زادروز ملکالشعرای بهار
استاد محمدتقی بهار، ملقب به «ملکالشعرا» و متخلص به «بهار»، شاعر، ادیب، نویسنده، روزنامهنگار، تاریخنگار و سیاستمدار معاصر ایرانی روز ۱۸ آذر ۱۲۶۵ هجری خورشیدی در شهر مشهد متولد شد. پدرش میرزا محمدکاظم صبوری، ملکالشعرای آستان قدس رضوی در زمان ناصرالدینشاه بود؛ مقامی که پس از درگذشت پدر، بهفرمان مظفرالدین شاه، به او رسید. بهار بیست سال داشت در جمع مشروطهخواهان خراسان درآمد. او با دیگر شاعران روشنفکر عصر مشروطه بهخصوص میرزاده عشقی دوستی و روابط صمیمانه و نزدیکی داشت. بهار در سال ۱۳۳۲ قمری به نمایندگی مجلس سوم شورای ملی انتخاب شد. او در این مدت نشریه «نوبهار» را در تهران منتشر کرد. در پایان دوره ششم مجلس، با استقرار سلطنت رضاشاه، دیگر زمینهای برای فعالیت سیاسی بهار وجود نداشت و او هوشمندانه از سیاست کناره گرفت. وی پیش از آن در تیرماه ۱۳۰۵ به عضویت شورای عالی معارف منصوبشده بود که این سمت را تا ۱۳۲۲ حفظ کرد.
معرفی عراق به عنوان متجاوز از سوی سازمان ملل متحد
۱۳۷۰ ش- یازده سال پس از آغاز جنگ هشت ساله تحمیلی رژیم بعث عراق علیه ایران و سه سال پس از صدور قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت و اتمام جنگ و با تلاشهای پیگیر سیاسی مسؤولان نظام جمهوری اسلامی، حقانیت ایران در دفاع مشروع به اثبات جامعه جهانی رسید. خاویر پرز دکوئیار، دبیر کل وقت سازمان ملل متحد در ۱۸ آذر ۱۳۷۰ طی یک گزارش رسمی به شورای امنیت اعلام کرد که عراق در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ به ایران حمله کرده و متجاوز است. اعلام اینکه در جنگ تحمیلی، عراق آغازگر و مسؤول جنگ بوده است، یک پیروزی بزرگ سیاسی است. این دفاع و نبرد، در حالی ادامه و پایان یافت که جهانیان، بانی جنگ را میشناختند و حتی به کمک او شتافته بودند.
برگزاری اجلاس سران در تهران
روز ۱۸ آذرماه ۱۳۷۶، هشتمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی در تهران گشایش یافت. این اولین دورهای بود که از زمان تأسیس اجلاس قرار بود در ایران برگزار شود. مقدمات برگزاری این اجلاس از زمان ریاستجمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی با کلنگ خوردن محل برگزاری این مراسم آغاز شد. محمدصادق خرازی بهعنوان نماینده ویژه رئیسجمهور و رئیس ستاد برگزاری اجلاس سران انتخاب شد. این اجلاس اما سرانجام بعد از چند سال با ورود سران و نمایندگان عالیرتبه بیش از ۵۰ کشور اسلامی به تهران، صبح روز ۱۸ آذرماه ۱۳۷۶، با سخنان مقام رهبری افتتاح و در سالن اجلاس سران به ریاست سیدمحمد خاتمی رئیسجمهوری وقت آغاز به کار کرد. خاتمی که ریاست سازمان کنفرانس اسلامی را برعهده داشت در این نشست گفت: «سازمان کنفرانس اسلامی باید نقش مهمی در حل اختلافات جهان اسلام داشته باشد.» محمدجواد ظریف سخنگوی اجلاس تهران بود. برگزاری این اجلاس در تهران بازتاب وسیعی در رسانههای بینالمللی و منطقهای داشت.
خاطرات هاشمی رفسنجانی
18 آذر ۱۳۷۶: نزدیک ساعت ده صبح به محل اجلاس سران [سازمان کنفرانس اسلامی] رفتم. در اتاق انتظار با رهبری و آقای ناطق نوری، [رئیس مجلس] و آقای خرازی، [وزیر امور خارجه] نشستیم. آیتالله خامنهای گفتند که تقاضای ملاقات یاسر عرفات را رد کردهاند؛ نظر من این بود که بپذیرند، ولی قبول نکردند. وزیر امور خارجه هم نظر ایشان را تأیید میکند. به سالن رفتیم. در وسط سالن جلوی جایگاه میهمانان، برای ما چند نفر صندلی مخصوص گذاشته بودند. با نطق آیتالله خامنهای، جلسه افتتاح شد.