لوگو
1404 شنبه 20 ارديبهشت
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1402/09/13 - شماره 2169
نسخه چاپی

امروز در تاریخ

انتقال مصدق از زندان بیرجند به روستای احمد آباد
۱۳۱۹ - در این روز در سال ۱۹۴۰ (در آن سال مصادف با ۱۳ آذر ۱۳۱۹ خورشیدی) دکتر محمد مصدق که در بیرجند زندانی بود به احمدآباد ساوجبلاغ (نزدیک کرج) منتقل و در اینجا به حالت تبعید تحت نظر ماموران انتظامی در آمد.رضا شاه با دکتر مصدق که طبیعتی دمکرات و ضد زورگویی داشت میانه خوبی نداشت و وی را در بیرجند زندانی کرده بود تا ازنیش انتقادهایش آسوده شود. دکتر مصدق پس از تبعید رضاشاه از ایران آزاد شد و مردم تهران بار دیگر او را به عنوان نماینده اول خود به مجلس فرستادند و او از اینجا بود که به سلطه طولانی انگلستان بر ایران پایان داد و ایرانیان را در طول حکومت دو سال و نیمه خود به صورت مردمی مبارز در افکار جهانیان در آورد.

هوگو چاوز، پیروز انتخابات ونزوئلا 
۲۰۰۶ - سحرگاه چهارم دسامبر ۲۰۰۶ هنوز شمارش آراء در ونزوئلا از ۷۸ درصد تجاوز نکرده بود که اعلام شد هوگو چاوز (تلفظ محلی: چاوس) دوباره پیروز شده، رقیب او کنار رفته و ایرادی هم به انتخابات که ناظران بی طرف بر نظم و استاندارد بودن آن صحه گذارده اند وارد نیامده است. در آن لحظه از ۷۸ درصد آراء خوانده شده، ۶ میلیون از آن هوگو چاوس و کمی بیش از سه میلیون متعلق به رقیب او بود. به این ترتیب مردی که در اجلاس رسمی مجمع عمومی سازمان ملل، جورج بوش رئیس جمهور وقت آمریکا را «اهریمن» خوانده بود، شش سال دیگر و چهار سال پس از انقضای حکومت بوش در قدرت باقی ماند و کوشید فرضیه خود - سوسیالیسم قرن ۲۱ را به اجرا درآورد. با اصلاح قانون اساسی ونزوئلا، چاوس به رغم ابتلاء به بیماری سرطان در انتخابات سال ۲۰۱۲ ریاست جمهوری ونزوئلا شرکت کرد و برنده شد.

حمله نیروهای انگلیسی به خارک و بوشهر 
هنگامی که انگلستان در سال ۱۸۵۶م درگیر جنگ کریمه در اروپا بود، ناصرالدین شاه قاجار، به تحریک و تشویق روس‏ها که در جنگ کریمه با انگلیسی‏ها درگیر شده بودند به هرات لشکرکشی کرد و با استفاده از گرفتاری انگلیس در جنگ کریمه، هرات را در اول نوامبر ۱۸۵۶م به تصرف خود در آورد. دولت انگلیس در همین روز به ایران اعلان جنگ داد. بلافاصله هشت کشتی جنگی انگلیس با تعدادی کشتی‏های بخاری و بادی به حرکت در آمده و در چهارم دسامبر همان سال، بنادر و جزایر ایران در خلیج فارس را مورد حمله قرار دادند. در نتیجه تا پایان سال، جزیره خارک و بندر بوشهر به تصرف نیروهای انگلیسی در آمد و در ژانویه سال ۱۸۵۷م، سربازان انگلیسی و هندی با پیشروی در داخل خاک ایران، تا ناحیه کرمان پیش رفتند. 

خاطرات هاشمی رفسنجانی
13 آذر سال 1377: گزارش اطلاعات در مورد اعضا و سوابق و جريان كار هيأت آمريكايى را خواندم. آقاى [سیدمحمد] خاتمى، [رییس‌جمهور] ارسال كرده‌اند. حساب شده، براى همواركردن راه ارتباط مجدد ايران و آمريكا، برنامه‌ريزى‌كرده بودند، ولى با افشاگرى و جوسازى مطبوعات و حمله حزب‌اللهى‌ها به اتومبيل هيأت، برنامه آنها خنثى و اسباب زحمت زيادى براى وزارت امورخارجه و دولت شد؛ به خصوص‌كه در توجيه‌كار، متناقص‌حرف زدند.

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • دیدار وزیر کشور عراق با سرلشگر باقری
  • ادعای وزیر کشور درباره تایید صلاحیت زیاد کاندیدای مجلس
  • دلایل آلودگی هوا، سوخت و موتور غیر استاندارد خودروها و موتورسیکلت‌‌های فرسوده است
  • اطلاعیه بازرسی ویژه رئیس‌جمهور درخصوص ماجرای فساد در حوزه واردات چای
  • امروز در تاریخ
  • خبرنامه
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.