عبادی کرج : «از رفع بلاتکلیفی اراضی ستارهدار تا تثبیت جایگاه در طرح جامع؛ شهرداری گرمدره در مسیر توسعهای پایدار و مقابله با سوداگری»
به گزارش روابط عمومی شهرداری گرمدره در راستای صیانت از حقوق قانونی شهروندان و ارتقاء شفافیت در فرایندهای توسعه شهری، نتیجه سالها مطالبهگری، صبوری و امیدواری شهروندان فرهیخته، بهویژه مالکان محترم اراضی جنوب غربی شهر موسوم به « اراضی ستارهدار»، سرانجام با پیگیریهای بیوقفه مدیریت شهری و اتکا به دانش فنی و حقوقی تیم شهرسازی، به ثمر نشست؛ بدینسان در بازنگری طرح جامع شهر گرمدره در سال ۱۴۰۳، این اراضی واقع در جنوب غربی شهر بهصورت رسمی به محدودهی قانونی شهر الحاق گردیدند.
این مهم، نهتنها پایانی بر ابهامات چندینساله و مسکوت ماندهی این اراضی بود، بلکه با فراهمسازی بسترهای قانونی شفاف، زمینهساز مقابله اصولی با پدیدهی سوداگری در اراضی شهری شد پدیدهای که در سالهای گذشته، به دلیل خلأهای قانونی و تأخیر در تعیین تکلیف اراضی، موجب ، خرید و فروشهای غیرشفاف، و شکلگیری رانتهای پنهان در حاشیه شهر شده بود.
اراضی یادشده که از دهههای ۶۰ ،۷۰ و 80 شمسی توسط جمع کثیری از شهروندان بهویژه فرهنگیان محترم خریداری شده بود، بنا بر موقعیت آنها در حریم شهر، فاقد مجوز قانونی جهت بهرهبرداری و ساختوساز بودند. به همین دلیل، شهرداری نیز تا پیش از صدور مجوزهای رسمی توسط کارگروه زیربنایی و شورای برنامهریزی و توسعه استان، مجاز به اقدام نبود. این امر عملاً توسعهی کالبدی بخش جنوبغربی شهر را به تعویق انداخته و موجب نارضایتی گسترده و مطالبهگری شهروندان شده بود. با آغاز دوره جدید مدیریت شهری در سال ۱۴۰۱ و با هدایت مستقیم دکتر نجفی، شهردار، فرایندی جامع و نظاممند شامل مستندسازی دقیق، بررسیهای حقوقی تخصصی و تدوین پیشنهادهای فنی برای الحاق این اراضی در دستور کار قرار گرفت. در سایه تلاشهای پیگیرانه و تعامل نزدیک با مراجع ذیصلاح استانی، موضوع در بازنگری طرح جامع ۱۴۰۳ گنجانده و الحاق مزبور بهصورت رسمی پس از تصویب توسط وزارت راه وشهرسازی در شورای برنامه ریزی و توسعه استان پذیرفته شد. متعاقب این موفقیت، با جمعبندی نهایی اسناد و در پی دریافت نظر مساعد استاندار محترم استان البرز، مقرر گردید که بهمنظور تعیین کاربریهای مربوطه و تأمین سرانههای خدماتی متناسب، مشاور طرح با لحاظ سوابق و مدارک ارائهشده از سوی شهرداری، نسبت به ارائهی پیشنهادهای تخصصی اقدام نماید که این اقدام درحال پیگیری بوده و پس از طی فرآیند بررسیهای تکمیلی، موضوع جهت تصویب نهایی به کمیسیون ماده ۵ به ریاست استاندار محترم ارائه خواهد شد.
روابط عمومی شهرداری گرمدره این تحول بنیادین را مرهون همافزایی سازنده بین استاندار محترم ، شهرداری، اداره کل راه شهرسازی و دبیرخانه کمیسیون میداند که زمینهساز تحقق اصولیترین راهکارهای توسعه شهری خواهد بود.
در این فرآیند، تهیه گزارشهای دقیق، حقوقی و مستندات تخصصی با نظارت مستقیم شهردار و همکاری موثر اداره شهرسازی شهرداری، موجب ممانعت از بروز تلکهگری توسط افراد سودجو و جلوگیری از سوداگری زمین بهعنوان کالای صرفاً سرمایهای گردید و الگویی برجسته از حکمرانی شهری شفاف، پاسخگو و مردمی را به نمایش گذاشت. شهرداری گرمدره همچنان متعهدانه در مسیر تحقق توسعه پایدار، حفظ حقوق مالکانهی شهروندان، و صیانت از منابع شهر گام برمیدارد و ضمن ارج نهادن به اعتماد، همدلی و صبوری مردم فهیم، دستاوردهای حاصلشده را مرهون این همراهی ارزشمند میداند.
خرید تضمینی گندم در همدان به مرز ۱۵۰ هزار تُن نزدیک شد
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان همدان از خرید تضمینی ۱۴۵ هزار و ۹۸۵ تُن گندم از کشاورزان و دهقانان این استان از ابتدای خرید تضمینی گندم تا ۲۲ تیر خبر داد. حمزه خانجانی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: از ۲۹ خرداد تا ۲۲ تیر ۱۴۵ هزار و ۹۸۵ تُن گندم مازاد به ارزش ۳۰ میلیارد و ۱۴۵ میلیون ریال توسط دهقانان و گندمکاران تحویل مراکز خرید تضمینی سطح استان داده شده است. وی تعداد مراکز خرید تضمینی گندم سطح استان همدان را ۵۵ مرکز برشمرد و افزود: از ۱۴۵هزار و ۹۸۵ تُن گندم مازاد خرید تضمینی سطح استان، مقدار خرید گندم به تفکیک توسط مراکز دولتی افرونبر ۲۷۴۸تُن، خرید گندم توسط سیلوهای بخش خصوصی افزون بر ۸۰ هزار و ۸۰ تُن، توسط مباشر تعاونیهای روستایی افزون بر ۶۱ هزار و ۱۲۷ تُن و توسط کارخانجات آرد ۲۰۳۰ تُن بوده است.
خانجانی با بیان اینکه شهرستان اسدآباد با تحویل ۳۴ هزار ۶۳۲ تُن گندم بیشترین و شهرستان ملایر با ۳۸۲۳ تُن گندم کمترین و پایینترین گندم تحویلی به مراکز خرید تضمینی گندم را تا ۲۲ تیر داشتهاند، تصریح کرد: طی ۲۹ خرداد تا ۲۲ تیر علاوه بر شهرستانهای اسدآباد و ملایر شهرستانهای همدان ۱۰هزار ۳۹۶ تُن، بهار ۹۳۶۴هزارتُن، نهاوند ۳۲ هزار ۱۱ تُن، کبودراهنگ ۱۳ هزار و ۵۱۶ تُن، رزن ۲۳ هزار و ۵۰۹ تُن، فامنین ۵۰۴۳ تُن، قروه درگزین ۸۳۳۰ تُن، تویسرکان ۵۳۵۶ تُن به تفکیک دارای تحویل گندم مازاد توسط کشاورزان به مراکز خرید تضمینی گندم بودهاند.