جنگ مذهبی بین ایران و روم
۲۶ سپتامبر سال ۴۲۲ میلادی عهدنامه صلح ایران و روم که به جنگ دو ساله دو ابر قدرت پایان داد و چند هفته پیش از این به امضاء رسیده بود مبادله شد.در تاریخ عمومی (جهان)، از این جنگ دو ساله به عنوان «جنگ مذهبی ایران و روم» نام برده شده است، زیرا که پیش از امضای معاهده صلح، پیروان آیین زرتشت (دین رسمی ایرانیان تا سده هفتم میلادی) در قلمرو روم، و مسیحیان در قلمرو ایران از آزادی مذهب برخوردار نبودند.برنده جنگ دو ساله که در آن بهرام پنجم (بهرام گور) مستقیما فرماندهی یگانهای ایران را بر عهده داشت، ایرانیان بودند و امتیاز دیگری را که از رومیان خواستند و به آن نائل شدند این بود که امپراتور روم ضمن معاهده صلح متعهد شد که در امور ارمنستان مداخله نداشته باشد.
آغاز سلطنت خسرو پرویز
خسرو پرویز پادشاه ساسانی یکی از معروفترین پادشاهان این سلسله به شمار میرفت و دوران حکومت وی با بعثت پیامبر اسلام(ص) همزمان بود. خسرو بعد از مرگ هرمز چهارم، در بیست و ششم سپتامبر ۵۹۰م به سلطنت نشست و البته برای دستیابی به تخت و تاج شاهی، با واگذاری ارمنستان به روم، از حمایت امپراتور روم بهره گرفت. وی در دوران سلطنت خود توانست مناطقی از آسیای صغیر، فلسطین، شام و مصر را به تصرف درآورد و قدرت خود را گسترش دهد. از حوادث مهم دوران سلطنت خسرو پرویز ظهور پیامبر(ص) در مکه و نگارش نامهای است که پیغمبر اسلام(ص) برای او فرستادند.
تأسیس بندر و منطقه آزاد تجاری در جزیره کیش
جزیره کیش در زمان حکومت ستمشاهی به عنوان مرکزی توریستی و تفریحی مورد استفاده قرار میگرفت. پس از پیروزی انقلاب، تأسیسات سیاحتی - اقتصادی این منطقه برای عموم گشایش یافت، تا این که طرح ایجاد بندر آزاد در این جزیره که قبلاً توسط دولت به تصویب رسیده بود، از طریق رسانههای گروهی اعلام گردید. هدف از این طرح، تبدیل کیش به یک بازار مناسب برای صادرات و واردات کالا منطبق بر موازین اسلامی و نیز کمک به ساکنان جزیره و تولید اشتغال برای آنها و ارائه خدمات به سایر جزایر اعلام شد. طبق این طرح، افراد میتوانند هر مقدار کالا وارد این جزیره کنند تا از آن جا به کشورهای منطقه صادر شود. همچنین ورود کالا از طریق بازاری که در این جزیره ایجاد میشود صورت میگیرد.
خاطرات هاشمی رفسنجانی
4 مهر سال 1378: آقاى [مهدی] كروبى، [دبیرکل مجمع روحانیون مبارز]، تلفنكرد و گفت، مطلع شده شوراى نگهبان، صلاحيت آقاى [سیدمحمد] موسوىخویينىها، [برای نامزدی در انتخابات مجلس خبرگان] را ردكرده و با توجه به ردشدن جمعى ديگر از همفكرانشان و عدم شركت بعضى ديگر در امتحانات، اگر وضع اين باشد، ممكن است جناح ايشان، نتوانند در انتخابات شركت كنند و اكنون هم به زحمت مىتوانند، گروههاى همسو را قانع كنند. عصر هم آقاى [حسامالدین] آشنا، معاون وزير اطلاعات، تلفنىگفت، اگر صلاحيت آقای خویينىها قبول نشود، ممكن است جناح چپ، انتخابات را تحريمكنند. آقاى دكتر [محمدعلی] نجفى، [رییس سازمان برنامه و بودجه] و آقاى [مسعود] نيلى از سازمان برنامه آمدند. گزارشكسر بودجه، مسایل جارى و سال آينده را دادند. امسال حدود ده هزار ميليارد تومان، كم دارند كه بناست از طريق پيشفروش نفت و پيشفروش حج و مابهالتفاوتها و اوراق مشاركت، حدود هزار ميليارد تومان تأمين شود و بقيه را بايد از بانك مركزى قرضكنند و يا با استقراض ارز از خارج و تبديل به ريال، تأمينكنند. مشكلات كار و تورم احتمالى را و نيز مشكلات بيشتر در سال آينده در صورت عدم اصلاح قيمت نفت را گفتند. براى سياستهاى كلى برنامه سوم مذاكره شده. قرار شد، براى تنظيم آن در مجمع تشخيص مصلحت، همكارىكنند.