محسن اردکانی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در این جلسه با بیان اینکه مصرف آب در شش ماهه پایانی سال گذشته شهر تهران ۶۰۰ میلیون متر مکعب بود و ۱۰۰ میلیون متر مکعب ناترازی وجود داشت، اظهار کرد: پروژه انتقال آب به تهران نتیجه برسد و کمبود آب را جبران کند. باید بتوانیم مصرف را کنترل کنیم و تأکیدمان بر مدیریت مصرف باشد. ما در سال گذشته ۵۳۸ هزار پیامک برای مشترکین خوش مصرف آب و ۵۸ هزار پیامک برای بد مصرفها ارسال کردیم؛ برای بد مصرفها قطع موقت ۱۲ ساعته را اعمال خواهیم کرد. همچنین تعداد یک میلیون و ۸۵۰ هزار خوش مصرف آب، در سال گذشته پاداش دریافت کردند. ۸۴ درصد تعداد مشترکین شرکت آب و فاضلاب خانگی هستند و ۵۷۸ هزار مورد هم قطع انشعاب آب داشتیم. مصرف دستگاههای اجرایی نیز باید ۲۵ درصد کاهش پیدا کند؛ ۳۵۵۴ دستگاه اجرایی کاهش ۲۵ درصدی مصرف آب را نداشتند که از این تعداد، آب ۷۴۵ دستگاه را به طور موقت قطع کردیم و اگر این روند ادامه پیدا کند، میتوانیم آن را رسانهای کنیم. براساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی کلیه دستگاههای اجرایی استان موظف به استفاده از ادوات کاهنده مصرف آب هستند. این کاهش دو درصدی منجر به کاهش ۳۰ میلیون متر مکعب آب در سال میشود. با اجرای این طرح به طور میانگین حدود ۱۲ میلیون متر مکعب آب صرفهجویی خواهیم کرد. ضمن اینکه حدود ۲ هزار انشعاب داریم که اعلام کردیم تا مخزن ذخیره بگذارند که آب کم نیاورند.
۲۰ هزار مگاوات ناترازی برق
کامبیز ناظریان مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران نیز در این جلسه با اشاره به ناترازی برق در استان تهران گفت: در پیک شبکه برقی، مصرف در کشور به بیش از ۸۵ هزار مگاوات میرسد و این یعنی حدود ۲۰ هزار مگاوات ناترازی وجود خواهد داشت. ۱۲ درصد از مصرف برق کشور در استان تهران است و اگر بتوانیم ۱۰ درصد صرفهجویی را درنظر بگیریم، مشکلات کمتری را تجربه خواهیم کرد.
صرفه جویی کنید
وی ادامه داد: تمرکزمان باید در تابستان روی ساعت مصرف باشد و صرفه جویی حداقل ۱۰ درصدی به ازای هر مشترک تا حدودی مشکلات را رفع خواهد کرد. ۶۰ درصد از مصارف شهر تهران مربوط به بخش خانگی است. ۶۵ درصد از مردم تهران کمتر از ۳۰۰ کیلووات مصرف میکنند و ۳ درصد از مشترکین نیز بیش از حد لازم مصرف میکند.
مصرف ۲۵ درصد آب تهران
در بخش اصناف
وی ادامه داد: بیش از ۲۵ درصد مصرف تهران در بخش اصناف است. میخواهیم با کاهش یا جا به جایی، ساعت در زمان پیک را در نظر داریم. ۱۲ درصد از مصرف استان تهران در حوزه سازمانها و ادارات است. پیشنهاد کردیم از ابتدای خرداد ماه کاهش ساعت ادارات را داشته باشیم و باید بعد از اتمام ساعت اداری تمام وسایل سرمایشی خاموش شود.
کاهش ۳۹ درصدی بارش
در استان تهران
مازیار غلامی، مدیرکل هواشناسی استان تهران با تأکید بر اینکه ۳۹ درصد کاهش بارش نسبت به بلند مدت داریم و سطح پوشش برف در ماههای پایانی سال کمتر از نرمال بوده است، اظهار کرد: سطح پوشش برف کاهش پیدا کرده و عمق چندانی ندارد و یکی از منابع آب شیرین همین حوزه است. وی افزود: در فروردین امسال با وجود بارشهایمان، ۴۱ درصد کاهش بارش نسبت به میانگین بلند مدت داشتیم و در فروردین ماه افزایش دما دامن گیر استان شده است و ۳ درجه افزایش دما نسبت به بلند مدت در این ماه داشتیم. همچنین متوسط دما در خاورمیانه یک تا ۱.۵ درجه افزایش پیدا کرده است.