لوگو
1404 دوشنبه 16 تير
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1403/10/24 - شماره 2434
نسخه چاپی

وزیر دادگستری ایتالیا خواستار ابطال حکم بازداشت عابدینی شد

محمد عابدینی نخبه ایرانی که در ایتالیا بازداشت شده بود با پیگیری‌های مشترک وزارت امور خارجه و وزارت اطلاعات آزاد و دقایقی پیش وارد تهران شد.
به گزارش ایسنا به نقل از قوه قضاییه، بازداشت عابدینی در پی سوءتفاهمی صورت گرفته بود که با پیگیری وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی و مذاکرات  بین واحدهای ذیربطِ وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران و سرویس اطلاعات ایتالیا، مشکل پدید آمده برطرف شده و به آزادی و مراجعت وی انجامید.
 شایان ذکر است که در روزهای گذشته، رسانه‌های ایتالیا نیز به روابط مثبت و رو به گسترش بین دستگاههای اطلاعاتی ایران و ایتالیا اشاره کرده بودند.
وزیر دادگستری ایتالیا از دادگاه تجدیدنظر میلان خواسته حکم بازداشت شهروند ایرانی را که به دلیل اتهامات اثبات‌نشده از سوی آمریکا در این کشور زندانی است، ابطال کند.
«کارلو نوردیو» وزیر دادگستری ایتالیا از دادگاه تجدیدنظر میلان خواسته حکم بازداشت «محمد عابدینی نجف‌آبادی» شهروند ایرانی زندانی در این کشور را ابطال کند.
در بیانیه وزارت دادگستری ایتالیا آمده است: نوردیو دادخواست خود در دادگاه تجدیدنظر میلان را برای ابطال حکم بازداشت «محمد عابدینی نجف‌آبادی» شهروند ایرانی ثبت کرد.
طبق گزارش خبرگزاری آنسا، عابدینی در ۱۶ دسامبر ۲۰۲۴ به اتهام صادرات قطعات به‌کار رفته در پهپادهایی بازداشت شد که یک سال پیش نظامیان آمریکایی را در پایگاه هوایی این کشور در اردن هدف قرار داده و منجر به کشته شدن سه نفر از آن‌ها شد. عابدینی در حال حاضر، در میلان زندانی است و جلسه استماع او ۱۵ ژانویه (چهارشنبه) برگزار خواهد شد.
در این بیانیه درباره درخواست نوردیو آمده است: طبق بند دوم معاهده استرداد میان دولت‌های آمریکا و دولت جمهوری ایتالیا، تنها جرایمی که طبق قوانین ۲ کشور طرف قرارداد قابل مجازات باشند، منجر به استرداد خواهند شد و این شرایطی است که اسنادی در این زمینه وجود ندارد.
وزارت دادگستری ایتالیا همچنین بیان کرد که اتهام مطرح شده علیه عابدینی مبنی بر مشارکت مجرمانه به منظور نقض قانون «قدرت‌های اقتصادی اضطراری بین‌المللی» آمریکا با هیچ یک از اعمالی مطابقت ندارد که طبق قوانین ایتالیا جرم شناخته می‌شود.
پیشتر، وزیر دادگستری ایتالیا اعلام کرده بود که آمریکا، تاکنون، هیچ درخواست رسمی برای استرداد محمد عابدینی، شهروند ایرانی بازداشت‌ شده در میلان ارائه نکرده است.
«اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در مورد پیگیری وضعیت عابدینی در ایتالیا گفته بود: تعدادی از اتباع ایرانی در برخی از کشورها به درخواست آمریکا مورد تعقیب و استرداد قرار می‌گیرند که ما این را  یک نوع گروگان‌گیری می‌دانیم.
بقائی تاکید کرد که «اتهام منتسب به این شهروندان دور زدن تحریم‌های یکجانبه آمریکاست؛ اتهامی که اصل آن بی‌پایه و اساس است.»
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران گفت: مطالبه ما از کشورها این است که روابط دوجانبه خودشان را با ایران تحت تاثیر مطالبات غیرقانونی طرف‌های ثالث قرار ندهند.

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • تلاش می کنیم ناترازی‌های انرژی کاهش یابد
  • موظف به رعایت سیاست های کلان هستیم
  • برای فعال نشدن مکانیزم ماشه ایران باید با غرب گفت و گو کند
  • وزیر دادگستری ایتالیا خواستار ابطال حکم بازداشت عابدینی شد
  • خبرنامه
  • آتش در لس آنجلس گرمایش زمین افسانه نیست واقعیت است
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.