومیکرون را که قدرت سرایت بالایی نسبت به دیگر گونه‌های پیشین ویروس کرونا دارد به آتش‌سوزی جنگلی شبیه کرد که خیلی سریع به دیگر نقاط گسترش می‌یابد و افراد زیادی را درگیر می‌کند. وی افزود: «همه‌گیری این سویه تقریباً اجتناب‌ناپذیر است، اما واکسینه شده‌ها زودتر و با حالی بهتر از بیماری ناشی از ابتلا به آن خارج می‌شوند. افراد واکسینه شده و حتی آن‌هایی که دُزهای یادآوری و تقویتی را نیز دریافت کرده‌اند در معرض ابتلا به سویه اومیکرون قرار دارند. شاید بسیاری از این افراد به ویروس مبتلا شوند، اما به‌احتمال‌زیاد، به‌استثنای برخی موارد محدود، اغلب آن‌ها از حیث شدت بیماری، مرگ ناشی از بیماری و بستری شدن در مراکز درمانی وضعیتی به‌مراتب بهتر از دیگران داشته باشند. افراد واکسینه نشده بزرگ‌ترین قربانیان سویه اومیکرون هستند و با نوع شدید بیماری دست‌وپنجه نرم خواهند کرد.»

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • روغنی که برای قلب مفید است
  • خبر کوتاه
  • خبر کوتاه
  • آیا سویه اومیکرون «شروعی برای پایان همه‌گیری» است؟
  • رابطه مصرف فست فود و افزایش بیماری‌های خود ایمنی
  • کاهش ۹۰ درصدی سرایت کرونا پس از پنج دقیقه
  • ناکامی برخی دانشجویان در دسترسی به ارز دانشجویی
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.