۱۳۳۰ - مصدّق: هرجا که مردم هستند؛ همانجا مجلس است
تظاهرات مردم بر ضد برخي نمايندگان مجلس كه از پنجم مهر ماه ۱۳۳۰ آغاز شده بود در پنجمين روز هم ادامه داشت. چهارم مهرماه كه دكتر مصدق نخست وزير وقت به مجلس رفته بود كه گزارش اخراج انگليسي ها از صنايع نفت را بدهد برخي از نمايندگان به آن جلسه حاضر نشده بودند. دكتر مصدق به بهارستان بازگشته بود و در اين ميدان، در حالي كه مردم اورا روي دست بلند كرده بودند گفته بود: هرجا كه مردم هستند همانجا مجلس است و من گزارش خود را مستقيما به مردم مي دهم كه از روز بعد تظاهرات بر ضد نمايندگان مخالف آغاز شد و چند روز ادامه يافت. مردم همچنين هفتم مهر آن سال را تعطيل عمومي اعلام كرده بودند تا همگي در تظاهرات شركت كنند. با وجود تظاهرات و راهپيمايي هاي عظيم آن روز (هفتم مهرماه ۱۳۳۰)، اين تظاهرات در روزهاي بعد هم ادامه يافت.
1938 - امضای پیمان مونیخ
«پیمان مونیخ» به تشویق نخست وزیر وقت انگلیس «نویل چمبرلین»، برای خشنودسازی آدولف هیتلر و پیشگیری از وقوع جنگ جهانی دوم به امضا رسید. طبق این معاهده؛ فرانسه و انگلیس، موافقت خود را با ملحق شدن «سودتنلند» چکسلواکی به آلمان نازی اعلام کردند.
۳۳۱ پیش ازمیلاد - سومين جنگ اسكندر مقدوني با ايرانيان
سومين جنگ اسكندر مقدوني با ايرانيان (امپراتوري پارسيان) سي ام سپتامبر سال ۳۳۱ پيش از ميلاد در Gaugamela واقع درمنطقه اربلا (اربيل ـ كردستان امروز عراق) روي داد كه در اين جنگ هم ايران به دليل ضعف فرماندهي و وجود اختلاف ميان سران خاندان هخامنشي و سوء مديريت داريوش سوم ـ شاه وقت ـ موفق نبود و دست به عقب نشيني زد.داريوش سوم پس از نخستين جنگ، فرصت كافي براي آماده كردن ارتش داشت، زيرا اسكندر به مصر رفته بود.«تاريخ» شكست ايرانيان در جنگ دفاعي با اسکندر را به پاي غفلت و عدم كفايت داريوش سوم نوشته است.
کشتار بیش از 33 هزار یهودی بهدست آلمان نازی
1941 - کشتار ۳۳٬۷۷۱ یهودی بهدست یک واحد ویژه «اس اس» آلمان نازی در دره تنگی به نام «بابی یار» در حد فاصل شمالی شهر کی اف در اوکراین در عرض ۳۶ ساعت و در این روز به پایان رسید. این واقعه هولوکاستی به «قتلعام بابی یار» شهرت یافت.در این قتل عام، نیروهای نازی تمامی زنان و دختران یهودی را لخت مادرزاد کرده و پس از تجاوز به آن ها، آن ها را در یک گودال دسته جمعی آتش زدند.
خاطرات هاشمی رفسنجانی
8 مهر سال 1377: آقاى مجيد عباسپور، [مشاور فنی رییسجمهور] آمد. گزارشى از وضع صنايع ويژه داد و راهكارهاى عمل به مقررات كنوانسيون [منع سلاحهای] شيميايى را كه ايران، اخيراً به آن پيوسته است، ارایه داد و در مورد اتهاماتى كه تاجر و دلال اسرایيلى به ايران وارد كرده، توضيح داد. اخيراً او را به جرم فروش سلاحها و كالاهاى ممنوعه به ايران، در اسرایيل محاكمه کردهاند و به 16 سال حبس، محكوم شده است. محل كارش در لهستان بوده و بدون اينكه معلوم باشد كه اسرایيلى است، معاملاتى با ايران داشته است. تذكراتى در مورد كارهاى دكتر [مهدی] اكبرزاده، [مشاور وزیر کشاورزی] داد كه براى ساخت مواد اصلى سموم كشاورزى تلاش مىكند و براى كنارهگيرى از اين مسئوليت، مشورت كرد كه مخالفت كردم. ضمناً براى دستيابى به اعتباراتى كه براى كارش لازم دارد، و به او ندادهاند، استمداد كرد.آقاى [محمد] امامىكاشانى، [عضو فقهای شورای نگهبان]، تلفنى آخرين وضع نامزدهاى انتخابات مجلس خبرگان را داد و براى هزينه انتخابات جامعه روحانيت مبارز استمدادكرد. در رسانهها، هنوز مسأله موضع وزارت امورخارجه در موردسلمان رشدى، مورد جدال است.