معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش گفت: ما اشتباه راهبردی داشتیم که طی ۱۳ سال گذشته سهم رشته ریاضی از ۲۸ درصد به حدود ۱۴ درصد تقلیل داشته است. سال گذشته این امر را حدود ۱.۸ درصد توسعه دادیم و امسال هم انجام میدهیم. هدفگذاری کردیم حدود ۴۱ درصد دانشآموزان به شاخه فنی و حرفهای بیایند ولی این امر را با توجه به بازار کار انجام میدهیم.
به گزارش ایلنا، محمدمهدی کاظمی گفت: امسال هنرستانها متقاضی ثبتنام داشتند اما ظرفیت محدود بود و ظرفیتی برای ثبتنام دانشآموزان با معدل ۱۹.۵ و ۲۰ در هنرستانها وجود نداشت.
وی بابیان اینکه دوره اول متوسطه دوره هویتیابی و شناسایی استعدادها و علایق دانشآموزان است، توضیح داد: ۳ میلیون و ۷۶۰ هزار دانشآموز در متوسطه اول داریم، این دوره را با این نگاه دنبال میکنیم که زمینه شناسایی علایق دانشآموزان با دروس مهارتی مثل کار و فناوری و نیز فرهنگ و هنر و سایر مهارتها فراهم شود البته دنبال این هستیم که فرآیند هدایت تحصیلی را از پایه چهارم ابتدایی آغاز کنیم.
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش بابیان اینکه معلمان باید بیشتر در فرآیند هدایت تحصیلی نقش داشته باشند، ادامه داد: سال گذشته حدود یکمیلیون شغل توسط دولت ایجاد شد که بیش از ۵۰ درصد این مشاغل با مدرک دیپلم بوده است. این یعنی عمده مشاغل کاری به مدرک دانشگاهی نیاز ندارد. افراد مدرک کارشناسی ارشد و دکترا میگیرند و پسازآن باید مهارتی کسب کنند تا بتوانند در سطح دیپلم شاغل شوند. این هزینهها را باید مدنظر قرارداد.
وی در پاسخ به اینکه چه تعداد از دانشآموزان دوره متوسطه اول امسال به سمت هنرستانها سوق یافتند؟ عنوان کرد: در طول دو سال این دولت بیش از ۱۰۰ هزار نفر به جمعیت هنرستانیها اضافهشده است. در حال حاضر به رقم یکمیلیون و ۸۴ هزار نفر رسیدهایم و این عدد در طول تاریخ آموزش و پرورش بیسابقه است. هدفگذاری کردیم تا پایان برنامه هفتم توسعه سهم ۴۵ درصدی را محقق کنیم و این رقم را به یکمیلیون و ۵۷۴ هزار نفر برسانیم.
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: صاحبان اصلی آموزش فنی و حرفهای، کارخانهها و بنگاههای اقتصادی هستند که باید پای کار آیند و مشارکت کنند. در همین راستا هنرستانهای جوار کارخانه را ایجاد کردیم که محدود هستند. دولت برای توسعه این امر به ما کمک کنند.
خسارت سیل در آستارا؛ ۳۰۶ میلیارد تومان
مدیرکل مدیریت بحران سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، میزان خسارت سیل اخیر استان گیلان در منطقه آستارا به راهها و ابنیه فنی را ۳۰۶ میلیارد تومان برآورد کرد.
به گزارش ایرنا از وزارت راه و شهرسازی، «غلامعباس بهرامینیا» درباره میزان خسارت وارد آمده از سیل به راهها و ابنیه فنی آستارا و دیگر شهرها و روستاهای اطراف، گفت: بیشترین میزان سیلاب مربوط به شهرستانهای تالش، ماسال، فومن، آستارا، و رضوانشهر بود.
وی افزود: سازمان راهداری و حمل ونقل جادهای با ۱۲۰ دستگاه انواع ماشینآلات و یکصد نفر راهدار، عملیات پاکسازی را انجام دادند. بهرامینیا ادامهداد: تعداد ابنیه تخریب شده در سیلاب شامل یک دستگاه پل دهانه ۱۰ متر در محور آستارا به تالش بوده که برای ساخت آن اقدامات اولیه با دهانه ۲۰ متری در حال انجام است. همچنین، تعداد ابنیه فنی آسیبدیده ۴۵ دستگاه است که ترمیم و اصلاح آنها در برنامه است.