دکتر محمدجعفر فرهوش استاد علوم پزشکی تهران در گفتوگو با شفقنا درباره راههای پیشگیری از سرطان میگوید: ما معمولاً توصیه میکنیم که از پروتئینها و چربیهای حیوانی کمتر استفاده شود و بخصوص موادی مثل سوسیس، کالباس، ژامبون و مواد دارای نگهدارنده که به مواد نیتراته تبدیل میشوند کمتر مورداستفاده قرار بگیرند. توصیه میشود غذاها بیشتر آب پز و بخارپز باشد و افرادی که زمینه ژنتیکی دارند کمتر از گوشت استفاده کنند و از گیاهان، سبزیها و میوهها بیشتر استفاده شود. عامل غذایی تنها ۲۰ درصد علت سرطان است و معمولاً سرطانها علتهای ناشناختهای دارند.
ورزش و فعالیت بدنی نیز در پیشگیری از سرطانها مؤثر است. ازاینروی برگشتن به زندگی سالم و داشتن پیادهروی، تحرک و تغذیه مناسب و عدم مصرف الکل و سیگار و مواد مخدر میتواند در پیشگیری از برخی سرطانها ازجمله سرطان کلون و سرطان مری و سرطان پانکراس مؤثر باشد و یا آلودگیهای محیطی ازجمله آلودگی آبهای آشامیدنی و آلودگیهایی که براثر کودهای نیتراته در خاک و آبهای سطحی و چاهها دیده میشود. کسانی که در کار کشاورزی هستند باید هوشیار باشند و مقرراتی تعیین شود که آنچه برای انسان مضر است در کشاورزی به کار نرود.