لوگو
1404 يکشنبه 15 تير
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1401/02/17 - شماره 1796
نسخه چاپی
پیش بینی رئیس اتاق مشترک ایران و سوئیس از بازار غلات

مشکل اصلی کشور، انتقال پول در بانک های جهانی است

رئیس اتاق مشترک ایران و سوئیس بابیان اینکه به نظر می‌رسد بازار با فشار کمبود ۲۵ درصدی غلات تحت تأثیر جنگ روسیه و اوکراین قرار دارد، افزود: پیش‌بینی‌ها بر این است که بازار با کمبود ۲۵ درصدی غلات مواجه شود که به‌تبع آن با افزایش قیمت هم مواجه خواهیم بود اما نیازهای غلات ایران به راحتی در چنین شرایطی هم قابل تأمین هستند و جای نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
شریف نظام مافی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد آنلاین با اشاره به مناقشات روسیه و اوکراین که بازارهای جهانی غلات را تحت تأثیر خود قرار داده استُ گفت: شعله‌ور شدن آتش جنگ میان روسیه و اوکراین شرایط متفاوتی را پیش روی تجارت و تولید غلات در دنیا قرار داده است که البته اگرچه تنش‌های قیمتی را در بازار غلات ایجاد نموده اما فرصت بی‌نظیری را هم در اختیار ایران قرار داده است تا در صورت برنامه‌ریزی صحیح و استفاده از این فرصت‌ها بتواند غلات موردنیاز خود را با شرایط بهتری نسبت به سایر کشورهای دنیا تأمین نماید.
وی با اشاره به اینکه وقتی تغییری در دنیا به خصوص با شکل‌گیری مناقشات و درگیری‌های نظامی رخ می‌دهد‌ وضعیت بازارها نیز متفاوت خواهند شدُ‌ گفت: در اتفاقاتی همانند جنگ روسیه و اوکراین هم تمامی بازیگرانی جهانی در حوزه غلات تغییر وضعیت داده و از نظر سیاست‌گذاری بازار را دست‌خوش تغییراتی می‌کنند. در این میان روسیه نیز تلاش کرده محدودیت‌هایی را بر سر فروش غلات خود اعمال کرده و در قبال دریافت روبل یا بالا بردن قیمت از یک‌سو و عدم اجازه فروش به برخی از کشورها بازار جهانی غلات را تحت تأثیر خود قرار دهد. نظام مافی ادامه داد: در این میان روسیه برخی مالیات‌ها را بر سر راه فروش غلات خود اعمال کرده که اگرچه ممکن است تسهیلی در آن ایجاد شود اما می‌تواند اثر خود را بر تجارت جهانی غلات به جای بگذارد. وی بابیان اینکه هم‌اکنون ایران مشکلی در حوزه تأمین غلات خود از روسیه ندارد و دولت هم به موازات مشغول رایزنی با روسیه برای تأمین پایدار نیازهای غلات خود است تصریح کرد: مشکل ما با روسیه متمرکز بر کشتی‌رانی و دستگاه‌های حمل‌ونقل در دریای خزر است و بر همین اساس مقدار کشتی‌هایی که بر روی دریای خزر جابجا می‌شوند محدود است و این امر محدودیت عمده بر سر راه تأمین غلات ایران از روسیه به شمار می‌رود. نظام مافی خاطرنشان کرد: اطلاعات موثق نشان می‌دهند که روسیه تسهیلاتی را پیش روی ایران برای خرید غلات قرار داده است اما همان‌طور که اشاره کردم مشکل جابجایی است و امکانات در بندرهایی همچون امیرآباد انزلی و آستارا محدود است اما می‌تواند فراهم شود.

مشکل اصلی، انتقالات پولی است
به گفته دبیر اجرایی اجلاس ایران گرین اگرچه دفاتر بسیاری از شرکت‌های بین‌المللی و صاحب‌نام در حوزه غلات دنیا در ژنو قرار دارد اما بسیاری از آنها شرکت‌های آمریکایی به شمار می‌روند که در این حوزه فعالیت دارند اما مشکل اصلی هم‌اکنون بانک‌ها و دستگاه‌های مالی و نقل و انتقالات پولی است که بر این اساس مدیران عامل بانک‌های ایرانی نیز در این رویداد حضور خواهند داشت.

امید به برجام ندارند
وی خاطرنشان کرد: بسیاری از کشورهایی که با ایران کار می‌کنند خود را با شرایط تحریمی وفق داده اند و منتظر برجام نبوده و امیدی به برجام ندارند این در حالی است که با جنگ روسیه و اوکراین نیز فضای جدیدی پیش روی دنیا قرارگرفته و به نظر می‌رسد که ظرف ۴ سال آتی شاهد تبادلات بسیاری بالایی در حوزه مالی میان کشورهای تحریمی باشیم.
این فعال اقتصادی ادامه داد: اگرچه غرب کماکان بزرگ‌ترین بلوک تجاری و اقتصادی دنیا است اما به نظر می‌رسد با اعمال تحریم‌ها علیه کشورهای بیشتری در دنیا بلوک جدیدی به نام بلوک کشورهای تحریمی نیز شکل خواهد گرفت که در آینده در زمینه تبادلات تجاری و مالی قوی‌تر عمل خواهند کرد اما برای مسائل بانکی به‌طور قطع باید در این بلوک چاره‌اندیشی شود.

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • قرعه‌کشی خودرو حذف نمی‌شود!
  • طلب ایران از عراق، ۱.۵ میلیارد دلار
  • روایت رئیس‌کل پیشین بانک مرکزی از سرطانی شدن تورم درکشور
  • افزایش قیمت دلار و سکه
  • اخبار شهرستان
  • مشکل اصلی کشور، انتقال پول در بانک های جهانی است
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.