لوگو
1404 جمعه 19 ارديبهشت
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1401/11/03 - شماره 1970
نسخه چاپی

اخبار

خانه «عارف قزوینی» محل نگهداری ضایعات!
خانه ابوالقاسم عارف قزوینی، زاده سال ۱۲۵۹ خورشیدی در قزوین و درگذشته دوم بهمن ۱۳۱۲ در همدان، شاعر آزادی‌خواه دوران مشروطه و سراینده تصنیف معروف «از خون جوانان وطن لاله دمیده»، این روزها در محله «حمدالله مستوفی» و در گذر پنبه‌ریسه کوی صوفیان قزوین حال‌وروز نامطلوبی دارد.
خانه منتسب به «عارف قزوینی» سال‌هاست وضعیت خوبی ندارد و باوجود وعده‌های واهی به‌عنوان یک ویرانه آخرین نفس‌هایش را می‌کشد. نگران‌کننده‌تر آن‌که این خانه قاجاری که غفلت به بند بند آن نفوذ کرده، عاقبت به چه سرنوشتی دچار خواهد شد؟
سعید زارع‌پور کنشگر میراث‌فرهنگی قزوین اکنون در سال‌مرگ این شاعر ملی سری به این خانه زده و درباره آخرین وضعیت آن به ایسنا گفت: اسناد و مدارک قطعی در تائید این‌که خانه متعلق به «عارف قزوینی» بوده است، وجود ندارد اما این خانه را به او نسبت داده‌اند. از این خانه قدیمی و منتسب به عارف قزوینی خرابه‌ای بیش باقی نمانده است.
البته برای حفظ خانه منتسب به «عارف» چند باری از سوی شهرداری وعده‌هایی داده شد، اما سرانجام تمام این وعده‌ها به وضعیت کنونی خانه «عارف» منتهی شده است!
محمد درافشانی، سرپرست وقت سازمان فرهنگی و اجتماعی قزوین دی‌ماه ۱۳۹۶ در گفت‌وگو با مهر اظهار کرده بود: «بی‌توجهی به نگهداری از این اثر تاریخی سبب تخریب تدریجی آن شده و هم‌اکنون به محلی برای نگهداری ضایعات تبدیل شده است!»
به دنبال انتشار این گزارش از آخرین وضعیت خانه منسوب به «عارف قزوینی»، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قزوین درباره چالش‌های این خانه توضیحاتی ارائه داد.
علیرضا خزائلی در تماس با ایسنا درباره اقدامات انجام شده از سوی میراث فرهنگی برای این خانه قاجاری، توضیح داد: این خانه در مالکیت خصوصی قرار دارد که مالکان کنونی آن خواهان خروج این خانه از ثبت میراث ملی شده‌اند. شکایتی هم علیه میراث‌فرهنگی ثبت کرده‌اند و از طریق مراجع قضایی، مسیر خروج از ثبت خانه را پیگیری می‌کنند. مسئول قضایی این پرونده مطابق با قوانین، پیگیر این قضیه است. همه افراد در وزارتخانه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تلاش می‌کنند که خانه‌های ثبت‌شده حفظ شوند و مطابق با این رویه ما هم مخالف خروج خانه «عارف» از فهرست میراث ملی هستیم و امیدواریم دفاعیه‌ها و لایحه‌هایی که تنظیم و ارسال می‌کنیم، موجب حفظ ثبت این خانه شود.

صدای ماندگار رخ در نقاب خاک کشید
مراسم تشییع و خاکسپاری شهروز ملک‌آرایی پیشکسوت عرصه دوبله صبح دیروز (دوم بهمن‌ماه) با حضور اهالی دوبله و پیشکسوتان این عرصه در قطعه هنرمندان بهشت‌زهرا (س) برگزار شد. علی همت مومیوند، منوچهر والی‌زاده، سعید شیخ‌زاده، اکبر منانی، تورج نصر، جواد پزشکیان، ژرژ پطروسی، شهراد بانکی و بسیاری از اهالی دوبله در این مراسم شرکت کردند. پیکر شهروز ملک‌آرایی را در قطعه هنرمندان و در کنار میراحمد مندوب هاشمی، دوبلور و مجری صداوسیما و معروف به آقای اقتصاد به خاک سپردند. مجلس ترحیم این هنرمند عرصه دوبله نیز روز سه‌شنبه (چهارم بهمن‌ماه)، از ساعت ۱۵ الی ۱۶ و ۳۰ دقیقه بعدازظهر در مسجد جامع شهرک غرب برگزار خواهد شد.
شهروز مُلک‌آرایی متولد ۱۳۲۰ در ملایر بود. این دوبلور باسابقه، تحصیلات ابتدایی و راهنمایی خود را در تهران به اتمام رساند. پس از مدتی به اسماعیل مهرتاش جهت حضور در فعالیت‌های فرهنگی و هنری جامعه تئاتر باربد معرفی شد. در آنجا ابتدا رشته آواز و سپس بازیگری تئاتر را در پیش گرفت. از نقش گویی‌های برجسته و محبوب وی می‌توان از شخصیت کاپیتان لینچ در کارتون ماجراهای گالیور، جان کوچولو در رابین‌هود و آقای ووپی در کارتون تنسی تاکسیدو نام برد.

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • پربازدیدترین شهر جهان در سال ۲۰۲۲
  • آیا فیلم «ملاقات خصوصی» مخاطبان را با سینما آشتی داد؟
  • خسارت مالی، معنوی و سیاسی اختلال اینترنتی
  • اخبار
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.