لوگو
1404 جمعه 19 ارديبهشت
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1401/05/08 - شماره 1852
نسخه چاپی
حجت الاسلام محمدرضا نورالهیان :

شکاف بین مردم و روحانیت بیشتر شده است

حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا نورالهیان در گفت وگو با شفقنا، به مسایل مهمی درباره رابطه فعلی مردم و روحانیت اشاره کرد و برخی چالش های اساسی امروز روحانیت را موردکنکاش و بررسی قرارداد.
وی اظهار داشت: از مرجعیت انتظار نداریم که در برابر تمام اتفاقاتی که در دنیا می افتد اعلام موضع کند، گرچه در جای خود امری با اهمیت و مورد انتظار است، لااقل در خصوص کشورمان در زمینه مسایل اسلامی و غیر اسلامی که روی می‌دهد، بی تفاوت و ساکت نباشند. امروز شاهدیم مرجعیت شیعه برای برخی مراسم حکومتی و دولتی بیانیه می دهد، اما در مقابل بسیاری از نا برابری‌ها و تصمیمات اشتباه و برخوردهای  خشن با مردمی که بسیاری‌شان مقلدین همین مراجع هستند کمتر صدایی بلند می شود، و مردم ما به درستی این را می فهمند. در حقیقت اتفاقی افتاده که در تاریخ تشیع بسیار ناگوار است.
وی ادامه داد: اگر من و شما مروری به حوادثی که در این روزها اتفاق می افتد، داشته باشیم می بینیم که متاسفانه بسیاری از امام جمعه ها و امامت جماعت ها یک متن دستوری و تعریف شده ای را می خوانند. پس ما چه امتیازی بر دیگر روحانیون و از جمله ملاهای سعودی داریم! بسیاری از ما این کج راهه را می رویم، ما این نبودیم. سلمان، مقداد، عمار و ابوذر عالمان دینی بودند، مجموعه‌ای کوچک، اما بسیار با کفایت، که در برابر هر خطا و انحرافی مردانه ایستادند. سلمان فارسی روزی که سقیفه شروع شد به زبان فارسی دو نکته را بیان کرد که در تاریخ ماندگار شده است. فرمود: «کِردید و نِکردید» یعنی یک کاری کردید ولی آن کاری که نباید اتفاق می افتاد و نباید مردم را از در خانه علی(ع) می گرفتید و به جای دیگری می بردید، آن گناه اتفاق افتاد. سلمان عربی صحبت می کرد ولی آن روز برای اینکه در تاریخ اسلام ثبت شود، با زبان فارسی خود به لهجهِ (شیرازی) به این نکته اشاره کرد.
 نورالهیان گفت: آن گروه روحانیتی که امروز اینگونه با مردم و بهترین پشتیبانان خود این همه فاصله پیدا کرده، دیر یا زود خواهد دید که یک اتفاق ناگوار برای بسیاری از حوزه های علمیه‌ با این مردم و سهم سادات و سهم امام دهندگان، اهل بازار و نماز جماعت و کسانی که در دهه های محرم و صفر و… پناهشان ما بودیم، خواهد افتاد.وی با برشمردن اقداماتی که امروز روحانیت باید برای اصلاحات انجام دهد، گفت: در منابع و نطق ها و سخنرانی ها، قرآن و روایات و تاریخ اولیای گذشته و رهبران معصوم را تحریف نکنیم. در این گفتگو مشی من این نبود که مصادیق را برشمارم وگرنه در همین یک موضوع یک صد مصداق قابل ارایه است که تا دیروز که یک فضایی بوده و یک اتفاقاتی می افتاد، چگونه موضع می گرفتند و امروز چگونه موضع می گیرند. چه بسیار از ما با عملکرد خودمان، مردم را به شدت رنجاندیم که البته پرودگار و پیامبر اسلام(ص) را رنجاندیم، روحانیت باید از همین راه برگردد و وضعیتی که جامعه بر اثر سکوت ها و یا عدم حمایت شان از مظلوم پیدا کرده را جبران کنند.
نورالهیان گفت: مرحوم علامه سید عبدالحسین شرف‌الدین موسوی جبل عاملی تعبیری دارند و می گویند:
لاینتشرالهدی الاّ من حیث انتشرالضلال «از همان راه بدی که مردم را گمراه کردند، از همان شیوه و نقطه خطا و اشتباه با همان جامعه اصلاح را باید آغاز کرد.» اما آیا شدنی است؟ به نظر من که دوست دارم شدنی باشد، دیر شده است. آینده های تاریکی در پیش‌رو داریم. خداوند دستی به حمایت از دینش بگشاید. دانشگاه های ما افتخار می کردند که اطراف بهشتی و مطهری و استاد محمدتقی شریعتی و علامه جعفری و استاد حکیمی و به طور کل چهره های بسیار قابل قبول روحانی 50 سال پیش باشند و در جمع های آنها باشند. امروز به هر کسی می خواهید بگویید که به دانشگاه بیاید، این دانشجوها بچه های همان ملت و همان مردم هستند و حال چه شد که دیگر نمی خواهند حرف ما را بشنوند. این اتفاق نباید ما را به هوش بیاورد؟ همه ما انقلاب و جمهوری اسلامی را دوست داریم، اما باید مرز دفاع مان از مردم را با دفاع از قدرت مشخص کنیم.

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • خطر رویارویی دو غول اقتصادی بر سر تایوان/ بیش‌ترین نقطه مخالفت چین و آمریکا بر سر منطقه تایوان است
  • دلایل بن‌بست سیاسی در عراق/ صدر پوپولیسم است و مانع تشکیل دولت شده و می‌شود / امنیت عراق به منزله امنیت ایران است
  • خسارت خودساخته !
  • معمای بنزین؛تولید بیشتر یا واردات؟
  • بارش‌های موسمی فرصت طلایی یا تهدید ویرانگر؟
  • هنرمندان بزرگ نیاز به کمک سیاستمداران ندارند
  • یارانه پنهان بنزین افزایش‌یافته است
  • پیام عبور اولین ترانزیت ریلی روسیه از ایران به آمریکا
  • شکاف بین مردم و روحانیت بیشتر شده است
  • نگاهی به آمار گیشه سینماها
  • فشار بر ایران نمی تواند جلوی توسعه هسته‌ای را بگیرد
  • خبر ورزشی
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.